به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «دیلی استار»،دولت کانادا با فشارهای روز افزون از سوی سناتورها،اعضای جامعه مدنی و گروه های حقوق بشری از سراسر این کشور برای انجام اقدامی بین المللی تر در راستای مسئول دانستن میانمار در نسل کشی و قتل عام مسلمانان روهینگیا مواجه است.
34 سناتور یعنی یک سوم مجلس سنای کانادا و بیش از 100 سازمان حقوق بشری نامه مشترکی برای «کریستیا فریلند»،وزیر امور خارجه کانادا ارسال کردند و از دولت او خواستند تا مسئله سرکوب مسلمانان روهینگیا از سوی دولت میانمار که نقض کنوانسیون سازمان ملل علیه نسل کشی به شمار می آید را نزد دادگاه بین المللی لاهه مطرح کند.
در سپتامبر 2018،کانادا اولین کشوری در جهان بود که به طور رسمی،خشونت علیه مسلمانان روهینگیا از سوی نیروهای امنیتی میانمار را به عنوان یک نسل کشی به رسمیت شناخت.
کانادا همچنین حق شهروندی «آنگ سان سوچی»،رهبر کنونی میانمار را به دلیل انفعال او در حل مسئله مسلمانان روهینگیا،لغو کرد.
اما نام نسل کشی نهادن بر اقدامی که میانمار علیه مسلمانان روهینگیا انجام می دهد در درون خود حامل یک وظیفه حقوقی و بین المللی برای مداخله در این مسئله حتی با استفاده از نیروی زور است.
در بیانیه مشترک سناتورها و گروه های حقوق بشری آمده است: «ما به عنوان پارلمانی ها و اعضای دغدغه مند جامعه مدنی به شدت معتقدیم که آنهایی که مسئل نشل کشی علیه مسلمانان روهینگیا هستند باید از سوی جامعه بین الملل مسئول شناخته شده و عدالت در مورد آنها اجرایی شود.
نظر شما