به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «علیرضا تابش» شب گذشته (پنجشنبه 30 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آخرین اقدامات انجام شده برای بازسازی ناطق سیل زده کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه از ابتدای سال بعد و از وقوع سیل در مناطق سیل زده ارزیابیهای اولیه را انجام دادیم، گفت: ۱۵۶ هزار واحد احداثی و تعمیری یا تجاری خسارت دیده بودند و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در وهله اول اعتبار تخصیص یافت که این رقم برای ۷۰ هزار واحد خسارت دیده کافی بود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره نحوه همکاری بانک ها برای کمک به بازسازی مناطق سیل زده کشور گفت: عقد قرارداد به شکل کافی از سوی بانکها صورت نگرفت و از ۶۰ هزار واحد ارجاعی به بانکها ۱۲ هزار واحد عقدقرارداد شده است.
وی با اشاره به اینکه بانکها تا ۷،۶ روز گذشته به دلایل مختلف عقد قرارداد نمیکردند، افزود: این در حالی است که تمام مصوبات دولت را گرفتهایم و ابلاغی بانک مرکزی را داریم اما از هفته گذشته مقداری امور بانکی تسهیل یافته است.
تابش با اشاره به اینکه واحدهای احداثی در زمان مقرر خودش باید تمام شود، افزود: این موضوع منوط به تسهیل عقد قرارداد با مردم است تا بقیه کارها روی روال خود باشد، این در حالی است که فولاد، سیمان و پیمانکار حاضر است و باید رابطه پیمانکار با صاحب کار مشخص شود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر لزوم انجام کار جهادی برای تکمیل بازسازی ها در مناطق سیل زده کشور تاکید کرد و گفت: بنیاد مسکن، سپاه و خیرین به صورت فعال مشغول کار هستند از این رو همه مقدمات کار فراهم شده اما پشت در بسته بانکها ماندهایم.
تابش با اشاره به اینکه دولت دو هزار و 500 میلیارد تومان نیز تسهیلات ارزان قیمت بانکی 4 درصد را نیز برای بخش کشاورزی مصوب کرده است، گفت: بر اساس مصوبه 23 اردیبهشت هیئت دولت وزارت جهاد کشاورزی موظف شد دستورالعمل اجرایی این مصوبه را با کمک وزارت کشور در دو هفته ابلاغ کند اما وزارت جهاد کشاورزی در دو روز این دستورالعمل را ابلاغ و بر این اساس کمیته تخصصی شامل هشت نفر از دستگاه های گوناگون ایجاد کرد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه 16 هزار و 400 پرونده نیز در کارگروه های استانی به مبلغ 111 میلیارد تومان تصویب شده است، گفت: هشت هزار و 100 پرونده با حدود 80 میلیارد تومان کمک بلاعوض آماده دریافت این مبلغ هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون 161 میلیارد تومان از کمک بلاعوض در اختیار استانداری استان گلستان و 86 میلیارد تومان در اختیار استانداری مازندران قرار گرفته است، افزود: تاکنون هشت هزار و 600 پرونده به مبلغ 130 میلیارد تومان به بانک های عامل در 11 استان معرفی شده اند که 55 درصد مربوط به بانک کشاورزی، 16 درصد به بانک ملی و بقیه مربوط به بانک های دیگر است.
تابش با اشاره به اینکه تاکنون پرداختی به وسیله بانک ها انجام نشده است اما بانک ها مقدمات آن را انجام داده اند که امیدواریم از هفته آینده پرداخت ها انجام شود، تاکید کرد: 37 نماینده از دستگاه های مختلف مسئول ارزیابی میدانی خسارت کشاورزان هستند و هیچ پرونده ای بدون بررسی دقیق میدانی به پرداخت نمی رسد/.
نظر شما