گنبد جدید حرم مطهر حسینی جلوه‌ای از توانایی مهندسان ایرانی

گنبد در حال ساخت حرم مطهر امام حسین علیه‌السلام در کرمان مراحل پایانی را طی می‌کند و در آینده نزدیک از کرمان به کربلای معلی منتقل شده و روی گنبد کنونی قرار می‌گیرد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: «عبدالحمید جعفری» در جریان بازدید مدیران پخش و تأمین صدا و سیمای مراکز استان‌ها از کارگاه ساخت گنبد جدید حرم مطهر امام حسین علیه السلام در کرمان افزود: سازه‌ی فعلی گنبد واقعاً روی بال فرشته‌ها است زیرا شکاف‌هایی در آن وجود داشت که مشت داخل آن می‌رفت و با یک تکان شاید فاجعه‌ای اتفاق می‌افتاد.گنبد جدید حرم مطهر حسینی جلوه‌ای از توانایی مهندسان ایرانی است.

 

مشاور و طراح خشت‌های گنبد در حال ساخت ادامه داد: کشورهای دیگری هم برای طراحی این گنبد آمده بودند، اما کسی جسارت انجام آن را نداشت اما تیم فنی و مهندسی استان کرمان با پذیرفتن انجام این پروژه ریسک بزرگی را قبول کرد.

 

وی افزود: بحث انتخاب مواد کاربردی و طراحی سیستمی که سازه‌ی قبلی را مستحکم نگاه دارد بدون این‌که ویژگی‌های معماری چند صد ساله  آن را بهم بزند، در دستور کار قرار گرفت.

 

جعفری با بیان این‌که زیبایی معماری ایرانی به تفوق و برتری نگاه عرفانی در آن است؛ تاکید کرد: سازه جدید از بهترین نمونه‌های توانایی مهندسی ایرانی است که ۷ و نیم متر ارتفاع گنبد را افزایش می‌دهد و بنا به نظر آیت الله سیستانی نباید از مناره‌ها تجاوز می‌کرد.

 

وی اضافه کرد: سازه جدید سبک و قابلیت باز و بسته شدن و تضمین مقاومت ‌تا ۳۰۰ تا۴۰۰ سال آینده را دارد و با این طرح برای اولین بار صنعتی‌سازی در بقاع متبرکه را ایجاد کردیم، در این زمینه دارای دانش فنی بومی هستیم.

 

مشاور و طراح پروژه معراج-ترفیع گنبد امام حسین علیه السلام ابراز کرد: روی قطعات همه چیز گالوانیره شده و ‌بهترین کاری که می‌توانستیم برای خدمت به امام حسین(ع) انجام دهیم، عملیاتی کردیم.

 

وی با بیان این‌که باید خشتی طراحی می‌کردیم که پشت آن ملات نباشد زیرا وزن سازه را بالا می‌برد؛ گفت: ۲۳ آیتم به عنوان فاکتورهای مؤثر در انتخاب از ۱۲ تیم بررسی کردیم که هیچیک جواب نداد تا در نهایت با الهام از جانب خداوند، طرحی بی سابقه و آسیب‌ناپذیر ارائه شد.

 

جعفری توفیقات الهی و عنایات امام حسین علیه السلام در جای‌جای این پروژه را مورد توجه قرار داد و گفت: علاوه بر دقت مکانیکی، سرعت خوبی هم به دست آوردیم و با نیروی مردم این خطه بدون مهندسی معکوس و از صفر آغاز کرده و طرح را بومی‌سازی کردیم.

 

وی اظهار کرد: نرم افزاری طراحی کردیم که با ضریب مهندسی مازاد هر چه خشت‌ها به سمت رأس می‌رود دچار اعوجاج نشود.

 

در این بازدید جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمان هم با بیان اینکه تیم مشاور و دیگر دست اندرکاران از هر جهت از بین بهترین افراد انتخاب شده‌اند گفت: مکان اجرای پروژه هم با وجود این‌که چندین زمین پیگیری شد اما در نهایت به مکان کنونی که روزگاری معراج شهدای کرمان بوده، رسید که این همه از الطاف خداوندی است.

 

عبدالسین رحیمی  خاطرنشان کرد: کسانی که این‌جا با ذکر و شعار یا حسین کار می‌کنند، عمدتاً همان بچه‌های لشکر ۴۱ ثارالله و رزمندگان آن دوران هستند و بدین ترتیب پروژه به دست همان انسان‌های مؤمن و متدین در حال ساخت است.

 

 

کد خبر 803898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha