شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت/ماجرای ۶۳ حساب بانکی ریاست قوه قضائیه

شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت، انتقادات تند عراقچی از سیاست‌های انگلیس در مورد ایران و منطقه، الحاق تبصره‌ای به قانون مبارزه با پولشویی، ماجرای ۶۳ حساب بانکی ریاست قوه قضائیه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه سوم تیر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت،  انتقادات تند عراقچی از سیاست‌های انگلیس در مورد ایران و منطقه، الحاق تبصره‌ای به قانون مبارزه با پولشویی، ماجرای ۶۳ حساب بانکی ریاست قوه قضائیه  از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه سوم تیر است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

از ماجرای ۶۳ حساب بانکی ریاست قوه قضائیه تا رسیدگی سریع و تعیین تکلیف پرونده ها

حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» شب گذشته (یکشنبه دوم تیر) در نخستین گفتگوی تلویزیونی خود به عنوان رئیس قوه قضائیه با اشاره به فرارسیدن هفته قوه قضائیه ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهید بهشتی به حضور تروریست های عامل شهادت وی در اروپا اشاره کرد و گفت: اروپا به منافقینی که حتی در فهرست گروه های تروریستی خود آنها ثبت شده، جا و پناه داده است که این امر جای سوال دارد.



رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه این اقدام اروپا نشان می دهد که ادعاها و شعارهای آنها درباره مبارزه با تروریسم، فقط برای پیشبرد منافعشان است، گفت: جان انسان ها و حقوق بشر برای این مدعیان هیچ گاه اهمیت نداشته است.



وی در بخش دیگری از این گفتگوی تلویزیونی که از شبکه خبر سیما پخش شد درباره 63 حساب بانکی منتسب به وی اینگونه توضیح داد: رقم 63 حساب عدد درستی نیست و در حال حاضر نیز آنها را به 5 حساب کاهش داده ایم.



حجت الاسلام رییسی با بیان اینکه این حساب ها برای مخارج و هزینه هایی که ردیف بودجه نداشتند، گفت: این حسابها صرف خدمات قضایی می شد که اکنون آن را به 5 حساب تقلیل دادیم و برداشت از آن را نیز به 3 امضا منوط کردیم.



وی با بیان اینکه از این به بعد به طور سالانه  درآمدها و هزینه های این حساب را به اطلاع مردم می رسانیم، افزود: آمادگی داریم هزینه های سال های قبل را هم اعلام کنیم چون همه ارقام شفاف و مشخص است.



رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه واکنش ها به ماجرای 63 حساب بانکی با برخورد سیاسی مواجه شد، گفت: این ماجرا مقداری جنبه سیاسی پیدا کرد اما چون در افکار عمومی مطرح شده از امسال و سال های آینده صورت درآمدها و هزینه کردها به اطلاع مردم می رسد.



 وی در بخش دیگری از این گفتگوی تلویزیونی با بیان اینکه قضات خوب و ارزشمندی در دستگاه قضا حضور دارند، گفت: مجموعه دستگاه قضا آماده است تا در مدت کوتاه خواسته های به حق مردم را اجابت کند.




رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه تاکنون 110 روز کاری را در دستگاه قضا به عنوان رییس این مجموعه پشت سر گذاشته است، گفت: در این مدت سراغ اموری که دغدغه های مهمتر مردم است رفته ایم که موضوع رسیدگی سریع و تعیین تکلیف پرونده ها از عمده ترین آنها بوده است.

 

ضابطان طرح احیای اصل ۴۹ اطلاعات اموال نامشروع را به دادستان ارائه می دهند

«محمد دهقان» شب گذشته (یکشنبه 2 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی موضوع بازگرداندن اموال نامشروع به بیت المال می پرداخت به تصویب کلیات طرح احیای اصل 49 قانون اساسی اشاره کرد و در این باره گفت: تصویب این طرح برای جلوگیری از وقوع جرم و رانت خواری است. در گذشته طرح هایی در این زمینه مطرح شد اما دستگاه های مختلف از مجلس می خواستند این موضوع را در طرح های دیگر مانند طرح اعاده اموال نامشروع که در سال 96 مطرح شد ادغام کنند.

 

عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پس از طرح بررسی این طرح ها در مجلس شورای اسلامی مواردی که مربوط به اصل 49 قانون اساسی بود حذف می شد، گفت: در بهمن سال گذشته سومین بار طرح اجرای اصل 49 مطرح شد و مبنای کار را قانون تصویب شده در این زمینه در سال 63 گذاشتیم.

 

دهقان بر این نکته تاکید داشت که اصل 49 قانون اساسی برای عموم مردم است و فقط مربوط به مسئولان نیست.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشف جرم در پیشرفته ترین کشور ها 50 درصد است، گفت: برای اینکه جرائم مالی در دنیا اتفاق نیفتد از صاحبان سرمایه می پرسند که پول را از کجا آورده اید. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز پیش از رواج یافتن این گونه قوانین در دنیا این مسئله را در اصل 49 دیده است.

 

وی با بیان اینکه در طرح احیای اصل 49 قانون اساسی ضابطان مشخص شده اطلاعات را درباره اموال نامشروع افراد به دادستان ارائه می دهند، افزود: اطلاعات باید دقیق و بر اساس دلایل باشد و اگر برای دادستان ثابت شود این اموال نامشروع است از دادگاه بازگرداندن این اموال به بیت المال را می خواهد البته دادستان ها باید ابتدا سراغ کسانی بروند که ثروت های بسیار زیادی دارند و ثروت آنها مشکوک به نامشروع بودن است.

 

طرح احیای اصل ۴۹ با رانت خواران برخورد می کند

«علی اکبر کریمی» شب گذشته (یکشنبه دوم تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره بازگرداندن اموال نامشروع به بیت المال به تشریح اصل 49 قانون اساسی پرداخت و گفت: این اصل بر دولت تکلیف کرده است که به مال های غیر مشروع رسیدگی کند البته باید اجرای این اصل با رعایت قانون و شرع باشد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رده های مختلف مسئولان و مردم افرادی از راه های نامشروع ثروت های زیادی اندوخته اند، افزود: قانون مشخصی برای مهار این روند وجود نداشت. چطور مسئولی که در 30 سال خدمت خود به طور میانگین ماهانه 10 میلیون حقوق گرفته است اکنون هزاران میلیارد تومان سرمایه دارد و در ویلاهای 100 میلیارد تومانی زندگی می کند.

 

کریمی با بیان اینکه این سرمایه با سابقه حقوق بگیری آن مسئولان همسان نیست، گفت: آموزه های دینی برای ما این دغدغه را ایجاد کرده است که صاحبان اموال نامشروع باید به جامعه پاسخ دهند و این باید رویکرد نظام اسلامی باشد.

 

پارلمانی ها نظر دولت را تامین کردند/الحاق تبصره‌ای به قانون مبارزه با پولشویی

مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس اصل 110 قانون اساسی زمستان سال گذشته لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی که با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شده بود را بررسی کرد و پس از آن که مجمع تشخیص مصلحت نظام در مواردی نظر مجلس و در مواردی نظر شورای نگهبان را پذیرفت این لایحه نهایی شد.

 

اما دولت در قالب لایحه جدیدی به مجلس خواستار تصویب بند جدیدی در قانون مبارزه با پولشویی شده که طی آن نظارت دستگاه هایی مانند بانک مرکزی برای شناسایی تخلفات احتمالی افزایش یابد. الحاق یک تبصره به ماده (۶) قانون مبارزه با پولشویی که به صورت دوفوریتی برای بررسی در صحن علنی مجلس از سوی دولت ارائه شده ۳۱ اردیبهشت ماه توسط دفتر طرح ها و لوایح مجلس اعلام وصول شد اما نمایندگان مجلس در جلسه 31 اردیبهشت ماه خود با یک فوریت لایحه الحاق یک تبصره به ماده (6) قانون مبارزه با پولشویی با 147 رأی موافق، 53 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

قرار شد بررسی لایحه الحاق یک تبصره به ماده (6) قانون مبارزه با پولشویی از سوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن، امور داخلی کشور و شوراها به عنوان کمیسیون فرعی انجام شود.

 

حالا در ادامه بررسی لایحه الحاق یک تبصره به ماده (6) قانون مبارزه با پولشویی سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس خبر داد که در نشست (دوم تیر) این کمیسیون تبصره‌ای به قانون مبارزه با پولشویی الحاق شد.

 

انتقادات تند عراقچی از سیاست‌های انگلیس در مورد ایران و منطقه

در حالی که کمتر از دو هفته به پایان مهلت ۶۰ روزه جمهوری اسلامی ایران برای متوازن کردن توافق هسته‌ای وفق ماده ۳۶ برجام مانده، «آندرو موریسون»، معاون وزیر خارجه بریتانیا در امور خاورمیانه روز گذشته (دوم تیر) با سفر به تهران با سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه دیدار و گفتگو کرد.

 

موریسون در این دیدار بار دیگر بر پایبندی دولت خود به برجام تاکید کرده و گفت: انگلیس مصمم است کانال مالی اینستکس را هر چه سریع‌تر عملیاتی کند. وی خواهان ادامه پایبندی کامل ایران به برجام شد.

 

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ با یادآوری تعلل و کوتاهی کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات خود در توافق برجام گفت: متأسفانه هیچ توازنی میان تکالیف و حقوق ما در برجام وجود ندارد و بنابراین دلیلی برای ادامه تعهد ایران به برجام باقی نمی‌ماند.

 

وی همچنین اظهار کرد: ما متقاعد شده ایم که عدم پایبندی اروپا به تعهدات خود در برجام نه بخاطر ناتوانی بلکه بخاطر عدم اراده بوده است. اروپا حاضر نیست برای حفظ برجام اندک هزینه‌ای بپردازد. شرکت‌های اروپایی جرأت تخطی از دستورات خزانه داری آمریکا را ندارند و این به معنای عدم حاکمیت اروپا حتی در داخل مرزهای خود است.

 

نشست شورای امنیت با موضوع ایران امشب برگزار می شود

نشست شورای امنیت درباره ایران امشب (دوشنبه ۳ تیر) ساعت ۲۳ به وقت تهران به درخواست آمریکا و بصورت غیر علنی برگزار می شود.

 

موضوع نشست ساقط شدن پهپاد متجاوز آمریکایی و اتهاماتی درباره انفجارهای نفتکش هاست./

 

نامه مجلس به رهبری برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی جهت توسعه پالایشگاهها

«علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه  جلسه علنی امروز دوشنبه (3 تیر) مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به اخطار حاجی دلیگانی گفت: ما برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه پالایشگاه‌ها به مقام معظم رهبری نامه نوشته‌ایم و منتظر پاسخ ایشان هستیم تا در این زمینه تصمیم‌گیری‌های لازم انجام شود.

 

شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت/منتظر اروپا نمی مانیم/واکنش به حمله سایبری آمریکا به سامانه دفاعی ایران

«سید عباس موسوی» در نشست خبری امروز خود به هفته حقوق بشر آمریکایی گفت: در این هفته ترور رهبری در سال ۶۰ و حادثه ۷ تیر و حمله شیمیایی و حمله به هواپیمای مسافربری ایرانی صورت گرفت و این است حقوق بشر ِآمریکا.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه به رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ایران و کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: این رفت و آمدها برای کاهش تنش هاست و ما هم از کا۶ش تنش ها استقبال می کنیم و کسانی که علاقه به این تنش ها دارند را به سابقه این تنش ها ارجاع می دهیم.

 

وی اقدامات وزارت خارجه در واکنش به اعزام پهپاد آمریکایی به ایران را تشریح کرد و ادامه داد: سفیر سوئیس و کاردار امارات را احضار کرده ایم و چندین اقدام حقوقی انجام داده ایم که مهمترین آن ارائه شکایت و مستندات به شورای امنیت سازمان ملل از طریق نمایندگی ایران در نیویورک است.

 

موسوی در ادامه با تاکید بر این نکته که ما تاکنون به برجام متعهد بوده ایم، عنوان کرد: حیات و ممات برحام به اجرای آن از سوی همه طرف ها بستگی دارد و بعد از خروج آمریکا ۱+۴ تعهد به ادامه آن دادند اما تنها هم پیمانان ما تلاش هایی داشتند و طرف مقابل اقدامی نکرد.

 

وی افزود: ما منتظر اروپا نمی مانیم و راهکارهای مالی و بانکی را با دوستانمان از جمله روسیه انجام می دهیم.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اقدامات انگلیس برای برجام و پیروی از آمریکا گفت: ما نسبت به این اقدام به انگلیس تذکر داده ایم و شب گذشته نیز آقای عراقچی تشریح کاملی در این باره به معاون وزیر خارجه انگلیس ارائه داد. ما بدخی از مواضع بعد از این دیدار را نمی پسندیم و احتمالا انگلیس در بحران فعلی که در حال از دست دادن حمایت اتحادیه اروپا ترجیح داده به سیاست های آمریکا نزدیک شود که هرگونه همراهی با این سیاست ها در رابطه با ایران مخرب است./

 

 

 

کد خبر 802622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha