بهگزارش خبرگزاری شبستان، «حسين شهيدزاده» گفت: ازن سرانجام رشته ۵۰۸ روز ركورد هواي تهران را شكست تا در روز ۱۰تير، هواي تهران با شاخص ۱۶۰ براي همه ناسالم شود.
سرپرست شركت كنترل كيفيت هواي تهران گفت: آخرين روزي كه هواي تهران براي همه ناسالم شد، 18 بهمن 96 بود و پس از آن هيچگاه هوا به اين شدت آلوده نشد. در عين حال انتشار آلاينده ازن كه بر اثر تابش شديد خورشيد بر آلايندههاي وسايل نقليه ايجاد ميشود، موجب شد هواي پايتخت به سمت شرايط ناسالم براي همه پيش رود.
بر اساس گفتههاي وي، از ابتداي سال جاري تاكنون هواي تهران 25 روز پاك، 66روز سالم، 11 روز ناسالم براي گروههاي حساس و يك روز ناسالم براي همه بوده است. البته در مدت مشابه سال گذشته، هوا 8 روز پاك، 78روز سالم و 17 روز براي گروههاي حساس ناسالم بود.
سرپرست شركت كنترل كيفيت هواي تهران درباره شرايط پيش روي تهران از نظر كيفيت هوا خاطرنشان كرد: پیش بینی های انجام شده نشان دهنده افزایش تدریجی میزان ناپایداری جوی در روز جاری دوشنبه، 10 تیر ماه نسبت به روز گذشته است و برای برخی ساعات، به ویژه بعدازظهر، وزش باد نسبتا شدید با بزرگی بالاتر از 5 متربرثانیه از سمت نواحی غربی - شمال غربی انتظار می رود که احتمال خیزش گرد و خاک و افزایش موقتی غلظت ذرات معلق را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با افزایش تابش نور خورشید و دمای هوا در طول روز، شرایط برای انجام واکنش های فتوشیمیایی فراهم شده، به گونه ای که در بعدازظهر دوشنبه بین ساعات 13 تا 18بر غلظت آلاینده ازن افزوده خواهد شد. از این رو، با افزایش موقتی غلظت آلاینده ها از جمله ذرات معلق و آلاینده ازن در برخی ساعات روز جاری، انتظار میرود وضعیت کیفیت هوای بیشتر مناطق شهر تهران در شرایط نامطلوب قرار گیرد. به تدریج با کاهش میزان ناپایداری جوی در اواخر وقت دوشنبه و تداوم این شرایط تا روز بعد، تجمع موقتی آلاینده ها طی برخی ساعات صبحگاه یازدهمین روز از تابستان 98 دور از انتظار نخواهد بود. هرچند با افزایش میزان ناپایداری جوی در طول روز، برای برخی ساعات به ویژه بعدازظهر افزایش میزان ابرناکی و وزش باد پیش بینی می شود که احتمال افزایش موقتی غلظت ذرات معلق و به تبع آن کاهش کیفیت هوا را طی برخی ساعات به همراه خواهد داشت. همچنین دما تا روز آینده روند کاهشی خواهد داشت.
نظر شما