ساماندهی کارت های بازرگانی/بازار مسکن همچنان آشفته

واریز سود سهام عدالت مشمولان باقی مانده، بازار مسکن همچنان آشفته، بهره مندی سه هزار و ۶۲ روستای جدید از نعمت گاز، خبر خوش وزیر اقتصاد برای اجاره نشین ها، ساماندهی کارت های بازرگانی برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (ششم تیر ماه) به شرح زیر است:

هدفگذاری برای اتصال ۵۰ شرکت بخش تجارت داخلی به سامانه تجارت

برنامه شب گذشته (5 تیر) تیتر امشب شبکه خبر سیما به برنامه ها و الزامات رونق تولید اختصاص داشت که عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نائب رییس اتاق بازرگانی ایران به عنوان مهمان در استودیو شبکه خبر حضور داشتند و به بررسی اقدامات انجام شده برای رونق تولید و موانع و مشکلات پیش روی این مسیر پرداختند.

 

«سید فرید موسوی» و «حسین سلاح ورزی» هر دو اتفاق نظر داشتند که تنها وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول رونق تولید نیست و سایر نهادها و مراکز دیگر کشور نیز مسئول ایجاد شرایطی برای رونق تولید هستند. در عین حال سلاح ورزی بر این نکته تاکید داشت که الزام بازگشت و عرضه ارز حاصل از صادرات در سیستم نیما، تناسب نداشتن مبانی صادرات، بلوکه شدن منابع فعالین اقتصادی در سازمان مالیاتی به دلیل توقف استرداد ارزش افزوده حاصل از صادرات و افزایش قیمت ها باعث شد نیاز فعالان اقتصادی به سرمایه در گردش چند برابر شود و این ها همه مشکلاتی است که به صورت یک زنجیره پیش پای یک فعال اقتصادی است.

 

همچنین موسوی بر این موضوع تاکید کرد که طرح ها و برنامه های فعلی برای رونق تولید، مسکنی است و با این طرح ها رونق تولید پایدار ایجاد نمی شود و تا زمانی که ظرفیت کارآفرینان را باور نداشته باشیم؛ رونق تولید اتفاق نمی افتد این در حالی است که نگرش و مدل های سنتی اجازه نمی دهد رونق تولید پایدار ایجاد شود و ما با تزریق مالی دنبال رونق تولید هستیم و روش های گذشته در امور اقتصادی جاری است.

 

در ادامه این برنامه خبری معاون طرح و برنامه‌ وزارت صمت با اشاره به اینکه تولید به صورت شفاف کار می کند، گفت: حوزه های تعریف شده وزارت صمت به صورت جدی پایش می شود.

 

«سعید زرندی» با بیان اینکه اصلی ترین کار در حوزه بازرگانی داخلی مدیریت بازار و سامانه لجستیکی تعریف شده است که 12 زیرمحور دارد، گفت: در آخرین جلسه با تیم بازارگانی و مرکز توسعه تجارت الکترونیک داشتیم در بسیاری از موارد موفق بوده است.

 

واریز سود سهام عدالت مشمولان باقی مانده

21 اردیبهشت مرحله پایانی پرداخت سود سهام عدالت عملکرد سال مالی ۹۶ شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت مربوط به آخرین گروه مشمولان شامل کارکنان و شاغلین دستگاه‌های اجرایی و خانواده‌های آن‌ها و همچنین بازنشستگان صندوق‌های بازنشستگی، کشوری، لشگری و تامین اجتماعی انجام شد.

 

سازمان خصوصی سازی اعلام کرده است که در مرحله پایانی پرداخت سود سهام عدالت ۱۱ میلیون نفر از مشمولان سود سهام عدالت خود را که در مجموع حدود ارزش آن به یک هزار میلیارد تومان بالغ می‌شود، دریافت کردند و از ۳۵ بانک و موسسه‌ای که مشمولان شماره شبای خود را در سامانه سهام عدالت ثبت کرده اند ۲۹ بانک و موسسه مالی به مرور پرداخت سود سهام عدالت را انجام داده است.

 

این گزارش می افزاید: سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۹۵ و ۹۶ مشمولان سهام عدالت که در ۳۳ بانک و موسسه اعتباری حساب داشته‌اند، واریز شده و فقط مشمولانی که در دو بانک ملت و رفاه شماره شبا حساب خود را اعلام کرده‌اند، هنوز سود آنها واریز نشده است.

 

«سید جعفر سبحانی»، مشاور رییس سازمان خصوصی‌سازی در این باره به فارس گفته است: «از ۱۰۰ درصد مشمولان سهام عدالت، ۹۵ درصد سود دریافت کردند و ۳-۲ درصد مربوط به شاغلان و کارمندان دولت و نیز مشمولانی است که شماره شبا خود را از دو بانک ملت و رفاه اعلام کردند و هنوز سود سهام دریافت نکرده‌اند که آن هم به زودی واریز می شود.»

 

خبر خوش وزیر اقتصاد برای اجاره نشین ها/تشکیل صندوق حمایت از مستاجران

وزارت راه و شهرسازی در سال جاری توجه ویژه ای به حوزه مسکن دارد و در این راستا برنامه های فراوانی را در قالب اقدام ملی در دستورکار قرار داده است. این وزارتخانه جدا از برنامه هایی که برای ساخت مسکن و حوزه خرید و فروش درنظر گرفته مجموعه برنامه هایی را نیز برای کاهش التهاب بازار اجاره بها تدوین کرده است.

 

در این راستا چندی پیش مدیرکل دفتر اقتصاد و سرمایه‌گذاری مسکن اقداماتی که کمیته تعیین نرخ اجاره بها برای ساماندهی این بازار تاکنون انجام داده است را تشریح کرد و گفته بود: «پیشنهاد کمیته ملی افزایش تعیین نرخ اجاره بها را برای معاون اول رئیس جمهوری فرستاده‌ایم، چون سازوکار این کمیته باید شکل قانونی داشته باشد و دستاورد‌های یک کمیته بدون پشتوانه قانونی، قابل اجرا نخواهند بود. همزمان لایحه‌ای را فرستاده ایم و امیدواریم پاسخ آن را بگیریم. مبنای این کمیته در دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی جمع‌بندی شده است و منتظر پاسخ هستیم تا بتوانیم کار‌ها را انجام دهیم.»

 

 «عباس فرهادیه» در رابطه با ضمانت اجرایی احکام این کمیته برای توزیع عادلانه آن در کشور بیان کرده بود: «مشکلی اینجاست که ابزار تنبیهی در اختیار نداریم، ولی از تشویق‌ها استفاده می‌کنیم. سیاست وزارت راه و شهرسازی و دولت این است تا کسانی که تابع ضوابط هستند با مشوق‌های مالیاتی و همچنین معافیت‌های مالیاتی تشویق شوند و از این طریق تمام تلاش این است تا این اتفاق بیافتد.»

 

بنابراین گزارش دیگر بخش های دولت نیز در این زمینه همراه با وزارت راه و شهرسازی شده اند تا جایی که در این زمینه وزیر اقتصاد و امور دارایی این خبر خوش را به اجاره نشین ها داده است که تلاش می‌کنیم رابطه بین رهن و اجاره را به نفع مستاجران سازماندهی کنیم و طرح ایجاد صندوقی را بدین منظور آماده و به رییس جمهوری پیشنهاد دادیم.

 

کارت های بازرگانی ساماندهی می شوند

هر اقدامی در چارچوب قوانین کشور به یک مجوز از سوی مقامات یا سازمان های مربوط نیاز دارد. برای بعضی تجارت ها هم به چنین گواهینامه ای نیاز داریم که به آن «کارت بازرگانی» گفته می شود. بر اساس قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده آن، اعم از شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بر دارد.

 

بنابراین گزارش، بر اساس قوانین و آیین نامه های مربوط، داشتن کارت بازرگانی برای انجام ثبت سفارش و ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد، مبادرت به حق العمل کاری در گمرک، صادرات هر نوع کالاهای مجاز و موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی ضروری است. کارت های بازرگانی نواقص و مشکلاتی دارند که در راستای رفع مشکلات موجود وزارت صنعت، معدن و تجارت اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.

 

این گزارش می افزاید: در سال‌های اخیر برخی واردکنندگان غیررسمی با پرداخت مبالغی به دارندگان کارت‌های موقت به‌ اصطلاح آن را اجاره کرده و واردات انجام می‌دادند. مشکل اصلی کارت‌های اجاره‌ای، فرار مالیاتی واردکنندگان اصلی و بدهی معوق گمرکی آن‌ها است که با ساماندهی کارت‌های بازرگانی جلوی این کار گرفته می شود.

 

بهره مندی سه هزار و ۶۲ روستای جدید از نعمت گاز

دولت های یازدهم و دوازدهم بر اساس آمارها اقدامات فراوانی را برای آبادانی روستاها انجام داده است. اجرای طرح های آبرسانی، برق رسانی، گازرسانی، خطوط مخابرات و اینترنت در کنار ایجاد اشتغال از جمله اقدامات دولت تدبیرو امید برای آبادانی مناطق روستایی کشور بوده است.

 

بنابراین گزارش دولت در لایحه بودجه برای سال ۱۳۹۸ در بند «د» تبصره یک برنامه‌ای را برای اتمام طرح‌های نیمه تمام گازرسانی پیش‌بینی کرده است. در این بند آمده است: «به منظور تسریع گازرسانی به روستاها و اتمام طرح (پروژه) های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها با اولویت تداوم گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و خراسان جنوبی، وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط مکلف است از محل سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی گاز ایران تا میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان اقدامات لازم را به عمل آورد.»

 

این در حالی است که شرکت ملی گاز ایران گازرسانی به 3 هزار و ۶۲ روستا و ۴۹ شهر و نصب ۴۷۷هزار انشعاب و احداث ۲۴ هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز را به عنوان مهمترین برنامه‌های مدیریت گازرسانی در سال ۹۸ تعیین کرده است.

 

در همین راستا به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، افزون بر بخش‌های خانگی و تجاری، هم اکنون تعداد نیروگاه‌های برق متصل به شبکه گاز به ۸۵ واحد و تعداد صنایع و واحد‌های تولیدی تحت پوشش گاز کشور به ۹۷ هزار و ۶۳۸ مورد افزایش یافته است.

 

روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران به نقل از «حسن منتظر تربتی» آورده است: «امسال، گازرسانی به ۲۰ شهر و سه هزار و ۶۲ روستای جدید در دستور کار شرکت ملی گاز ایران قرار گرفته است. همچنین امسال آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۷ شهر و حدود چهار هزار روستای جدید در برنامه بوده ضمن آنکه مطابق با مصوبات شورای اقتصاد، گازرسانی به هفت هزار و ۶۰۰ واحد جدید صنعتی و تولیدی در اولویت قرار دارد.»

 

بازار مسکن همچنان آشفته/ریزش تعداد معاملات زیر سایه افزایش قیمت ها

بازار مسکن مدتی است که روزهای خوبی را ندارد و امارهای ارائه شده از سوی مراکز و نهادهای معتبر همه حاکی از روند کاهشی معاملات در این بازار نسبت به سال گذشته هستند به طوری که براساس گزارش دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان مسکونی در شهر تهران طی یک ماه خرداد به ۱۳ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان رسیده است که نسبت به ماه قبل از آن معادل ۵.۶ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته(خرداد ۹۷) معادل ۱۰۶.۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.

 

در این ماه، تعداد ۶ هزار و ۱۲۷ فقره معامله خرید و فروش مسکن در بنگاه‌های املاک پایتخت ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل ۵۰.۲ درصد کاهش داشته است. بر اساس اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، بیشترین میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در خردادماه امسال به منطقه یک پایتخت با میانگین هر متر مربع ۲۷ میلیون و ۵۷۳ هزار تومان اختصاص داشت و در رتبه دوم منطقه ۳ پایتخت با متوسط قیمت هر مترمربع ۲۴ میلیون و ۳۹۶ هزار تومان قرار گرفته است.

 

ارزان‌ترین منطقه تهران در معاملات مسکن خردادماه امسال، منطقه ۱۸ با متوسط قیمت هر مترمربع ۵ میلیون و ۹۱۷ هزار تومان بوده است و پس از آن، رتبه بعدی به منطقه ۲۰ با میانگین هر متر مربع ۶ میلیون و ۲۲۵ هزار تومان اختصاص دارد.

این در حالی است که اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی نیز در گزارش خود از معاملات اردیبهشت ماه مسکن آورده بود که تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ به ۱۲.۱ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶.۵ درصد کاهش را نشان می‌داد. در این ماه متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۱۲۶.۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۵ و ۱۱۲.۰ درصد افزایش نشان می‌داد.

 

 بر اساس آمار بانک مرکزی بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در اردیبهشت ماه سال ۹۸ حاکی از آن بود که از مجموع ۱۲ هزار و ۱۲۸ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۴۱ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مذکور در مقایسه با اردیبهشت ماه سال قبل ۲.۹ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزوده شده است.

 

خرید تضمینی گندم به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید/خوزستان، گلستان و فارس در صدر لیست خرید

نرخ خرید تضمینی گندم پس از کش و قوس های فراوانی که میان دولتی و مجلس و گندم کاران به وجود آمد برای هر کیلو 1700 تومان تعیین شد اما با توجه به کیفیت بالای گندم‌های تولیدی، متوسط قیمت کنونی خرید تضمینی هر کیلو گندم از کشاورزان ۱۷۲۶ تومان است.

 

بنابراین گزارش، چندی پیش بر اساس آمارها و گزارش های اعلام شده از ابتدای فصل برداشت تا پایان خردادماه سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش را نشان می‌دهد که استان خوزستان با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن بالاترین آمار خرید را به خود اختصاص داده بود و استان‌های فارس، ایلام و جنوب کهنوج از دیگر استان‌های اصلی خرید تضمینی گندم بودند.

 

حالا در تازه ترین آمارها از مجری طرح گندم کشور از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در اقلیم‌های گرم و خشک و معتدل خرید تضمینی شده است و از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان معادل ۹۵ درصد پول گندمکاران با عاملیت بانک کشاورزی به حسابشان واریز شده است./

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 803716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha