واگذاری سهام دولت در دو شرکت پالایشی/افزایش کلاهبرداری‌ها برای اعزام نیروی کار به خارج

واگذاری سهام دولت در دو شرکت پالایشی، رونق تولیدات داخلی حوزه ریلی با همکاری شرکت راه‌آهن با وزارت صنعت، افزایش کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (هشتم تیر ماه) به شرح زیر است:

افزایش کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور

«رؤیا رجب زادیان» شب گذشته در برنامه گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره وضعیت اعزام نیروی کار به خارج کشور به ارایه توضیحاتی پرداخت و گفت: 120 دفتر مجاز کاریابی و اعزام به خارج در سایت وزارت کار وجود دارد که کارجویان لازم است برای اطلاع از نام و مجوز دفاتر مجاز کاریابی به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند.

 

 معاون دفتر کاریابی ها در امور نظارت بر اعزام به خارج وزارت کار با بیان اینکه حداقل زمان برای طی فرایند کاریابی 6 ماه تا 2 سال است، گفت: سایت ها و دفاتر کلاهبردار و جعلی تلاش می کنند با دادن وعده های دروغ و اغوا کننده و دادن امید واهی کارجویان را فریب دهند که کارجویان باید در این زمینه دقت داشته باشند.

 

 رجب زادیان با اشاره به افزایش کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: متأسفانه در شرایطی که با تورم نیروی کار فارغ‌التحصیل و نرخ بیکاری این گروه از جامعه مواجه هستیم، بازار اعزام نیروی کار برای سودجویان جذابیت پیدا کرده و به همین دلیل کلاهبرداران در این زمینه فعال شده اند.

 

وی با بیان اینکه با وجود پیگیری‌های متعدد اما به دلیل گسترگی فضای مجازی متأسفانه شدت اینگونه فعالیت‌های غیرمجاز همچنان زیاد است، گفت: در کنار نظارت‌ها و اقدامات کنترلی، متقاضیان نیز باید جانب احتیاط را رعایت کنند.

 

پیش بینی ۷۴۶ میلیارد تومان برای جبران خسارات به تاسیسات در مناطق سیل زده

برآورد خسارت سیل اخیر در استان های کشور حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است و ۱۷۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده است و در سیل اخیر به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار زمین زراعی خسارت جزئی و کلی وارد شده است.

 

 همچنین حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز به تعمیرات و ۷۰ هزار واحد مسکونی نیاز به نوسازی دارد. تعمیرات تا ۲ ماه دیگر و نوسازی تا پایان سال به اتمام می رسد و برای مسکن موقت مردم سیل زده، روستائیان ۶ میلیون تومان و ۱۲ میلیون تومان برای شهروندان اختصاص یافته است.

 

بنابراین گزارش در راستای تامین نیازهای مناطق سیل زده و انجام بازسازی ها در این مناطق بنا به گفته معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۷۴۶ میلیارد تومان برای جبران خسارات به تاسیسات در مناطق سیل زده و عمران روستایی پیش بینی شده است و ۳۶ درصد آن به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکنون تخصیص داده شده است.

 

«محمدرضا شاملو» این مطلب را به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفته و در خصوص آخرین اقدامات بنیاد مسکن در مناطق سیل‌زده اینگونه توضیح داد است: «تقریبا پرونده تمامی متقاضیان تشکیل شده است. بیش از ۱۵۰ هزار واحد آسیب دیده به صورت جزئی و کلی شناسایی شده‌اند که تاکنون برای بیش از ۷۰ هزار واحد مسکونی تسهیلات تعیین شده و تامین اعتبار انجام گرفته و از طریق ستادهای معین کار آغاز شده است.»

 

رونق تولیدات داخلی حوزه ریلی با همکاری شرکت راه‌آهن با وزارت صنعت

توسعه شبکه حمل و نقلی کشور در حوزه های دریایی، هوایی، جاده ای و ریلی در دستور کار بخش ها و وزارتخانه های مختلف قرار دارد. با توجه به جایگاه قابل قبول حمل و نقل ریلی در افزایش میزان صادرات برای کشور توسعه این شبکه حمل و نقلی با جدیت بیشتری دنبال می شود و برای تامین نیاز این شبکه به لوکوموتیو، واگن و دیگر زیرساخت های مورد نیاز تولیدات داخلی در اولویت قرار دارند.

 

در این راستا مدیرعامل شرکت راه‌آهن از توافق با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از تولید داخل در حوزه صنعت حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته آن خبر داده و اعلام کرده که کارگروهی در این زمینه تشکیل شده و تصمیم بر این است که حمایت‌های لازم از فعالان این حوزه صورت گیرد.

 

روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این باره به نقل از «سعید رسولی» آورده است: «حمایت از تولید داخل در حوزه ریلی و در ابعاد مختلف صنعتی آن در دستور کار شرکت راه‌آهن قرار دارد. به تازگی با معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسه‌ای در این رابطه برگزار و تفاهمات بسیار خوبی صورت گرفته است.»

 

۲۴ و ۲۵ تیر؛ واگذاری سهام دولت در دو شرکت پالایشی

در پی مصوبه اوایل خرداد هیات واگذاری مبنی بر عرضه باقی مانده سهام دولت در 18 شرکت‌ بزرگ و شامل 6 پالایشگاه بندرعباس، اصفهان، تهران، تبریز، شیراز و لاوان، سه بانک تجارت، ملت و صادرات، بیمه البرز و بیمه اتکایی امین، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، ملی مس، فولاد مبارکه، ایران خودرو، سایپا، کشت و صنعت و دامپروری پارس و سرمایه گذاری ملی ایران، شرایط عرضه بلوک پالایشگاه شیراز اعلام شد.

 

براین اساس، سازمان خصوصی‌سازی به وکالت از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در نظر دارد بلوک 19.9 درصدی پالایشگاه شیراز را به طور عمده و شرایطی از طریق عرضه در فرابورس 24 تیرماه روانه میز فروش کند به این ترتیب، مقرر شده  205 میلیون و 508 هزار و 720 سهم در نماد «شراز 4» توسط کارگزاری بانک پارسیان عرضه شود. در این واگذاری قیمت پایه هر سهم معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه به اضافه 20 درصد به شرط آنکه از مبلغ 3550 تومان کمتر نباشد و قیمت پایه کل 729.5 میلیارد تومان، تعیین شده است.

 

کارگزار خریدار باید سپرده حضور در رقابت معادل 72.9 میلیارد تومان را به صورت نقد یا ضمانت نامه بانکی بدون قید و شرط از مشتری دریافت و حسب مورد به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز یا تاییدیه شرکت مربوطه را به معاونت بازار فرابورس ارائه کند. همچنین باید حداکثر طی ۲۰ روز کاری بعد از انجام معامله کل ثمن معامله را به فروشنده پرداخت کند.

 

حالا در ادامه این واگذاری ها باقیمانده سهام دولت در 2 شرکت پالایش نفت شیراز و پالایش نفت لاوان به ترتیب روز‌های ۲۴ و ۲۵ تیر واگذار می‌شود.

 

کمک به افزایش تولید و صادرات صدرنشین فعالیت هاست

«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت به مناسبت فرارسیدن دهم تیرماه، روز ملی صنعت و معدن در پیامی با تبریک این روز ملی به صنعتگران، معدنکاران و تمامی تولیدکنندگان برخی از سیاست‌های اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت در تحقق رونق تولید را تشریح کرد.

 

به گزارش شاتا، در محور‌های این پیام آمده است:

تلاش برای رونق تولید اجرای منویات رهبر معظم انقلاب برای حمایت از تولید، سرلوحه‌ی تمامی فعالیت‌ها و اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.

 

توسعه صادرات غیرنفتی به ویژه با محوریت کشور‌های همسایه با تقویت مزیت‌های کشور، در شرایط کنونی مستلزم تلاش بی وقفه کارگزاران حاکمیت، تولیدکنندگان، صنعتگران، کارآفرینان و تمامی دست‌اندرکاران اقتصاد کشور است تا در شرایط کنونی صادرات غیر نفتی جایگاه شایسته خود را بیش از هر زمان دیگری پیدا کند.

 

برای توسعه صادرات کالا‌های غیرنفتی افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی (کالا و خدمات) به کشور‌های هدف، توانمندسازی و توسعه بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات SME‌ها و گسترش قرارداد‌های تهاتری کالا- کالا برای مبادلات کالا‌های وارداتی و صادراتی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت صمت است.

 

وصول یک میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک رمزدار در کشور

براساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ٢٦٢٦ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت ماه ١٣٩٨، در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۱۰۵.۴ درصد و ٨١ درصد افزایش داشته است. در ماه مورد گزارش در استان تهران حدود ٣٨١ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی بالغ بر ١٨٤٥ هزار میلیارد ریال وصول شد.

در ماه مذکور ۴۷.۸ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهران (۳۱.۹ درصد)، خراسان رضوی (۸.۲ درصد) و اصفهان (٧.٧ درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

همچنین ٩.٧٧ درصد از ارزش چک‌های فوق در استان‌های تهران (٣.٧٠ درصد) و اصفهان و خراسان رضوی (هر کدام ۳.۸ درصد) وصول شده است.

چک‌های وصولی بر حسب عادی و رمزدار

بالغ بر ۷ میلیون و ۷۰۰ هزارفقره چک در اردیبهشت ماه ١٣٩٨، در کل کشور وصول شد که از این تعداد بالغ بر ٦ میلیون و ۵۰۰ هزار فقره عادی و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار فقره رمزدار بوده است. بر این اساس در کل کشور ۸۴.۶ درصد از کل تعداد چک‌های وصولی، عادی و ۱۵.۴ درصد رمزدار بوده است.

حدود ٣٥٢٥ هزار میلیارد ریال چک در ماه مورد گزارش در کل کشور وصول شد که حدود ٨٩٩ هزار میلیارد ریال چک عادی و حدود ٢٦٢٦ هزار میلیارد ریال چک رمزدار است. به عبارتی در کل کشور ۲۵.۵ درصد از کل ارزش چـک‌های وصولی، عادی و ۷۴.۵ درصد رمزدار بوده است.

 

توان پرداخت اقساط، شرط دریافت تسهیلات مسکن بیشتر است

محمد اسلامی با اشاره به تصویب «افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن با قابلیت تبدیل به فروش اقساطی در بانک‌های تجاری و بانک مسکن» در ۱۴ اسفند ۹۷، از پیگیری برای تصویب مصوبه تکمیلی آن، برای افزایش تسهیلات مسکن به شرط توان پرداخت اقساط با مبلغ بیشتر خبر داد که مورد موافقت بانک مرکزی قرار گرفته است.

 

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: وزارت راه وشهرسازی تلاش کرده است که تسهیلات بانکی در حوزه ساخت مسکن قابل انتقال به خریدار باشد و هفته آینده مصوبه ای تکمیلی خواهیم داشت که اگر زوجی تا پنج میلیون تومان توانایی بازپرداخت وام مسکن در ماه را داشته باشد، بتواند در قالب توافق سه جانبه بین بانک، سازنده و خریدار بیشتر از ۱۶۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن از بانک دریافت کند.

 

سیاست های توسعه تولید و عرضه مسکن

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای توسعه تولید و عرضه مسکن در کشور سه تصمیم یا سیاست اتخاذ شده است افزود: در سیاست نخست، زمین برای تولید مسکن را در قالب قرارداد مشارکتی به انبوه ساز واگذار خواهیم کرد و این موضوع به سراسر کشور ابلاغ شده و در قالب طرح اقدام ملی مسکن در حال اجراست.

 

وی ادامه داد: سیاست دوم این است که طبق تصمیمی که در شورای پول و اعتبار طی اسفندماه سال گذشته اتخاذ شد بانک‌ها ۸۰ درصد از میزان پولی که برای ساخت مسکن مورد نیاز است را با کسر قیمت زمین به سازنده واگذار خواهند کرد یعنی یک مدل مالی نسبت ۸۰ به ۲۰ که برای ساخت مسکن پیاده سازی می‌شود./

 

 

 

 

کد خبر 804097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha