روایت امام‌جماعت مسجد ابوذر از ترور نافرجام مقام معظم رهبری

مقام معظم رهبری در آن وقت نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع و امام جمعه تهران بودند و با روشنگری‌های خویش مردم را نسبت به ماهیت پلید گروهک‌های ضاله آشنا و انحرافات آنها را در سخنرانی‌های شیوای خود مطرح می کردند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با تشکیل حکومت جمهوری اسلامی در ایران و مشخص شدن ماهیت خوداتکاء و ضد استعماری آن، سردمداران استکبار که منافع خود را از دست رفته می دیدند، توطئه های گوناگونی را علیه نظام نوپای اسلامی ترتیب دادند. در همین راستا جریانات ضد انقلابی و وابسته که تا چندی قبل با حیله و تزویر سعی داشتند، خود را انقلابی معرفی کنند، نقاب از چهره برداشتند و هر کدام به شکلی درصدد براندازی حکومت نوپای اسلامی در ایران برآمدند. یکی از گروهک هایی که تلاش داشت با سلب آرامش و امنیت مردم به انقلاب ضربه وارد کند، گروهک ضاله فرقان بود که با ترور شخصیت های اسلامی تلاش داشت به اهداف پلید و شوم خود دست یابد.

 

اوج ترورهای این گروهک در سال ۶۰ بود ... ترور شهید بهشتی و یاران شان، ترور شهید رجایی و شهید باهنر و نیز سوءقصد نافرجام به جان آیت الله العظمی خامنه ای.


مقام معظم رهبری که در آن وقت نماینده امام (ره) در شورای عالی دفاع و امام جمعه تهران بودند با روشنگری های خویش مردم را نسبت به ماهیت پلید این گروهک ها آشنا و انحرافات آنها را در سخنرانی های شیوای خود مطرح می ساختند.

 

به مناسبت فرا رسیدن ششم تیرماه، سالروز ترور نافرجام مقام معظم رهبری با امام جماعت مسجد ابوذر (محل وقوع این سوءقصد) درباره حوادث ۶ تیر سال ۱۳۶۰ گفت وگو کرده ایم که در ادامه می آید:

 

به گفته حجت الاسلام مطلبی، هر هفته در حزب جلسه تشکیل می شد و علما در آنجا حضور می یافتند.

 

امام جماعت مسجد جامع ابوذر، افزود: خاطرم هست یک شب مقام معظم رهبری برای علما و روحانیون صحبت می کردند. تقریبا حدود 500 تا 600 روحانی جمع شده بودند که ایشان به علما و روحانیون و طلبه ها نصیحت کردند و فرمودند

 

وی تصریح کرد: آیت الله خامنه ای در این جلسه فرمودند: مشکل اصلی مساجد ما این است که مروری بر قرآن برای مردم نداریم. این حرف که از زبان ایشان خارج شد، بر دل من نشست و بنده را جذب کرد. وقتی به مسجد برگشتم، تصمیم گرفتم هر هفته چهار شب در مسجد درباره قرآن و محتوای آن کار کنم.

 

مطلبی ادامه داد: تصمیم گرفتم، ماه رمضان و یک ماه کامل را برای بررسی محتوای قرآن در مسجد اختصاص دهم و نتیجه آن هم این شد که قرآن را در حد و اندازه خودم برای مستمعان این مسجد که نه عالم هستند و نه طلبه بلکه نمازگزاران عادی هستند، تفسیر کنم. آمدن مقام معظم رهبری به این مسجد درایت، بیداری و بصیرت شخص ایشان را نشان می داد. آن زمان مقام معظم رهبری نماینده مجلس بودند و هنوز این مقاماتی که امروز دارند، وجود نداشت. در آن زمان کشور را توطئه و شایعه گرفته بود، به طوری که اگر در هر خانه باز می شد و چند نفر در آن خانه دور هم نشسته بودند، نقل مجلس آنها شایعه سازی بود. عده ای در خارج و عده ای در داخل کشور این شایعات را می‌ساختند و داخل خیابان و بین مردم می چرخاندند.

 

امام جماعت مسجد ابوذر اظهار کرد: روزی که قرار بود، مقام معظم رهبری به مسجد جامع ابوذر بیاید. قبل از آن روزنامه جمهوری خبر این حضور را چاپ کرده بود. خودمان هم در سطح منطقه تبلیغات کرده بودیم، البته دهان به دهان از طرف مردم نیز این خبر پیچیده بود. نزدیک ظهر روز شنبه یک هفته قبل از 6 تیر بود که جمعیت در مسجد، میدان و خیابان ابوذر پر شده بود. نزدیک ظهر بود که به یکی از دکان های اطراف مسجد زنگ زدند و گفتند ایشان امروز به مسجد ابوذر نمی‌آید، چون امروز، روز استیضاح بنی‌صدر در مجلس است. آیت الله خامنه ای فرموده‌اند من باید حتما در مجلس باشم. ما هم که بغض از بنی صدر گلویمان را گرفته بود، از این بابت خوشحال شدیم، گفتیم شاید این لکه ننگ از کشور برداشته شود، با اینکه خیلی برای حضور مقام معظم رهبری زحمت کشیده و عرق ریخته بودیم، اما گفتیم عیبی ندارد، خوشحال بودیم که بنی‌صدر برداشته می شود.

 

 وی  ادامه داد: خودم فکر کردم که مقام معظم رهبری شاید دیگر به مسجد ابوذر نیاید، چون ممکن است برای هفته بعد جای دیگری وعده کرده و یا اصلا حضور نداشته باشند، اما 6 تیر مقام معظم رهبری، یک ساعت به ظهر مانده بود که به مسجد آمدند و از در روبروی مسجد که به خیابان اصلی باز می شود، وارد مسجد شده و در همان گوشه ورودی مسجد نشستند. 7 تا 8 نفر از هم‌زندانی‌ها و هم‌مبارزان انقلابی هم برای شنیدن سخنرانی ایشان به مسجد آمدند که حدود سه ربع در حلقه ای که در گوشه مسجد تشکیل داده بودند دور هم نشسته و درباره مسائل روز صحبت کردند.

 

امام جماعت مسجد جامع ابوذر اضافه کرد: من جلوی جمعیت بودم و مقام معظم رهبری پشت تریبون ایستاده بود، دیدم یک فرد قدبلند با یک ضبط صوت در دستش صف های جمعیت را شکسته و جلو می آید، ضبط صوت را روی تریبون گذاشت که به سمت چپ سخنران باشد (تا به قلب مقام معظم رهبری اصابت کرده و ایشان شهید شوند) و طولی نکشید که بلندگو شروع به سوت کشیدن کرد،و مقام معظم رهبری فرمودند: بلندگو را درست کنید. که به ناگاه صدای عجیبی در مسجد پیچید ضبط صوت منفجر شد و دیدم مقام معظم رهبری به سمت چپ و به پهلو روی زمین افتادند. شیون و گریه از طرف مردم بلند شد.

 

آیت‌الله خامنه‌ای به سرعت به بیمارستان منتقل شدند و با تلاش‌های تیم پزشکی نجات پیدا کردند. روز بعد حضرت امام خمینی(ره) پیام دادند که در بخشی از آن نوشته شده بود: «ما در پیشگاه خداوند متعال و ولی بر حق او حضرت بقیةالله- ارواحنا فداه- افتخار می‌کنیم به سربازانی در جبهه و در پشت جبهه که شب ها را در محراب عبادت و روزها را در مجاهدت در راه حق تعالی به سر می‌برند. من به شما خامنه‌ای عزیز، تبریک می‌گویم که در جبهه‌های نبرد با لباس سربازی و در پشت جبهه با لباس روحانی به این ملت مظلوم خدمت نموده، و از خداوند تعالی سلامت شما را برای ادامه خدمت به اسلام و مسلمین خواستارم. والسلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.»

 

 

 

مسجدجامع ابوذر در خیابان ابوذر یا همان فلاح سابق، واقع است. طبق آمارهای رسمی، منطقه 17 با 4200 شهید رکودار بیشترین تعداد شهدا در میان محلات شهری سراسر کشورمان است. یادمان انفجار بمب منافقین برای ترور مقام معظم رهبری، سرفصل تاریخچه پرافتخار این مسجد است که هر ورق آن به خون شهیدی مزین شده و مملو از روزهای پرافتخار دیگری نیز است. روزهایی که طی آن، مردم مذهبی این محله در سنگر مساجد، حماسه‌های ماندگاری را خلق کرده‌اند حماسه‌هایی که توسط شهدا و جانبازانی همچون مقام معظم رهبری خلق شده اند.

 

کد خبر 803542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha