به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «علی لاریجانی» در همایش روز ملی صنعت و معدن گفت: اوضاعی که اروپایی ها ایجاد کرده اند، یک به هم ریختگی در نظام بین الملل است و ارتباطی به ایران ندارد. یک موجود بدخیمی در آمریکا همه مناطق دنیا را دچار مشکل کرده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا در مورد ایران وضع فوق العاده ای برای خودش در نظر گرفته، افزود: این وضع را باید تروریسم اقتصادی بنامیم و رفتارهای رذیلانه ای که آمریکایی ها از خودشان نشان می دهند، توسط فرد بی آبرویی است و ما این روزها با این پدیده روبرو هستیم.
رییس قوه مقننه با اشاره به این مطلب نباید تردید کرد که در شرایط گذرایی قرار داریم، خاطرنشان کرد: این وضع همیشگی نیست و آنها نمی توانند این وضع را ادامه دهند زیرا نه ایران دست بسته است و نه کشورهای دیگر و کسانی که میدان داری می کنند که این موضوع را حل کنند، ما از آنها استقبال می کنیم به شرطی که منافع ملی کشور حفظ شود و ما بازیچه دست کسی نباشیم.
لاریجانی با اظهار اینکه ما تشخیص می دهیم که کدام پیشنهاد قابلیت اجرا دارد و کدام حرف تبلیغاتی است، تصریح کرد: در این زمینه جمهوری اسلامی ایران تصمیم گیری می کند.
رییس قوه مقننه در ادامه مسئله اصلی کشور را تولید دانست و تاکید کرد: تولید بدون معاملات بین المللی رونق نمی یابد، بنابراین باید به این موضوع توجه کرد که برای دوره خاصی شرایط خاصی را در نظر بگیریم و برای این شرایط خاص نیازمند مقررات خاص هستیم.
وی با بیان این مطلب که یک زمانی ما ممنوعیت واردات به کشور را تصویب کردیم که این مسئله به نفع تولید نیست، ادامه داد: اما از آنجایی که در شرایط خاص قرار داریم، این اقدام را انجام داده ایم تا از تولید به صورت موقت حمایت کنیم و پس از آن این مسئله را حل خواهیم کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اظهار این مطلب که اتاق بازرگانی اخیرا برای رونق تولید مجموعه ای را تهیه کرده که در شورای هماهنگی سران قوا مطرح خواهد شد، تاکید کرد: ما حتما از نظرات صنعتگران بخش خصوصی استقبال می کنیم و در همین رابطه نیز در مجلس آیین نامه را تغییر داده ایم تا نماینده اتاق بازرگانی بتواند در کنار نماینده دولت در کمیسیون ها و صحن علنی حضور داشته باشد.
وی در ادامه با یادآوری این مطلب که ما از یک سری اشکالات ساختاری در کشور رنج می بریم، گفت: همه مشکلات مربوط به تحریم ها نیست و از جمله مشکلات ساختاری می توان به عدم اجرای قوانین تصویب شده از سوی مجلس اشاره کرد که از آن جمله قانون تسهیل فضای کسب و کار است که از مجموع 53 حکم آن تنها 9 حکم اجرا شده و 19 حکم که 36 درصد از آن است، اجرای ناقص داشته و 25 حکم که 47 درصد این قانون را تشکیل می دهد، تاکنون اجرا نشده است و دولت باید این اشکال را رفع کند، ما حتما این مسئله را از دولت پیگیری خواهیم کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اعلام این خبر که در حوزه تولید دستورالعملی به منظور تنقیح قوانین در حال بررسی از سوی مجلس است، یادآور شد: در کنار این مسایل اصلاح ساختار برخی از مسایل در کشور پیچیده است که از آن جمله می توان به اصلاح ساختار بودجه ریزی اشاره کرد که البته گزارشی از سوی سازمان برنامه و بودجه در این رابطه تهیه شده که این گزارش در شورای عالی اقتصادی سران قوا قرار دارد و قطعا بررسی خواهد شد.
لاریجانی در ادامه به وزیر صنعت، معدن و تجارت توصیه کرد که متناسب با شرایط امروز ضوابط و مقررات خاص برای تولید در نظر بگیرند و از آن نمونه به بررسی پرونده های مالیاتی واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: نباید پرونده های مالیاتی 10 سال گذشته این واحدها را بررسی کنیم، این یک آزار است، تنها یک سال گذشته را در نظر بگیرید و من شنیده ام که آقای جهانگیری نیز بخشنامه ای در این مورد داشته است.
وی از تلاش رییس کل بانک مرکزی برای ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خبر داد و اعلام کرد: در بخش دیگر بانک مرکزی باید معوقات وام واحدهای تولیدی که دچار مشکل شده اند، کمتر مورد توجه قرار دهد تا آنها بتوانند کارشان را درست انجام دهند.
لاریجانی با تاکید بر این نکته که فرض تان این باشد که در شرایط فعلی یک بحران حدودی را داریم، عنوان کرد: این دوره کاملا محدود است و آنها می فهمند که باید جور دیگری برخورد کنند. از سوی دیگر بسیاری از کشورها هم در حال تلاش هستند که سد ایجاد شده برای ما را بشکنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه بر ضرورت تسهیل شرایط سرمایه گذاری از سوی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و اظهار داشت: نباید این شرایط نیز به گونه ای باشد که سرمایه گذار کفش آهنی به پا کند. ما امروز در شرایط سخت هستیم اما شرایط سخت عیار انسان را مشخص می کند و ما می خواهیم نشان دهیم که یک ایرانی با غیرت هستیم و این فرصت مناسبی است برای نشان دادن این امر.
لاریجانی در پایان با تصریح این مطلب که ایرانیان در تاریخ ضربات سخت تری خورده اند اما همبستگی داشته اند، تاکید کرد: در شرایط امروز باید همبستگی داشته باشیم و به فکر مقاومت باشیم و از پر رنگ کردن مسایل فرعی بپرهیزیم و مسایل اصلی را در نظر بگیریم./
نظر شما