لزوم مدیریت درست در بحران کم‌آبی/ میراب آب کشاورزی را عادلانه توزیع کند

دلخوش با بیان اینکه آب رسانی به اراضی کشاورزی مدیریت بحران می‌خواهد، گفت: میراب باید به صورت عادلانه آب را بین کشاورزان تقسیم کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا، جلسه شورای اداری شهرستان صومعه‌سرا امروز( شنبه، ۱ تیر) با حضور ارسلان زارع معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان با محوریت معارفه معاون سیاسی امینتی فرماندار و بخشدار میرزاکوچک در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

 

«سید کاظم دلخوش» با اشاره به سرنگون کردن پهباد آمریکایی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار کرد: این امر یکی دیگر از برگ‌های زرین انقلاب اسلامی و نظام بود و دشمنان را وادار کرد که به قدرت جمهوری اسلامی به خوبی پی ببرند.

 

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بحرانی شالیزارهای این شهرستان، افزود: کانال‌هایی که پشت سد تاریک تعریف شده مجموعا برای 11 هزار هکتار پیش بینی شده است در صورتی که امروز در شهرستان حدود 30 هزار هکتار زمین زراعی داریم.

 

وی با بیان اینکه وقتی از تعداد رودخانه‌ها و چاه‌های زیرزمینی کاسته شود، آب رسانی به اراضی کشاورزی مدیریت بحران می‌خواهد، گفت: در چنین شرایطی که دچار بحران شده‌ایم باید مدیریت درست صورت گیرد.

 

دلخوش با بیان اینکه کانال‌ها در بالادست شکسته و پایین دست دچار بحران می‌شود، تصریح کرد: نیروی انتظامی با دهیاری در سطح شالیزارهای شهرستان گشت بزنند و جلوی کسانی که پمپ در کانال انداخته‌اند را بگیرند.

 

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از سهمیه بندی آب جلوگیری شود زیرا برخی اوقات سهمیه یک کشاورزی بیش از حد نیاز اوست اما حاضر نیست از سهمش بگذرد و به دیگری که نیاز بیشتری دارد بدهد، خاطرنشان کرد: به رودخانه‌ها باید شیب منفی داد تا کشاورزان با پمپ از آب آن استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه میراب باید به صورت عادلانه آب را بین کشاورزان تقسیم کند، اظهار کرد: روسای ادارات برای حل اختلافات مردم به دادگاه و پاسگاه نروند.

 

*نیاز شدید شالیزارهای صومعه‌سرا به آب

«سید جلال سیدمحمدی» با اشاره به شرایط خاص شهرستان صومعه‌سرا در حوزه کشاورزی، اظهار کرد: این موضوع هم‌افزایی و تقویت دستگاه‌های متولی کشاورزی را می‌طلبد تا در روزها و هفته‌هایی که مردم درگیر کار کشاورزی هستند در راستای رفع مشکلات شالیکاران تلاش روزافزون داشته باشند.

 

سرپرست فرمانداری صومعه‌سرا با بیان اینکه مسئولان در روستاهایی که با کمبود آب شدید مواجه هستند حضور میدانی به عمل آورند و از کشاورزان دلجویی کنند، افزود: تا یک ماه دیگر که شالیکاران منتظر این هستند تا کار و تلاش چند ماهه خود را برداشت کنند جز همدردی و همراهی و کاستن از نگرانی‌های آنها کاری نمی‌توان کرد.

 

وی با بیان اینکه بخشداران و دهیاران و شوراها در مناطق بحرانی حضور داشته باشند و همراه کشاورزان باشند، گفت: 30 هزار هکتار اراضی شالیکاری در شهرستان صومعه‌سرا داریم که 90 درصد آن کانال آب خور هستند.

 

سیدمحمدی با بیان اینکه از 10 رودخانه‌ای که در شهرستان وجود دارد هیچکدام آب ندارند و خشک شده‌اند، تصریح کرد: مناطقی که در انتهای کانال‌های آب قرار دارند به شدت خشک است و نیاز شدید به آب دارند.

 

سرپرست فرمانداری صومعه‌سرا با بیان اینکه مردم مدیریت آب را خود داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر کانال‌های آب سرریز از آب هم شود فقط می‌تواند 16 هزار هکتار را جوابگو باشد.

 

وی با بیان اینکه شالیکاران باید مراعات حال هم را کنند و صبر داشته باشند، اظهار کرد: مدیریت محلی آب از سوی مسئولان و متولیان محلی و ... نیاز است تا این یک ماهه را گذر کنیم.

 

سیدمحمدی با بیان اینکه قطعا وضعیت امسال ما بدتر از سال گذشته نیست، افزود: امسال از نظر وضعیت آبی خوب است اما نیازمند صبر و حوصله شالیکاران هستیم.

 

سرپرست فرمانداری صومعه‌سرا با بیان اینکه برخی از مسئولان مانند آب منطقه‌ای، دهیاران، آب دارها و... صبح تا شب پای کار هستند و تلاش می‌کنند، گفت: انتظار می‌رود جهاد کشاورزی در تامین موتور پمپ‌ها تلاش بیشتری انجام دهد.

کد خبر 802014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha