«خانه» یک درام اجتماعی با نگاهی نو به مقوله خانه و خانواده/تئاتر، حکم فست‌فود را پیدا کرده است

عماد قلی‌پور گفت: متاسفانه امروزه تئاتر مانند فست‌فود شده که تماشاگر فارغ از ضررهای آن تنها به دنبال اشباع شدن از لحاظ خنده و کمدی است و اندیشه و تفکر جایگاه خود را در تئاتر از دست داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ‌شبستان از اصفهان، «عماد قلی‌پور» در نشست خبری عوامل تئاتر «خانه» که به میزبانی دفتر خبرگزاری شبستان برگزار شد با انتقاد از فضای رسانه‌ای تئاتر اصفهان اظهار داشت: من زمانی که تصمیم گرفتم نمایش خانه را در اصفهان به روی صحنه ببرم، به دنبال افرادی برای موقعیت‌هایی نظیر مدیر تولید، مدیر تبلیغات، مدیر روابط عمومی و غیره بودم که چنین افرادی را نیافتم؛ شاید افرادی در این موقعیت‌ها فعالیت کنند اما کسی که به طور تخصصی به این کار بپردازد نداشتیم یا شاید هم شناخته شده نیستند و این مشکل، مسئله مهمی است که باید بیشتر جدی گرفته شود و امیدوارم این مسئله هم از سوی گروه‌های هنری و هم رسانه‌ها دنبال شود.

 

کارگردان نمایش «خانه» درباره این تئاتر و اینکه چه شد که این تئاتر در اصفهان به اجرا در می آید، توضیح داد: زمانی که متن این نمایشنامه نوشته شد هم من و هم آقای کیومرث مرادی خواستار اجرای آن بودیم و برای آن اختلاف پیدا کردیم که نهایتا خانم ثمینی نویسنده کار اجازه اجرا را به هیچ یک از ما ندادند تا اینکه من به اصفهان آمدم و از ایشان اجازه اجرا "خانه" را در اصفهان گرفتم و خانم ثمینی قبول کردند.

 

این کارگردان تئاتر درباره کلیّت تئاتر خانه بیان کرد: «خانه» عنوان یک درام اجتماعی با نگاهی نو به مقوله خانه و خانواده و با موضوع هجرت است و یک سری «اگر» ها که اگر این طور می‌شد، چقدر بهتر بود. مثل صحبت کردن که اگر ما در خانه با هم حرف می‌زدیم و صحبت‌هایمان را به یکدیگر می‌گفتیم چقدر مشکلاتمان برطرف می‌شد.

 

قلی پور با بیان اینکه مدت‌ها در فکر اجرای متنی مثل «خانه» بوده است، ادامه داد: من دغدغه چندانی برای کارگردانی ندارم و صرفا به عنوان یک عشق به هنر تئاتر نگاه می‌کنم و بیشترین دغدغه من نسبت به متنی است که اجرا می‌کنم و متن «خانه» مانی است که مدت‌ها بود به دنبال اجرای چنین متنی بودم و خوشحالم که امروز این اتفاق درحال رخ دادن است.

 

وی درباره انتخاب سالن فرشچیان برای اجرای این تئاتر خاطر نشان کرد: من فاکتوری که برای سالن اجرا برایم مهم بود، ارتفاع صحنه و فاصله بین تماشاگر و صحنه بود که این استانداردها را از بین معدود سالن‌های اصفهان، سالن فرشچیان داشت و به همین دلیل سالن فرشچیان را انتخاب کردیم.

 

قلی پور پیرامون عوامل این تئاتر افزود: من تنها تئاتری که در اصفهان کار کردم، مرز و به ۱۵ سال پیش و نمایش فیزیکدان‌ها در تالار هنر بود که من یک نقش کوچکی در این تئاتر داشتم پس از این همه سال که من به اصفهان برگشتم، با توجه به اینکه از عوامل فعال تئاتر اصفهان کسی را نمی‌شناختم، سعی کردم از عواملی که در تهران می‌شناختم استفاده کنم اما از تیم بازیگری که پس از بررسی چندین بازیگر انتخاب شدند بسیار راضی هستم و خوشحالم که با این تیم همکاری می‌کنم.

 

کارگردان "خانه" در پاسخ به این سوال که هنگام گزینش این متن،‌ چقدر به فراگیری و سلیقه طیف‌های مختلف مخاطبان توجه شده است پاسخ داد: من برای خیلی مهم بود که بتوانم نگاه خودم را به مخاطبان انتقال بدهم و طیف‌های مختلف با طرز نگاه‌های متفاوت دور هم جمع شوند و به یک اتفاق واحد نگاه کنند و شاید برخی این نگاه را بپذیرند و برخی نیز نپذیرند اما آنچه که مهم است این است که این نگاه انتقال پیدا کند و از خنثی بودن فرار کنم.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه امروزه تئاتر مثل فست‌ فود شده است افزود: امروزه وقتی حرف از تئاتر می‌شود، اولین سوالی که به ذهن فرد می‌رسد این است که آیا کمدی و خنده‌دار است یا نه؛ متاسفانه امروزه تئاتر حکم فست فود را پیدا کرده که بدون توجه به ضرر احتمالی آن فقط دنبال سیر شدن و اشباع شدن هستیم. مثلا در دهه ۸۰ متاسفانه کابوی موضوع "خیانت" شکسته شد و موضوع همه نمایشنامه‌ها و فیلم‌ها همین موضوع بود و موضوعاتی جز "خیانت" برای مخاطب جذاب نبود و این باعث شد که مردم به این کلمه و این موضوع عادت کنند که برایشان عادی شود. امروزه اینکه تئاتر صرفا کمدی باشد فارغ از هرگونه اندیشه و تفکر و مخاطب را از لحاظ خنده اشباع کند عادی شده و باعث شده هنر تئاتر مهجور بماند.

 

به گزارش شبستان، "خانه" اثر نغمه ثمینی نویسنده سریال شهرزاد، از شنبه ۸ تیر در سالن فرشچیان اصفهان با کارگردانی عماد قلی‌پور اجرا خواهد شد./

کد خبر 802596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha