عقب ماندگی کشور در کشف ذخایر پنهان معدنی/ اظهارنظر درباره آبهای ژرف زود است

شهیدی گفت: ایران در زمینه کشف ذخایر پنهان عقب‌تر از بسیاری کشورهای دنیا است و به‌ دنبال جبران این فاصله با انجام پروازهای ژئوفیزیک هوایی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا شهیدی» شامگاه (2 تیر) در شورای معادن استان اظهار کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در دو بخش زمین‌شناسی و اکتشافات مواد معدنی فعال است.

 

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه تولید اطلاعات پایه و نقشه‌های زمین شناسی و اکتشافات و شناسایی مخاطرات زمین شناسی از جمله وظایف این سازمان است، گفت: با شناخت دقیق مخاطرات زمین شناختی می‌توانیم از خسارت هایی که در هنگام وقوع مخاطرات اتفاق می افتد جلوگیری کنیم.

 

شهیدی با اشاره به اینکه شاخه زمین‌شناختی و اکتشافات سبب تولید و صیانت از تولید معادن کشور می‌شود، افزود: تاکنون 19 نقشه زمین شناسی با مقیاس 25 هزار که هر نقشه حدود 155 کیلومترمربع است در این استان خراسان جنوبی تهیه شده است.

 

وی بیان کرد: وسعت استان خراسان جنوبی بسیار است و با توجه به مقیاس کم نقشه های سازمان زمین شناسی شاید نتوانیم پوشش سراسری داشته باشیم اما نقاط امیدبخش برای مواد معدنی و یا به لحاظ مخاطرات زمین شناختی منطقه ای اهمیت داشته باشد می توانیم این نقشه‌های زمین شناسی را در آن نواحی جزو اولویتهای کاری قرار دهیم.

 

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به انجام دو پروژه ژئوفیزیک هوایی که منجر به شناسایی 117 آنومالی در استان شده، ادامه داد: هدف از اجرای این طرح اکتشاف ذخایر پنهان است.

 

شهیدی بیان کرد: کشور ایران در زمینه کشف ذخایر پنهان عقب است و به‌ دنبال جبران این فاصله با انجام پروازهای ژئوفیزیک هوایی هستیم.

 

به گفته وی سازمان زمین‌شناسی یک سازمان حاکمیتی است و به‌ دنبال منفعت نیست و آنچه براساس نقشه راه در اختیار سازمان قرار گرفته را از محل منابع اعتباری خودمان پیش می‌بریم.

 

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به اینکه در بحث آبهای ژرف سازمان ورود پیدا نکره چرا که کاری بسیار پیچیده است و به راحتی نمی توان اظهار نظر کرد، گفت: اکنون در زابل چاه های به عمق 3 کیلومتر حفر کردند و به منابعی رسیدند اما هنوز برای اظهارنظر در این زمینه وجود آبهای ژرف هنوز زود است.

 

شهیدی ادامه داد: طرح ملی اکتشاف منابع آب کارست به کمک ژئوفیزیک هوایی و با استفاده از آخرین فناوری‌های روز جهان از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال انجام است.

کد خبر 802501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha