به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «سعید زرندی» شب گذشته (9 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اقدامات لازم برای ایجاد اشتغال و رونق تولید در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به فعالیت بیش از 10 میلیون نفر در بخش صنعت و معدن گفت: این بخش 33 درصد اشتغال کشور و 37 درصد جی دی پی را به خود اختصاص داده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت از کاهش نقدینگی و مواد اولیه به عنوان چالش های سال گذشته بخش صنعت و معدن کشور یاد کرد و گفت: سال گذشته واردات کشور 42 و 6 دهم میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال 96 21 درصد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه 16 درصد واردات کشور کالاهای مصرفی بود که سال گذشته این میزان 30 درصد کاهش یافت، افزود: به دلیل اینکه 84 درصد واردات کشور مربوط به کالاهای واسطه ای و سرمایه ای است، واردات این کالاها نیز کاهش زیادی داشت و در تولید کشور تأثیر گذاشت.
زرندی از افزایش و بی ثباتی نرخ ارز نیز به عنوان دیگر مشکلات تولید کنندگان در سال گذشته یاد کرد و گفت: اکنون هر دستگاهی کار خود را انجام می دهد اما اگر قرار است رونق تولید اتفاق بیفتد باید جهت کارها به سمت بخش تولید باشد که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای رونق تولید گفت: وزارت صنعت در جهت ایجاد ثبات برای صنعتگران تلاش کرده است صدور بخشنامه ها را کاهش دهد و اکنون با تلاش مسئولان در اقتصاد کلان کشور ثبات ایجاد شده و این در بازار نیز دیده می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه نظام بانکی آمادگی پرداخت تسهیلات با هدف افزایش نقدینگی تولید کنندگان را ندارد، افزود: 25 درصد تسهیلات بانکی به بخش صنعت اختصاص یافته است و 75 درصد این رقم نیز تسهیل وام های معوق تولیدکنندگان است.
زرندی با تاکید این نکته که بر اساس قانون 40 درصد منابع بانک مرکزی باید به بخش صنعت و معدن اختصاص یابد، تصریح کرد: باید روش های جدید تأمین مالی تولید کنندگان در بانک و بورس ایجاد شود زیرا در حال از دست دادن زمان استفاده از این روش ها هستیم. اکنون به بدترین شکل برای بخش صنعت و معدن تأمین مالی می کنیم
وی در بخش دیگری از این برنامه خبری با اشاره به اینکه در شرایط اقتصادی سال 97 و کنونی نمی توانستیم از صنعت خودروسازی حمایت نکنیم، گفت: افزون بر این تحول در بخش خودروسازی را خواستاریم اما نمی توانیم در شرایط کنونی این بخش را رها کنیم.
زرندی درباره وضعیت خودروسازی با اشاره به اینکه از نخستین تحریم ها؛ تحریم بخش قطعات خودروسازی بود، گفت: البته در سال 97 با تدابیری بخش زیادی از این قطعات وارد و خودروها ساخته شد.
وی با بیان اینکه از اسفند سال 96 تا خرداد سال 98 قیمت مواد اولیه خودروسازی 223 درصد افزایش یافته است، گفت: به دلیل کاهش ارزش پول ملی و تبدیل خودرو به کالای سرمایه ای مردم برای خرید خودرو هجوم آوردند و دلال ها نیز بازار را به هم ریختند البته تولید 1100 دستگاه خودرو در آذر سال 97 به 2200 خودرو برای پاسخگویی به تقاضای مردم در اسفند سال گذشته افزایش یافت.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه تمرکز وزارت صنعت معدن و تجارت بر تولید داخلی است، گفت: در حوزه خودروسازی هدف گذاری 350 میلیون یورویی در بخش قطعه سازی شده است. برای توسعه صادرات غیرنفتی نیز برنامه ریزی کرده ایم./
نظر شما