تجاوز پهپاد جاسوسی آمریکا به ۴ مایل دریایی  حریم هوایی ایران/«لایحه شفافیت» راهی مجلس شد

تجاوز پهپاد جاسوسی آمریکا به ۴ مایل دریایی حریم هوایی ایران، «لایحه شفافیت» راهی مجلس شد، نهایی شدن لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» در آینده نزدیک، سرنگونی پهپاد جاسوسی توانمندی آمریکا را زیر سوال برد از گزیده اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تجاوز پهپاد جاسوسی آمریکا به ۴ مایل دریایی  حریم هوایی ایران، «لایحه شفافیت» راهی مجلس شد، نهایی شدن لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» در آینده نزدیک، سرنگونی پهپاد جاسوسی توانمندی آمریکا را زیر سوال برد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه دوم تیر است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

دولت هیچ برنامه مشخصی برای حمایت از اصناف در دستور کار ندارد

«شهباز حسن پور»  شب گذشته (اول تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره ورود مجلس به بحث نظارتی بین دولت و اصناف با اشاره به اینکه اتاق اصناف بارها درباره آفت های قاچاق در کشور هشدار داده است، گفت: مجلس پیگیری های خوبی در این زمینه انجام داده است اما متاسفانه این معضلات همچنان ادامه دارد.



رئیس فراکسیون اصناف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون دهها بار درخواست راه اندازی سامانه رصد کالا با محوریت بررسی کالا از مبدا تا مقصد (مصرف کننده) را از تریبون مجلس و رسانه ملی فریاد کرده ایم، گفت: اسناد این موضوع موجود است اما متاسفانه هیچ گونه ترتیب اثری در این باره داده نشده است.



وی بر این نکته تاکید داشت که ما محدودیت قانونی در کشور نداریم و مشکل ما در بعد نظارت است از این رو باید نظارت به یک فرهنگ بی چون و چرا تبدیل شود.



نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش اصناف در اقتصاد کشور گفت: نزدیک به 20 درصد از تولید ناخالص ملی با فعالیت اصناف صورت می گیرد اما دولت هیچ گونه برنامه مشخصی برای حمایت از اصناف در دستور کار ندارد.

 

پهپاد جاسوسی آمریکا ۴ مایل دریایی تجاوز به حریم هوایی ایران داشت

«مسعود شفیعی» شب گذشته (شنبه اول تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی سرنگونی هواپیمای جاسوسی آمریکا و تاثیر پاسخ سخت ایران به متجاوزان در منطقه و جهان می پرداخت درباره مسیر حرکت این پهپاد گفت: این پهپاد آمریکایی از امارات برخاسته بود. این پهپاد مسیر خود را در خلیج فارس و دریای عمان طی کرد به طوری که در نهایت وارد آب‌های سرزمینی ایران شد و به هشدار‌های ایران توجهی نداشت.



رئیس سازمان نقشه برداری کشور درباره حضور این پهپاد در آب های بین المللی گفت: این پهپاد ابتدا در محدوده آب‌های بین المللی بود اما به تدریج مسیر خود را به سمت ایران تغییر داد و رسما وارد آب‌های سرزمینی ایران شد.



وی با اشاره به اینکه پهپاد جاسوسی آمریکا ۴ مایل دریایی تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران داشت، گفت: در عرف نظامی این نزدیکی خطر محسوب می‌شود و این پهپاد اهداف خصمانه را دنبال می‌کرد.



در ادامه این برنامه خبری کارشناس حقوق بین الملل درباره اقدام اخیر آمریکا در اعزام پهپاد جاسوسی به کشورمان با اشاره به اینکه باید ابتدا بدانیم؛ هواپیمای بدون سرنشین یا پهپاد‌ها تابع چه قواعدی از منظر حقوق بین الملل هستند، گفت: در عرصه دریا ۲ نظام حقوقی وجود دارد، از منظر حقوق بین الملل دریا‌ها طبق ماده ۲ کنوانسیون دریا‌ها ۱۹۸۲، حاکمیت هر کشور بر قلمرو نظام دریایی دارای یک نظام حقوقی کامل هستند.


