سؤال از رییس‌جمهور خط قرمز نیست/رسایی: من استعفا نمی دهم

پس از رأی‌گیری، تعدادی از نمایندگان مخالف استعفای مطهری حول حوش حمید رسایی، نماینده تهران جمع شده بودند و بلند می‌گفتند رسایی استعفا استعفا.

به گزارش خبرنگار شبستان، جلسه علنی امروز مجلس به بررسی استعفای علی مطهری نماینده تهران اختصاص داشت. در ابتدای این جلسه، نمایندگان با تذکراتی هم در رابطه با طرح سؤال از رییس‌جمهور و هم در رابطه با استعفای مطهری نکاتی را متذکر شدند.

مصطفی کواکبیان، نماینده تهران در تذکری خطاب به لاریجانی گفت: مهندس باهنر اعلام کردند سؤال از رییس‌جمهور در جریان قرار گرفته است و به کمیسیون‌ها ارجاع می‌شود که استعفای آقای مطهری نیز منوط به این شد که اگر واقعا این طرح سؤال در جریان است پس استعفایش را پس می‌گیرد.

لاریجانی در پاسخ به این تذکر کواکبیان گفت: در مسیر کار ممکن است نمایندگان نظرات‌شان عوض شود.

بهروز جعفری، نماینده سمیرم نیز در تذکری همین مطالب را خاطرنشان کردند و حجت‌الاسلام بزرگواری نماینده دنا و بویراحمد نیز با بیان اینکه مسئله آقای مطهری مدتی است نظم و انتظام را در جامعه بهم ریخته است، گفت: دیروز مجلس جایگاه خود در جامعه اسلامی را نشان داد و بهتر است این مسئله یعنی طرح سؤال از رییس‌جمهور و استعفای آقای مطهری را زیاد کش ندهید.

حجت‌الاسلام رسایی، نماینده تهران نیز در تذکری یادآور شد: آقای مطهری در مصاحبه‌ها دلیل استعفای خود را عملکرد هیئت‌رییسه دانسته است در حالی که گویا امروز قصد دارد در بیان دلایل استعفای خود طرح سؤال از رییس‌جمهور را علت استعفای خود اعلام کند.

لاریجانی نیز در پاسخ به رسایی گفت: تا نماینده‌ای سخنی بیان نکرده است شما نمی‌توانید در رابطه با اظهاراتش تذکر دهید.
جو مجلس برای استعفای علی مطهری با جمع‌های نمایندگان و تذکرات پیوسته آنان جوی بهم ریخته بود.

علی مطهری با قرار گرفتن در پشت تریبون به مدت نیم ساعت به ایراد سخن پرداخت و اشاراتی را به تحت فشار قرار گرفتن نمایندگان امضاکننده برای پس گرفتن امضاهایشان و همچنین در رابطه با اینکه طرح سؤال از رییس‌جمهور حق نمایندگان است، ایراد کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر آقای لاریجانی هم که داماد خانواده ماست رییس‌جمهور می‌شد از وی سؤال می‌کردیم، گفت: البته آقای لاریجانی داماد ناخلفی است چون طرح سؤال از رییس‌جمهور را مورد حمایت قرار نداد.

این سخنان مطهری باعث خنده نمایندگان شد و لاریجانی نیز با حالتی مزاح‌گونه گفت: مراقب خود و همشیره‌تان باشید.

علی مطهری که متن خود را به صورت مکتوب در اختیار داشت دلایل خود برای طرح سؤال از رییس‌جمهور را بیان می‌کرد و در پایان از نمایندگان خواست که هرگونه که خواستند در رابطه با وی اظهارنظر کنند.

محمدحسین فرهنگی، عضو هیئت‌رییسه مجلس در تذکری انتقادی را نسبت به نمایندگان و رسانه‌هایی را که پس گرفتن امضای نمایندگان امضاکننده طرح سؤال از رییس‌جمهور را با فشار هیئت‌رییسه مجلس می‌دانستند، داشت و در این بین گفت: این مسئله اصلا صحت ندارد.

پیش از سخنان مخالفان استعفای علی مطهری نام آنها از سوی محبی‌نیا قرائت شد و وی گفت: آقای جلالی وقت خود را در مخالفت با استیضاح مطهری به آقای کاتوزیان دادند که آقای کاتوزیان نیز این وقت را به حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم دادند.

در حین این سخنان، ستار هدایت‌خواه، بهروز جعفری و همچنین حجت‌الاسلام رسایی قصد دادن تذکراتی داشتند که لاریجانی خطاب به آنها گفت: بگذارید مخالفان حرف‌هایشان را بیان کنند، پس از سخنان مخالفان تذکرات را می‌شنویم.

مسعود پزشکیان، نماینده تبریز به عنوان اولین مخالف مطابق معمول خطبه‌هایی از حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه را بیان کرد و گفت: هر کسی بر اساس سنت خدا و حضرت علی (ع) ادعای اصولگرایی دارد باید از این‌گونه قدم‌ها یعنی از طرح سؤال از رییس‌جمهور استقبال کند.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم به عنوان دومین مخالف با طرح استعفای علی مطهری با بیان اینکه سؤال از رییس‌جمهور خط قرمز نیست از شجاعت و صراحت علی مطهری تمجید کرد و آن را برای مجلس هشتم مغتنم شمرد.

محمدرضا خباز، دیگر نماینده‌ای بود که در مخالفت با استعفا سخن گفت و از شخصیت مطهری شخصیتی عالی برای مجلس عنوان کرد و نبود آن را ضایعه‌ای دانست.

پشت تریبون قرار گرفت ستار هدایت‌خواه، عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس در مخالفت با استعفای مطهری تعجب نمایندگان و همچنین خبرنگاران را در پی داشت.

هدایت‌خواه که به زعم نمایندگان بیشتر در بیان موافقت با استعفا سخن می‌گفت بدین دلیل با استعفای مطهری مخالفت کرد که آن را بی‌مبنا و بی‌منطق دانست.

در حین مخالفت هدایت‌خواه، داریوش قنبری نماینده ایلام، حمیدرضا کاتوزیان نماینده تهران، مصطفی کواکبیان نماینده سمنان و همچنین تعداد کثیری از نمایندگان با برخواستن بر صندلی‌هایشان و دودو کردن با وی به مخالفت پرداختند.

صدای دو دو کردن نمایندگان کل فضای مجلس را گرفته بود تا آنجایی که لاریجانی خطاب به نمایندگان گفت: هر کسی از هر منظری مخالفت می‌کند و هر کسی یک شناسنامه‌ای دارد.

در حین مخالفت هدایت‌خواه، حجت‌الاسلام رسایی، نماینده تهران چندین بار با رفتن نزد وی پشت جایگاه مخصوص و پشت تریبون قرار داشت سخنانی را به وی انتقال می‌داد اما ستار هدایت‌خواه که بدون توجه به دو دو کردن نمایندگان سخن می‌گفت خطاب به نمایندگان گفت: من می‌گویم باید آقای مطهری بماند و توسط مردم حذف شود تا در اصل با رأی مردم در عرصه حضور پیدا نکند.

جو مجلس پس از سخنان هدایت‌خواه متشنج شده بود و نمایندگان اعتراضاتی را به وی و همچنین حجت‌الاسلام رسایی داشتند که لاریجانی خطاب به آنها گفت: بهتر است نمایندگان سر جای خود بنشینند تا بقیه مخالفان سخنان خود را بیان کنند.

مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود نیز به مخالفت با استعفای مطهری برخواست.

رضا حسینی، نماینده شهربابک که در واکنش به سخنان هدایت‌خواه بسیار عصبانی بود، گفت: من متأسفم که همکاران در قالب مخالفت موافق با استعفا صحبت می‌کنند و حرمت امامزاده را متولی آن نگه می‌دارد نه دیگران.

وی اشاره‌ای به حضور چند روز قبل مطهری در نمایشگاه مطبوعات داشت و استقبال بی‌نظیر مردم از وی را مثال‌زدنی عنوان کرد.

پس از سخنان نماینده شهربابک به عنوان آخرین مخالف، لاریجانی اعلام رأی کرد و نمایندگان با 155 رأی مخالف، 31 رأی موافق و 12 رأی ممتنع از مجموع 198 رأی به استعفای مطهری رأی ندادند و وی همچنان به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس باقی ماند.

پس از رأی‌گیری، تعدادی از نمایندگان مخالف استعفای مطهری حول حوش حمید رسایی، نماینده تهران جمع شده بودند و بلند می‌گفتند رسایی استعفا استعفا که وی نیز خطاب به آنها گفت: من استعفا نمی‌دهم و سخنان دیگر را با صدای بلند بیان کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 80217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha