فقدان افراد صاحب رای عدم کیفی سازی پژوهش های قرآنی را منجر شده است

حجت الاسلام سعیدی روشن با بیان این مطلب که پژوهش های قرآنی انجام شده پاسخگوی نیاز جامعه نیست، عدم کیفی سازی پژوهش های این عرصه را ناشی از فقدان افراد صاحب رای دانست.

حجت الاسلام والمسلیمن محمدباقر سعیدی روشن، مدیر گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه درباره نقش پژوهش های قرآنی در تبلیغ آموزه های دین و وحی به خبرنگار شبستان گفت: تبلیغات اثرگذار و موثر نیازمند پشتوانه غنی علمی است که تنها از طریق پژوهش های کاربردی بدست می آید، در حوزه آموزه های دینی نیز باید تبلیغات به کتاب و سنت مستند باشد تا بتواند به طور صحیح و کارآمد به مخاطب عرضه شود.

وی پژوهش را پشتوانه تبیلغ موثر بر مخاطب دانست و اظهارکرد: شناخت معارف و ارزش های قرآن برای تبلیغ آموزه های دین امری ضروری است که تنها از طریق پژوهش های علمی و مستند به آموزه های آن محقق می شود.

حجت الاسلام سعیدی روشن با اشاره به نقش موثر پژوهش های قرآنی در توسعه پایدارعلم تصریح کرد: علوم انسانی وارداتی بر پایه فلسفه غیرالهی و نگاه تک ساحتی به انسان شکل گرفته و دارای معرفت شناسی مادی است در حالی که در نگرش توحیدی وجود انسان در کنار نیازهای مادی بیشتر به بعد معنوی وابسته است و انسان را با درنظر گرفتن عقل، تجربه و وحی در کنار یکدیگر مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد.

 

معرفت قرآنی زمینه ورود به گستره وسیع دانش را فراهم می کند
مدیر گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه استناد به قرآن در معرفت را زمینه ساز ورود به گستره وسیعی از دانش دانست و بیان کرد: این گستره به ویژه در علوم انسانی از وسعت بیشتری برخوردار می شود چراکه با توجه به تشویق قرآن به دستیابی به علم مفید می توان با پرداخت به دانش های مرتبط با نیازهای روز جامعه و مستند به آموز های مصحف شریف الگویی توحیدی در قلمرو علم به جهانیان عرضه کرد.

وی درباره تاثیر انجام پژوهش های قرآنی در تحقق جنبش نرم افزاری مدنظر رهبر معظم انقلاب ادامه داد: قرار دادن اندیشه های توحیدی به عنوان مبنای علوم مختلف یعنی جنبش نرم افزاری مورد مطالبه رهبری که به ویژه در عرصه علوم انسانی توان عرضه دیدگاه های بدیع را دارد، از سوی دیگر با بخشیدن جنبه توحیدی به مبانی و ارزش های مرتبط با انسان نگاهی نو نسبت به انسان ارائه می شود.

حجت الاسلام سعیدی روشن شناخت و عرضه مسائل مرتبط با انسان به قرآن را شرط اساسی در تحول علوم انسانی با استناد به آموزه های وحی دانست و عنوان کرد: استفاده از مجاری معرفت در نظریه پردازی و استناد به مصحف شریف تحول مدنظر و نگاه اجتهادی و بدیع به مطالعات قرآنی را رقم می زند.

 

انجام پژوهش های قرآنی اثرگذار نیازمند فرهنگ سازی در جامعه علمی کشور است
وی درباره ضرورت های انجام پژوهش های قرآنی کاربردی ابرازکرد: فرهنگ سازی در جامعه علمی کشور نخستین گام در توفیق این مسیر است چراکه متاسفانه در جامعه ما آنطور که باید نگاه شایسته ای به فرهنگ علمی وجود ندارد البته نمی توان اقدامات انجام شده را نادید گرفت اما باید دانست برای رسیدن به نقطه مطلوب راه بسیار است.

مدیر گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که آموزش و پژوهش در کشور مسیر صحیحی را طی نمی کند، گفت: شاهد این مدعا آن است که با وجود فعالیت دانشگاه های متعدد علوم قرآنی در کشور و تربیت دانشجویان در رشته های مختلف هنوز در این عرصه افراد صاحب نظر و اثرگذار به جامعه ارائه نشده اند تا بتوانند تحول دیدگاه را منجر شوند.

 

کیفی سازی محتوای آموزش و پژوهش در کشور ضرورت دارد

وی با تاکید بر لزوم کیفی سازی محتوای آموزش و پژوهش در کشور تصریح کرد:نگارش بالغ بر صدها رساله و مقاله در حوزه علوم قرآن هنوز نتوانسته نیازهای روز جامعه به آموزه های وحی را مرتفع کند بنابراین بازخوانی و بازبینی پژوهش های قرآنی درجامعه علمی کشور برای قدم گذاشتن در مسیر توسعه پایدارعلم ضرورت دارد.

حجت الاسلام سعیدی روشن محدود کردن زمینه کاری پژوهشگران قرآنی را از عوامل کیفی سازی و اثرگذاری کارهای در دست انجام دانست و یادآور شد: این به معنای نقض مطالعات میان رشته ای نیست اما نباید از نقش هدفمندی و استاندارسازی کیفی محور در ثمربخشی فعالیت ها غفلت کرد چراکه حرکت متکی به پشتوانه علمی نیازمند افراد با انگیزه و تلاش مستمر است تا با تمرکز بر فعالیت ها اهداف را پیش ببرند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 8018

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha