آموزش و پرورش زیربنایی‌ترین نهاد برای تولید علم و توسعه یافتگی است

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، اظهار داشت: آموزش و پرورش در توسعه و تحول، زیربنایی‌ترین نهاد برای تولید علم، توسعه یافتگی و پیشرفت در کشور است و این اعتقاد باید در نگرش معلمان دیده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، ابراهیم سحرخیز، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مراسم افتتاح 14 هنرستان فنی و حرفه‌ای و کار و دانش که امروز به طور نمادین در هنرستان شهید بنهانی شهر ویس برگزار شد، گفت: آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید مصمم است با تمام توان و امکانات لازم، حرکت بی‌بدیل و شجاعانه‌ ای را در جهت اجرایی کردن مطالبه مقام معظم رهبری تحت عنوان تحول بنیادین آغاز کند.

 

وی تصریح کرد: ‌وزیر آموزش و پرورش از لحظات ابتدایی ورود خود به این وزارتخانه این حرکت را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار داد و ما حرکت وزیر آموزش و پرورش را در تحول ساختاری، تحول فناورانه، تحول در منابع انسانی و تحول در محتوا و برنامه درسی دیدیم و حرکت هایی را در تحول ساختاری در بخش اداری را شاهد بودیم.

 

وی اضافه کرد: آموزش و پرورش در حال چابک سازی بدنه اداری، توجه به کیفیت بخشی ساختار مدارس، جذب و استخدام نیروهای تازه نفس در سطح کشور است و سال گذشته و امسال در مجموع قریب به بیش از 80 هزار نفر یا تبدیل وضعیت شدند یا برای اولین بار وارد عرصه آموزش و پرورش شدند.

 

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، ساماندهی بخش اداری و آموزش روستا در قالب ایجاد بیش از 10 هزار مجتمع آموزش روستایی در سطح کشور و کاهش جمعیت کارکنان ستادی از چهار هزار نفر به هزار و 300 و جذب آنها در مدارس از جمله اقدامات ما در زمینه تحول بنیادین است.

 

وی اذعان داشت: ما در بخش تحول فناورانه به دنبال حاکمیت روش‌های جدید و بهره‌مند شدن مدارس از فناوری‌های جدید IT و ICT هستیم و معتقدیم فناوری یک فرهنگ و اندیشه است و باید به عنوان ابزاری در خدمت آموزش به همه کلاس‌های درس ورود پیدا کند و امسال حداقل 20 هزار مدرسه هوشمند یکی از نیازهای اولیه‌ ما برای ارتقای کیفیت در بحث یادگیری و یاددهی است.

 

وی با بیان اینکه ما در تحول بنیادین به دنبال تحول در منابع انسانی هستیم، تأکید کرد: همچنین معتقدیم که برنامه درسی متراکم امروز و کتاب‌های حجیم حافظه محور و روش‌های سنتی و کهنه تدریس، این توانایی را ندارد که ما را به خروجی مطلوب برساند و لذا عزم جدی ما بر تحول در محتوا و برنامه درسی متمرکز است.

 

سحرخیز، با بیان اینکه معلم کلیدی‌ترین، عنصری‌ترین و مهم‌ترین عامل تحول در آموزش و پرورش است، ادامه‌داد: معلمان ما باید به این‌ مسئله ایمان و اعتقاد پیدا کنند که آموزش و پرورش ما در توسعه و تحول، زیربنایی‌ترین نهاد برای تولید علم، توسعه یافتگی و پیشرفت در کشور است.

 

وی با بیان اینکه معلمی شأنی از شئون دانشگاه است، خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم در راستای توانمندسازی، ارتقای صلاحیت‌های حرفه‌ای و نگرش مثبت معلم در خصوص کارش، قدمی برداریم، آموزش و پرورش را فتح و نسل آینده را بیمه کرده‌ایم و در تربیت نیروی انسانی موفق بوده‌ایم.

 

وی یاد آور شد: مدرسه کانون دارالتادیب و نگه‌داری نیست، مدرسه باید با نشاط‌ترین کانون و محل زندگی، بالندگی و رشد باشد و لذا به دنبال آن هستیم که برنامه درسی هفتگی و حجم کتاب‌های درسی را متناسب‌سازی و فرصت بالندگی، رشد، نشاط و تجربه کردن زندگی را در مدرسه بیشتر فراهم کنیم تا هم معلم از این فضا لذت ببرد و هم دانش آموز مدرسه را بهخانه ترجیح دهد.

 

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به اینکه امسال 85 درصد مدار یک نوبته شدند و نوبت دوم را به فعالیت فوق‌ برنامه و کارهای گروهی، قرآنی و غیره اختصاص دادیم، عنوان کرد: امسال یک میلیون از دانش‌آموزان ایرانی قرار است از منطقه یادگار دوران دفاع مقدس ملت سرافراز ایران و جبهه‌های جنگ حق علیه باطل بازدید کنند.

 

وی ادامه داد: جوانان ایران باید پایمردی ملت ایران و حماسه بزرگی را که خوزستانی‌ها رقم زدند، ببینند، صلابت، پایمردی، رشادت و ایستادگی یک ملت در مقابل دشمنی که شرق و غرب از آن حمایت می‌کند، همان چیزی است که در ذهن جوانان ما باقی می‌ماند.

 

سحرخیز، تصریح کرد: امروز جهاد ما جهاد علمی، جهاد اقتصادی و جهاد سازندگی است، ما دشمنی در مقابل داریم به بزرگی آمریکا اما ملتی سراپا نشاط وحدت و ایستادگی داریم که پشت سر رهبری معظم انقلاب اسلامی ایستاده‌ و می‌گوید ما می‌توانیم ایران را بسازیم و امروز هنرستان‌های ما نشانی از این توانستن است.

 

وی بیان داشت: در خوزستان باید تلاش کنیم به جای توسعه رشته‌های علوم انسانی و رشد بی‌رویه رشته‌های نظری که ما را در آینده با پدیده بیکاری تحصیلکرده‌های متوقع روبه رو می‌کند، دانش آموزان را به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش هدایت کنیم، چرا که پتانسیل در استانی مانندخوزستان به لحاظ مزیت اقتصادی در بخش صنعت و کشاورزی با داشتن نیروی با انگیزه و با نشاط جوان، مهیاست.

 

وی توضیح داد:‌ ترکیب جوان جمعیت، ما را مصمم می‌کند که راه آینده را در توسعه فنی و حرفه‌ای ببینیم، مشکل ما مشکل اشتغال است که باید رفع شود، امید و نشاط را به جامعه جوان خود تزریق کنیم و این سرمایه‌ها را با یک هدایت منطقی در بحث فنی و حرفه‌ای به کار بگیریم و یک حرکت انقلابی دیگر سال آینده و امسال باید انجام شود و آن مجهز کردن هنرستان‌ها و مدارس است.

 

لازم به ذکر است، هنرستان فنی و حرفه ای پسرانه شهید نبهان، در زمینی اهدایی از طرف خانواده شهید نبهانی به مساحت 11 هزار متر مربع و زیربنای 4 هزار و 600 متر مربع احداث شده و اعتباری بالغ بر 18 میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده و شامل یک کارگاه و 10 کلاس درس است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 80319

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha