به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حسن اکبری» امروز (30 خرداد) در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی در استان با اشاره به اینکه وجود روان آب در استان همواره یکی از مباحث بوده، اظهار کرد: هیچ مرجع علمی نداریم که طرح های آبخیزداری در دشتهای استان بتواند کاهش سفرههای آب زیرزمینی را جبران کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی گفت: طرح های آبخیزداری برای تقویت قنوات و چشمه ها و پوشش گیاهی مناسب است.
اکبری تاکید کرد: اما در شهرستانهایی بشرویه و سرایان که دشت ها در وضعیت بحرانی هستند هیچ راهی جزء کاهش برداشت برای جبران کاهش سطح آبهای زیرزمینی نداریم.
وی با بیان اینکه تداوم خشکسالی در سالهای متمادی به معنای تغییر اقلیم است یعنی ممکن است در آینده اصلا بارندگی نداشته باشیم، عنوان کرد: برای بهبود استفاده از منابع آبی باید از تجربه استانهایی مانند کرمان و یزد برای بهره وری آب استفاده شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی گفت: در برخی از استانهای کویری و کم آب کشور برای بهرهوری منابع آب در فصل سرما در مدت 60 روز چاههای آب کشاورزی را خاموش میکنند.
اکبری افزود: باید به جای کاهش آب چاه های کشاوران در تمام طول سال که موجب می شود در فصل گرما آسیب ببیند، بیایم در فصل زمستان که کشاورز آب نیاز ندارد دو ماه چاه های را خاموش کنیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم هیچ فشاری به کشاورز نیاید و دغدغه نداشته باشد هرگز به تعادل بخشی سفرههای آب زیر زمینی نخواهیم رسید.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: پیشنهادات جهاد کشاورزی در زمینه حفاظت از منابع آب و طرح های سازگاری با کم آبی باید گاه مبتنی بر طرحهایی غیر از آبخیزداری باشد.
نظر شما