به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،«محمد طاهری» به مناسبت هفته صرفهجویی در مصرف آب و برق در نشست با خبرنگاران گفت: سرانه مصرف آب در بخش خانگی استان سمنان طی یک سال گذشته از ۱۶۱ لیتر به ۱۵۵ لیتر تقلیل یافته و در مجموع از محل این کاهش سرانه مصرف، مصرب آب شرب در استان بالغ بر ۵۰۰هزار مترمکعب کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان با اشاره به واقع شدن ۲۰ روستا استان سمنان در حاشیه شهرها و مسیر خطوط انتقال آب اظهارداشت: در مجموع ۲۶۹هزار مشترک آب شهری در استان سمنان وجود دارد.
وی در ادامه به طرح فاضلاب و درصد برخورداری در استان سمنان نیز اشاره کردوافزود: در حال حاضر ۵۹هزار مشترک فاضلاب در استان سمنان وجود دارد که شامل ۲۵درصد مشترکین است.
طاهری اضافه کرد: میانگین کشوری ۵۰درصد مشترکین است و دلیل این عقب افتادگی، تاخیر در آغاز پزوژه های فاضلاب در استان سمنان است که عمدتا در سال های اخیر صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان با تاکید بر اینکه افزایش بارندگی ها بر چشمه ها تاثیر گذاشته است گفت: خوشبختانه در سال جاری شاهد افزایش ۱۸۶ درصدی بارش ها در استان سمنان بودیم که موجب افزایش چشم گیر دبی رودها و تصفیه خانه ها شده است.
وی بابیان اینکه وضعیت دو چشمه روزیه و قنات گل رودبار به دلیل بارندگیها مطلوب ارزیابی میشود، ابراز داشت: دبی قنات گل رودبار از ۶۰ به ۱۵۰ لیتر بر ثانیه و دبی آب چشمه روزیه از ۲۰۰ به ۵۰۰ لیتر بر ثانیه افزایشیافته است.
طاهری تصریح کرد چنانچه در پیک مصرف نیز علاوه بر این دو منبع بزرگ، برای تامین آب شهروندان نیاز به منبع دیگری باشد از چاههای سوکان سمنان که از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند استفاده خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان از شاهرود بعنوان تنها شهر روبرو با چالش تامین آب در استان سمنان یاد کرد و افزود: با وجود بارش های خوبی که صورت گرفت در تامین آب شهر شاهرود با مشکلاتی روبرو هستیم که به دنبال رفع آن چهار حلقه چاه با مجموع 80 لیتر بر ثانیه حفر شده که با تامین اعتبار آن، تا پایان تیرماه تجهیز خواهند شد.
وی از افزایش چشمگیر دبی حبلهرود در شهرستان گرمسار خبر داد و افزود: دبی این رودخانه به عنوان یکی از اصلیترین منابع آبی شهرهای ایوانکی، گرمسار و آرادان افزایش خوبی داشته است.
طاهری از افزایش حجم آب پشت سد شهید شاهچراغی به عنوان اصلیترین منبع آبی شهر دامغان خبر داد و گفت: دبی آب چشمهعلی دامغان افزایش بالایی در اثر بارشهای امسال داشته به طوری که پیشبینی شده آب این سد سرریز نیز شود لذا در دامغان هم دغدغه تامین آب شرب نداریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان بابیان اینکه منابع آب زیرزمینی محدود و مصرف بیشازحد آن میتواند نگرانکننده و داری خسارات غیرقابلجبران برای استان سمنان باشند، اضافه کرد: تولید ۴۰ درصد آب از منابع زیرزمینی در نرم کشوری بحران محسوب میشود و این درحالیکه برای استان سمنان این رقم ۸۰ درصد گزارششده است که بسیار نگرانکننده خواهد بود.
وی مدیریت مصرف و انتقال آب را در عبور از بحران خشکسالی مهم دانست وافزود: اجرایی شدن این دو بند میتواند بخش وسیعی از مشکلات موجود را برطرف و به توسعه استان سمنان کمک کند.
طاهری تنها راه رفع چالش کم آبی در استان سمنان را انتقال آب بین حوضهای دانست وگفت: انتقال آب خزر، با توجه به تصویب در مجلس و دریافت ردیف بودجه، هرچه سریعتر اجرا شود.
نظر شما