به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، بار ديگر دل شيعيان با ذكر مصايب مظلوميت خاندان عصمت و طهارت(علیهالسلام) داغدار شد و مساجد در اين شب، حال و هواي ويژهاي به خود گرفته است.
خطیبان در مساجد و هیئتهای مذهبی سراسر گیلان نیز در خصوص سیره و زندگانی امام صادق(علیهالسلام) سخنرانی كردند و مداحان در سوگ آن حضرت به مرثیهسرایی پرداختند.
عده ای از مردم خداجو و ولایتمدار گیلان نیز با برپایی ایستگاه صلواتی و توزیع شربت از عزاداران طلایهدار مذهب تشیع پذیرایی کرده و ارادت خود به اهل بیت(علیهالسلام) را ابراز کردند.
جعفربنمحمد ششمين امام مذهب شيعه اثني عشري، مشهورترين لقب ايشان صادق است.
حضرت امام صادق(عليهالسلام) در بين امامان شيعه به شيخالائمه معروف هستند، شيخ در لغت به معناي کسي است که دوران جواني را سپري کرده و علائم پيري در او ظاهر شده باشد.
عمر شريف حضرت طبق روايات معتبر 65 سال (83 - 148 هجري قمري) ذکر شده است، آن حضرت در 31 سالگي و پس از شهادت امام محمد باقر(عليهالسلام) امامت را بعهده گرفتند.
طول دوران امامت ايشان 34 سال (114 – 148 هجري قمري) بوده است که از اين حيث طولانيترين دوره امامت را در ميان ائمه معصومين(عليهمالسلام) داشتهاند.
در واقع ميتوان گفت اولين دانشگاه جهان اسلام با بيش از چهار هزار دانشجو در رشتههاي گوناگون توسط امام صادق(عليهالسلام) در مدينه تاسيس شد که مبناي بسياري از پيشرفتهاي علمي و نوآوريهاي مسلمانان در جهان شد.
شاگردان بسياري توسط آن حضرت در علوم مختلف ديني از جمله تفسير، کلام، علم رجال و حديث، فقه، شعر و ادب و علوم روز مانند طب، شيمي، فيزيک، نجوم، جغرافيا و فلسفه تربيت شدند که از جمله دانشمندان بزرگ عصر خود بودند.
ابو حمزه ثمالي از عالماني است که محضر امام را درک کرده است، همچنين جابر بن حيان پدر علم شيمي نيز از شاگردان مشهور ايشان بودند.
در ميان امامان شيعه بيشترين حديث از آن حضرت در اصول و فروع دين روايت شده است و شيعيان هرگاه در سخن پيامبر(ص) اختلاف نظر داشتند به کلام امام علي(ع) رجوع و هنگامي که در کلام امام علي(ع) اختلاف داشتند به سخن امام جعفر صادق (ع) مراجعه مي کردند، نقش آن حضرت در ترويج اسلام و مذهب شيعه تا حدي بود که مذهب شيعه را مذهب جعفري ناميدهاند.
سرانجام منصور دوانيقي حاکم ظالم عباسي که تاب نفوذ و محبوبيت وافر امام صادق(علیهالسلام) در ميان مردم را نداشت، دستور به شهادت ايشان داد، شهادت آن حضرت در 25 شوال سال 148 هجري قمري و به وسيله سمي که به آن حضرت خوراندند در شهر مدينه اتفاق افتاد.
مزار آن امام همام در قبرستان بقيع واقع شده است و هر ساله همزمان با شب و روز شهادت این امام بزرگوار سراسر ایران غرق در عزا و ماتم میشود که در این راستا بسیاری از مساجد، تکایا، هیئات مذهبی و بقاع متبرکه شهرستان صومعهسرا هم میزبان عزادارن شهادت صادق آل محمد(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) هستند.
نظر شما