«حسینی» با اشاره به اینکه هواپیما بدون سرنشین تابع کنوانسیون حقوق هوایی قرار نمی‌گیرند، گفت: پهپاد‌ها باید قبلا از ورود به مرز هوایی کشور‌ها مجوز‌های لازم را بگیرند و هرگونه ورود بدون مجوز ممکن است با تبعات مواجه شود.

 

استراتژی کلان آمریکا در مقابل ایران به بن بست خورده است

«مهدی محمدی» شب گذشته (اول تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره تاثیر پاسخ سخت ایران به متجاوزان در منطقه و جهان با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها اقدامات زیادی را علیه ایران انجام دادند، گفت: لغو معافیت های نفتی از اقداماتی است که آمریکا علیه کشورمان انجام داده است و فشار اقتصادی به ایران بالاتر از این را نمی‌توان نام برد.



کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که احتمال وقوع جنگ با بیان اینکه اقدام نظامی مفهومی عملیاتی است، گفت: آمریکا با معتبرسازی تهدید نظامی می‌خواهد تا کار به مرحله نظامی و اقدام نرسد.



وی در ادامه این برنامه خبری درباره پهپاد جاسوسی آمریکا گفت: این موضوع در چارچوب خطوط قرمز ایران قرار دارد و از این رو در مسئله معتبرسازی تهدید نظامی می‌گنجد.



محمدی با بیان اینکه در بیانیه سنتکام به صورت شفاف تأکید شد که این پهپاد عملیات نظارتی علیه ایران انجام می‌داد، افزود: آنها‌ تایید کردند که عملیات جمع آوری اطلاعات توسط این هواپیما انجام می‌شد و از سوی این پهپاد آمریکایی عملیات گسترده جاسوسی انجام می‌شد.



این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه به ویژگی های این پهپاد جاسوسی اشاره کرد و گفت: این پهپاد یکی از پیشرفته‌ترین پهپاد‌های ارتش آمریکا بود، ایران نشان داد که کسی نمی‌تواند به امنیت و حقوق ایران تجاوز کند.



وی با تأکید بر اینکه استراتژی کلان آمریکا در مقابل ایران به بن بست خورده است، عنوان کرد: رفتار‌های هیجانی و آنرمالی را از سوی آمریکا از این به بعد شاهد هستیم.

 

سرنگونی پهپاد جاسوسی، بازدارندگی و توانمندی آمریکا را زیر سوال برد

«سید رضا صدرالحسینی» شب گذشته ( اول تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با موضوع  تاثیر پاسخ سخت ایران به متجاوزان در منطقه و جهان پخش شد در تشریح اقدام اخیر آمریکا در اعزام پهپاد جاسوسی به روند دشمنی این کشور با ایران اشاره کرد و گفت: آمریکا سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد و مردم ایران حمایت جانانه را از این نهاد به عمل آوردند.



کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه اقدام مردم ایران در حمایت از سپاه به این معنا بود که ما بیداریم، گفت: ملت ایران با این اقدام نشان داد برای اقتدار ملی و منافع ملی خود اجازه نمی‌دهد کسی از خطوط قرمزش عبور کند.



صدرالحسینی به مقایسه اقدامات ایران در برابر آمریکا با سایر کشورهای منطقه پرداخت و گفت: بخش قابل توجهی از کشور‌های مرتجع منطقه در قالب موضوعاتی که آمریکا به آنها دیکته می‌کند اقداماتی را انجام داده و می دهند به عنوان مثال امارات اجازه داد تا آمریکا از خاک او استفاده کند اما ما نشان دادیم که اجازه نمی‌دهیم کسی از خطوط قرمز و منافع ملی عبور کند.

 


کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه آمریکا می‌خواست ایران را به عنوان کشوری آشوبگر و متجاوز در منطقه معرفی کند، گفت:  اقدام مقتدرانه ایران پیام روشنی را برای کشور‌های منطقه صادر کرد. این اقدام نشان داد ایران به شکلی برخورد می‌کند تا منافع خود را حفظ کند و اجازه نمی‌دهد کسی در امور مان دخالت کند.

 

«لایحه شفافیت» راهی مجلس شد+جزئیات روند تصویب قانون در پارلمان

رییس دفتر رییس جمهوری 25 اردیبهشت پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از اتمام بررسی لایحه شفافیت در هیات دولت خبر داد و گفت این لایحه با بیش از ۴۰ ماده برای تصویب به مجلس ارسال می شود.

 

بنا به گفته «محمود واعظی» بخش قابل توجهی از وقت هیات دولت امروز به بررسی لایحه شفافیت اختصاص یافت. این لایحه در سه جلسه دولت مورد بررسی قرار گرفته و برای تصویب به مجلس ارسال می شود.

 

حالا بعد از گذشت 37 روز (شنبه اول تیر) حجت الاسلام «حسن روحانی»، رییس جمهوری این لایحه را که با هدف ارتقاء سطح شفافیت و تحقق اقتصاد سالم و پویا در هیات دولت به تصویب رسیده بود را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

 

این گزارش می افزاید: شفاف سازی عملکرد دولت (به معنای عام) از جمله شاخص های حکمرانی مطلوب است که ارتقای وضعیت این شاخص از طریق آگاهی مستمر و بدون تبعیض شهروندان از فرآیندها و امور مربوط به سازوکارهای حاکمیتی فراهم می شود. در این راستا و با عنایت به اینکه افزایش شفافیت دولت، نظارت و اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت را به دنبال داشته و مشارکت همگانی (مردم و دولت) برای مبارزه با فساد را تقویت خواهد کرد، رئیس جمهور لایحه شفافیت را برای طی مراحل قانونی به مجلس ارسال کرد.

 

براساس این لایحه اطلاعات، صلاحیت‌ها، رفتارها و عملکردهای مؤسسات مشمول در زمان مناسب و با کیفیت مناسب در  معرض دسترسی و استفاده اشخاص ذینفع یا عموم مردم یا مراجع نظارتی قرار می‌‏گیرد

 

کواکبیان: با اساتید دانشگاه آزاد عادلانه برخورد شود/ به آقای ولایتی گفتیم کارها را به جوان تر واگذار کند

مهرداد لاهوتی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 2 تیر با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد حادثه واژگونی اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در گزارش کمیسیون آموزش اشاره شده بود که با توجه به کوهستانی بودن منطقه دانشگاه علوم و تحقیقات و پیچ های تند جاده شرایط فیزیکی معابر باید اصلاح شود. معلوم نیست که چرا اتوبوسی که معاینه فنی نداشته و شش سال از آن می گذرد چرا باید همچنان در این مسیر تردد داشته باشد.

 

وی ادامه داد: در قرارداد دانشگاه آزاد با پیمانکار به 24 دستگاه اتوبوس اسکانیا اشاره شده بود در صورتی که اتوبوسی که در حادثه مذکور واژگون شده بود، شهاب بود و در این میان قصور پیمانکار محرز است و باید پاسخگو باشد.

 

همچنین، سید کاظم دلخوش، نماینده صومعه سرا نیز در این زمینه گفت: متاسفانه با توجه به بازدید به عمل آمده بعد از سانحه واژگونی باید بگوییم همچنان شرایط همانند قبل ادامه دارد به گونه ای که نسبت به ایجاد گارد ریل اقدامی نشده و امکاناتی نیز برای دانشجویان تعبیه نشده است.

 

وی بیان کرد: دانشگاه آزاد بیشترین هزینه را از دانشجویان می گیرد و پرداختی دانشجو و درآمد دانشگاه نیز مشخص نیست، بنابراین انتظار این است که در این شرایط از اتوبوس های فرسوده و با مشکل بیمه و قطعات استفاده نشود. امکانات فعلی درخور و شان دانشگاه آزاد نیست و این گونه برخورد کردن حق دانشجو نیست.

 

نماینده مردم صومعه سرا تصریح کرد: مسئولان دانشگاه آزاد باید در مورد انتخاب مکان و فضای تحصیلی و شرایط تردد دانشجویان مسئولیت پذیر باشند و ایرادات و اشکالات فعلی در این حوزه را رفع کنند. 

 

همچنین، مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در این زمینه گفت: البته برخی شبهه درست کردند که مدیریت فعلی دانشگاه آزاد در حال رفسنجانی زدایی از این دانشگاه هاست اما ما امیدواریم که این روند را محقق شده نبینیم و مدیریت دانشگاه در این خصوص شبهه زدایی کند و با اساتید فعلی این دانشگاه به صورت عادلانه برخورد شود.

 

آخرین خبرها از لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت»/نهایی شدن در آینده نزیک

لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در سال‌های گذشته از سوی دولت و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به قوه قضاییه ارائه و در دوره ریاست سابق قوه قضاییه در دستور کار قرار گرفت. طی این سال‌ها این لایحه در معاونت حقوقی، جلسه مسئولان عالی قضایی و معاونت فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت و دستگاه قضا سعی کرد تا این لایحه در سطح خوبی ارائه و تبدیل به قانون شود.

 

ریاست جدید قوه قضاییه با توجه ویژه به این لایحه آن را در دستور کار رسیدگی مسئولان عالی قضایی و معاونت حقوقی و فرهنگی قرار داده و نگرش دوباره‌ای به این لایحه صورت گرفته است و مقرر شد اقدامات کارشناسی عمیق و قوی‌تری در سطح کشور انجام شود.

 

در همین رابطه معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه بعد از بررسی‌های لازم لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت مجددا به دولت و بعد از آن به مجلس ارسال می‌شود، گفته بود: « در حال حاضر به دستور ریاست قوه قضاییه مقرر شده بعد از بررسی‌های معاونت حقوقی، معاونت فرهنگی اولین سلسله هم اندیشی‌های ملی را در این باره برگزار کند.»

 

بنا به گفته حجت الاسلام «هادی صاقی» اولین نشست هم اندیشی‌های ملی با موضوع بررسی لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در سراسر کشور برگزار می شود و دادگستری‌های، دانشگاه‌ها، بهزیستی، نماینده مسئولان دفاتر زنان و خانواده استانداری‌ها و همچنین قضات زن در سراسر کشور در این هم اندیشی یک روزه به تبادل نظر می پردازند. همچنین کارشناسان در رشته‌های حقوق، جامعه شناسی، روانشناسی، الهیات و علوم تربیتی، آثار و پیامدهای این لایحه را بر بهبود وضعیت زنان، خانواده و ارتقاء امنیت زنان بررسی می کنند و بعد از اتمام، نتایج جمع‌آوری می شود. دبیرخانه مرکزی اولین نشست هم اندیشی‌های ملی با موضوع بررسی لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در معاونت فرهنگی شکل گرفته است وبعد از جمع آوری، نتایج به ریاست قوه قضاییه و سپس به دولت ارائه خواهد شد.

 

حالا در ادامه روند بررسی لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» روز گذشته (اول تیر) رییس دستگاه قضا در نشست هم اندیشی با فعالان و نخبگان حوزه حقوق زنان خبر داد که لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت از ابعاد گوناگون حقوقی، اجتماعی و فرهنگی در دست بررسی است تا ان شاء الله یک لایحه جامع و واجد همه ابعاد و جهات مورد نیاز، تقدیم دولت و سپس مجلس شود/.

 

 

 

کد خبر 802295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha