به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حسین لامی زاده»، در نشست خبری با اصحاب رسانه، بر علمی شدن کار مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: در این زمینه حتما از ظرفیت هیئت های علمی جهت انجام کارهای فرهنگی استفاده خواهد و همه اقدامات با کار کارشناسی صورت می گیرد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان، از افزایش سه برابری کشفیات مواد مخدر در سال 97 نسبت به سال 96 خبر داد و با بیان اینکه این نشان می دهد در بحث مبارزه با مواد مخدر جدی هستیم، اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم دسترسی به مواد مخدر سخت شود.
وی با اشاره به اینکه هدف دشمنان نظام این است که بتوانند گروه های سنی نوجوان را تحت حمایت خود قرار دهند و به عنوان متقاضی مواد از آنها استفاده کند، افزود: در بحث فرهنگی و پیشگیری با انجام طرح خانه و مدرسه و طرح توانمندسازی دانش آموزان مقاطع اول و دوم متوسطه و خوابگاه های دانش آموزی اقداماتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در زمینه دانشگاه ها هم باید بیشتر کار شود، اضافه کرد: در دانشگاه آزاد اهواز مرکز تحقیقات علمی مبارزه با مواد مخدر برای اولین بار در استان با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در قالب تفاهم نامه منعقد و از این به بعد کار اعتیاد پژوهی به صورت علمی تر انجام می شود و حتما از متخصصان و روانشناسان استفاده خواهد شد.
لامی زاده، با اشاره به اینکه در بحث مبارزه با مواد مخدر هیچ راهی بهتر از اطلاع رسانی نیست و پیشگیری را مقدم بر درمان می دانیم، تصریح کرد: به همین دلیل هدف اصلی ما این است که از ظرفیت آموزش و پروش و دانشگاه ها به خوبی استفاده شود.
وی با بیان اینکه 940 هزار دانش آموز در سطح استان داریم که با اولیای آنها حدود سه میلیون مخاطل می شوند و وجود دانشگاه ها هم همین مساله را ایجاد کرده است، ادامه داد: در بسیاری از شهرستان ها کار علمی شروع شده و پلیس هم در بحث مبارزه با مواد مخدر با قاطعیت و جدیت وارد شده و هماهنگی خوبی میان نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و امنیتی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در کنار همه این ها هنوز نیازمند اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر هستیم، عنوان کرد: کلیه دستگاه های اجرایی باید تا پایان برنامه ششم کاری کنند که هر ساله 5 درصد میزان تقاضا کاهش یابد، یعنی تا سال 1400 باید 25 درصد کاهش تقاضا داشته باشیم که در این راستا نیازمند بهره مندی از توان تمام دستگاه های اجرایی، نیروی انسانی و امکانات هستیم.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان، با اشاره به اینکه سن اعتیاد پایین آمده و سرلوحه و شالوده بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی اعتیاد است، ابراز کرد: طبق بررسی های به عمل آمده بیش از 55 درصد طلاق ها، 25 درصد قتل ها، 65 درصد بزهکاری ها مربوط به اعتیاد است از این رو با حل مشکل اعتیاد بسیاری از آسیب های اجتماعی رفع می شود.
وی با بیان اینکه در سطح دنیا 275 میلیون نفر بین گروه سنی 15 تا 64 سال اعتیاد دارند که 5.6 جمعیت جهان را شامل می شود، خاطر نشان کرد: این میزان در کشور ما 3.4 است که بالغ بر 2 میلیون و 800 هزار نفر را در بر می گیرد.
لامی زاده، اشاره به اینکه اگر هزار پروژه در استان انجام شود ولی پروژه جلوگیری از آسیب های اجتماعی صورت نگیرد مانند این است که هیچ کاری انجام نشده، بیان کرد: توزیع و دسترسی به مواد مخدر بالاست و نیازمند اطلاع رسانی و آگاه سازی دقیق تری برای همه اقشار هستیم و نشان می دهد همه توانمان برای این کار گذاشته نشده است.
وی بر لزوم فعالیت بیشتر اصحاب رسانه، سازمان های مردم نهاد، صدا و سیما و هنرمندان و فرهنگیان در حوزه مبارزه با اعتیاد تاکید کرد و یاد آور شد: نقشه راه خطرپذیری برای اولین بار در کشور توسط آموزش و پروش استان و با همکاری نیروی انتظامی تهیه شده و نقاط آلوده، مدارس، دانش آموزان و والدین آسیب دیده شناسایی شده و بناست رد این مناطق کار بیشتری صورت بگیرد.
نظر شما