محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (12 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: معرفت عقلی، خواه ناخواه در تکوین معرفت ما نقش دارد حتی کسانی که عقل گریز هستند هم نمی توانند آن را منکر شوند از این رو عقل به دلیل اینکه حجت و گواه باور انسان است در معرفت انسان، نقش آفرین است.
وی اضافه کرد: لازمه معرفت دینی تبیین و تبلیغ ارتباط موجود در معرفت دین با مبانی عقلی و مبادی ادراک حسی است که می تواند زمینه های نظریه تاثیر را در مخاطب فراهم آورد.
فوقی تصریح کرد: بهترین گزینه جهت تحقق این فرآیند ایجاد فضای گفتمانی، کرسی های نظریه پردازی و برگزاری مباحثات و مناظراتی است که در آن برای مخاطب، حق نقش آفرینی و اظهار نظر وجود داشته باشد.
این مسئول توجه به واقعیت کلان به معنای شبکه معادله های وجودی موضوع مورد مناقشه و پیگیری، واقعیت خرد یعنی جزیی از شبکه معادلات وجودی موضوع (جز در ضمن کل) که میزان ارتباط مفهومی بیشتری را در بین موضوع و مخاطب مهیا می سازد، فهم و کشف این معادلات و روابط از لحاظ ساختار و پیچدگی ها و زیر شاخه ها و نمادهاد و غیره و تعمیق فهم و حرکت به سمت کشف روابط بیشتر با موضوع را از گزینه های دانست که در کرسی های نظریه پردازی باید به آن اهتمام شود.
وی اظهار کرد: در این میان مسائل مربوط به " زن و خانواده" از مهم ترین موضوعات ضروری و جدی است که افراط و تفریط نسبت به آن، باعث فراموشی رسالت اصلی و جایگاه واقعی آن شده است و این دو نگاه هم در دوران کهن و هم در عصر مدرن سخت ترین ضربه ها را بر پیکره جامعه فرود آورده است.
فوقی ادامه داد: زن با آنکه در همه ادیان از ارکان اصلی خانواده محسوب می شده است و خانواده بدون آن چندان مفهومی ندارد ولی در عصر حاضر تلاش بر زدودن جایگاه و دور کردن آن از نقش اصلیش از سوی تفکر لیبرال دموکراسی غرب مشهود است، تلاشی که نتیجه آن جز بیماری و فروپاشی خانواده چیز دیگری نیست.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران بیان کرد: دین مبین اسلام برای خانواده اهمیت فراوان قائل است و آن را سنگ بنای مهم حیات اجتماعی می شناسد و وحدت جامعه را از وحدت زوجین و وحدت اعضا خانواده می شناسد و علائق انسانی موجود در خانواده را قابل گسترش و نشر در جامعه به حساب می آورد.
وی ابراز کرد: اسلام معتقد است برای اینکه جامعه ها تحت ضابطه درآیند، چاره ای جز این نیست که نخست خانواده تحت ضابطه درآید و هرگونه نظم و سازندگی باید از خانواده آغاز گردد و دامنه سازندگی و گسترش به جامعه کشانده شود و حیات اجتماعی تحت نظم و ضابطه درآید.
فوقی عنوان کرد: اسلام، خانواده را کانون اخلاقی جامعه می داند و نوع تربیت و ارتباطات موجود در خانواده موجب وحدت و منش اجتماعی است و همچنین خانواده را مرکزی سرنوشت ساز در جنبه انحراف و عصیان ذکر کرده اند و از آن جهت که کودک، پستی ها و دنائت ها را در آنجا تجربه کرده و آموخته است زیرا صفات اجتماعی کودک برخاسته از خانواده است.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: اسلام خواستار نسلی سالم، پاک و عفیف و موجد افتخار برای جامعه انسانی است که چنین نسلی جز در دامن خانواده سالم نمی تواند تربیت شود و خانواده ای که زن در آن نقش محوری داشته و به عنوان عنصر الهام بخش و تاثیر گذار بسیار به چشم می آید.
وی، بررسی نگاه تطبیقی ادیان به هویت و شخصیت زن و نظام خانواده، بررسی نقش زن در ایجاد خانواده الگو در جامعه اسلامی و نقش خانواده در ایجاد جامعه ای سالم، بررسی پیامدهای جامعه شناختی و روانشناختی ناشی از فمینیسم گرایی در دوران مدرن، جریان شناسی پوشش زنان در ادیان توحیدی به ویژه اسلام و ایجاد بستر مناسب جهت شکوفایی افکار و نظریه پردازی در حوزه زنان و نظام خانواده در اسلام را از اهداف کلی طرح اعلام کرد.
فوقی، آشنایی اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد با حقوق و مسئولیت های زن و خانواده در اسلام، جریان شناسی حذف حجاب از زن در تفکر لیبرال دموکراسی غرب و رسانه ها و سینمای غربی، بررسی مدل مشارکت اجتماعی – سیاسی زنان در کانون های فرهنگی و هنری مساجد و ایجاد شبکه اجتماعی زنان مسجدی در فضای سایبر جهت فراهم نمودن امکان تبادل نظر پیرامون مباحث مربوط به زن و خانواده در اسلام پس از برگزاری کرسی های نظریه پردازی را از اهداف جزئی طرح ذکر کرد.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ادامه داد: آشنایی با خصوصیات زنان برگزیده تاریخ از دیدگاه قرآن کریم و احادیث و ایجاد زمینه های بروز استعدادها و جذب نیروهای مستعد قرآنی در زمینه اقامه جنبش نرم افزاری و بسط و گسترش آن در سطح جامعه از اهداف رفتاری طرح است.
وی گفت: از آنجا که طهارت جامعه در گرو پاکی خانواده هاست و رکن اصلی خانواده در شکل گیری شخصیت افراد جامعه ایفای نقش مقدس زنان در کانون خانواده هاست بنابراین پرداختن به مسئله زنان در حوزه های مختلف از دیرباز مورد توجه ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد بوده و در همین راستا دوره های متعددی در باب کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی برگزار می نماید تا به بحث بررسی پیرامون این موضوع پرداخته و گام موثری در این رابطه بردارد.
فوقی عنوان کرد: مدت دوره به دو صورت آموزش عمومی و تخصصی و به مدت دو روز به شکل اردویی – کارگاهی برگزاری می شود.
این مسئول اظهار کرد: جایگاه و نقش و خانواده در اسلام، حقوق و مسئولیت های زن در جامعه اسلامی و خانواده و زن و چالش های پیش رو در عصر کنونی، تعریف اخلاقی جنسی، مقایسه اخلاقی جنسی در اسلام و تفکر لیبرال دموکراسی غرب، شاخصه های رعایت اخلاقی جنسی در اسلام، تاریخچه حجاب، فلسفه حجاب، بررسی تاریخچه و نگاه اسلام به مقوله عفاف و حجاب از منظر آیات و روایات، آشنایی با خصوصیات زنان برگزیده تاریخ از دیدگاه قرآن کریم و احادیث، بررسی منش شناختی رفتار زن در اسلام، بررسی خصوصیات خانواده ایده آل از نگاه آیات و روایات، آشنایی با نگاه اسلام در خصوص حضور و نقش آفرینی زنان در جامعه اسلامی، جایگاه زنان در توسعه دین باوری در ایران قبل و بعد از اتقلاب اسلامی، بررسی مدل مشارکت اجتماعی - سیاسی زنان در کانون های فرهنگی و هنری مساجد، وظایف زنان در نهضت انتظار آخرین منجی بشریت، کاوشی در تصویر زنان در دوران ظهور، تصویر زنان در جامعه اسلامی پس از ظهور از منظر روایات، تعریف فیمینسم، بررسی نگاه فیمینیسم به موضوع زن و خانواده و نقد فیمینیسم بر اساس آموخته های اسلامی پیشین از عناوین موضوعات تدریس است.
وی داشتن حداقل یکسال سابقه فعالیت در کانون و یا فعالیت های مشابه و مرتبط با آن، دارابودن حداقل سن 18 سال و حداکثر 30 سال، دانشجو یکی از رشته های دانشگاهی یا تحصیل در حوزه های علمیه، داشتن توانایی و فرصت کافی برای همکاری در فعالیت های کانون و آموزش ویژه بانوان اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد را از شرایط شرکت کنندگان در دوره های آموزشی بیان کرد.
فوقی، نظام حقوق زن در اسلام، اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب و فلسفه حجاب هر سه اثر استاد شهید مطهری، زن در آیینه جمال و جلال الهی اثر آیت الله جوادی آملی، زندگی نمونه اثر سید نورالدین جعفریان، خانواده دراسلام اثر شیخ حسین انصاریان، تحلیلی نو از حجاب در عصر حاضر اثر محمد رضا اکبری و جامی از زلال کوثر اثر آیت الله مصباح یزدی را از منابع آموزشی طرح عنوان کرد.
وی یادآور شد: این دوره آموزشی در آذر سال جاری با همکاری کانون فرهنگی و هنری کوثر مسجد النبی بابل که از کانون های تخصصی حجاب و عفاف است، برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما