آموزش پرسپکتیو پیش از ۱۲ سالگی برای کودکان آسیب زاست

یک مدرس نقاشی به کودک با بیان اینکه پرسپکتیو نباید پیش از ۱۲ سالگی به کودکان آموزش داده شود، گفت: اصولا به کودک تا قبل از سن ۱۲ سالگی نباید هیچ آموزش هنری داد مگرآن که خود کودک طالب فراگیری باشد و جستجو کند.

خبرگزاری شبستان-سرویس فرهنگی؛ لیلا ضامنی: شاید بتوان گفت نقاشی برای کودکان نقش زبان را ایفا می کند و می تواند وسیله ای برای  انتقال پیام با محیط پیرامون و والدین خود باشد  اغلب کودکان با نقاشی دنیای درونی خویش را آشکار می کنند و از طریق تصاویری که می کشند می توان به دنیای درونی آنها راه یافت؛ برای همین کشف استعداد کودک در به تصویر کشیدن خود و دنیای اطرافش نمی تواند تنها به صورت بداهه باشد باید کودک آموزش ببینید و این آموزش به کشف خلاقیت در وی کمک خواهد کرد اینکه چه آموزشی ببیند و این آموزش در کجا و توسط چه کسانی به وی داده شود امر مهمی است، سیستم آموزش ما کمتر برای پرورش استعداد های هنری کودکان برنامه ریزی کرده است؛ در برنامه های درسی آموزشی تنها یک  ساعت در هفته  به زنگ هنر اختصاص داده شده است و این ساعت را هم مربیانی پر می کنند که در هنر تخصصصی ندارند و شاید معلم درس دیگری باشند که در ساعت بیکاری به کلاس هنر می آید آیا در این وضعیت کودک می تواند آموزش لازم را ببیند و مهارت هایی را یاد بگیرد؟ خیر فارغ از نظام رسمی اموزشی کلاس های هنری وضعیت متفاوتی دارند بسته به دسترسی مالی خانواده ها و سطح اقتصادی آنها کودکان خود را در کنار آموزش های رسمی که در مدارس می بینند به کلاس های هنری می فرستند که همین کلاس ها درسرنوشت هنری آنها و کشف استعدادهایشان تاثیر دارند البته نباید این را از نظر دور داشت که در مدارس غیر انتفاعی به هنر بیش از آنچه در مدارس دولتی است توجه می شود؛آموزش هنر به کودکان و کشف خلاقیت آنها را با «مونا خوش اقبال» مدرس نقاشی به کودکان به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

در کشورهای غربی ابزار را به کووک می دهند و کودک شروع به طراحی یا... می کند در حالیکه در کشورهایی مثل چین ساختار به گونه ای است که معلم دست کودک را می گیرد و آموزش می دهد، سیستم آموزش هنر به کودکان در کشور چگونه است؟

متاسفانه آموزش هنر در ایران برای کودکان زیرنظر هیچ ارگان و نهاد تخصصی نیست و هیچ گونه نظارت کارشناسانه ای روی این حوزه نیست  و مربیان نقاشی کودک تنها بر اساس نوع تفکر و خلاقیت و صلاح دید شخصی به آموزش کودکان مشغول هستند.

 

آیا نظام آموزشی ما می تواند منجر به خلاقیت هنری در کودکان شود؟

بله نظام آموزشی ما می تواند منجر به خلاقیت هنری در کودکان بشود؛ چنانچه مربیان هنر کودک با متد روز دنیا آشنا باشند و آگاه به اصول اساسی و درست آموزش کودکان باشند می توانیم شاهد پیشرفت های بزرگی در این حوزه باشیم و آثار خلاقانه ای را از کودکان دریافت کنیم.

 

در آموزش بویژه هنر نقاشی در کودکان پرسپکتیو مسئله مهمی است،آیا باید به کودک پرسپکتیو یاد داد یا نه؟

اصولا به کودک تا قبل از سن 12 سالگی نباید هیچ چیز در هنر آموزش داد مگرآنکه خود کودک طالب فراگیری باشد و جستجو کند.

 

آشنایی کودکان با محیط های هنری چقدر می تواند در پرورش هنری آنها تاثیر گذار باشد؟

بسیار بسیار زیاد؛ در تمام دنیا برنامه های منظمی در نظام آموزشی کودکان برای بازدید از موزه ها و گالری ها و مرکز هنری وجود دارند که کودکان از سالهای نخست با آثار هنرمندان و نامهای بزرگان هنر در کشورشان آشنا می شوند. امید داریم این مهم روزی در کشور ما نیز از پایه های اصلی آموزش کودکان در این حوزه باشد.

 

 آیا بردن کودکان به گالری های هنری می تواند در  نگاه کودکان به زندگی و هنر تاثیر گذار باشد؟

بله بدون شک بسیار مهم است.

 

آیا منعی برای بردن کودکان به گالری ها وجود دارد، اگر مواردی هست ذکر کنید ؟

خیر هیچ مانعی تا جایی که من می دانم برای این مورد وجود ندارد .

کد خبر 803377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha