به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برنامه شب گذشته (29 خرداد) گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با موضوع بودن یا نبودن وزارت بازرگانی پخش شد که در این برنامه خبری دو نماینده مجلس شورای اسلامی «محمد محمودی شاه نشین»، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی و «عباس پاپی زاده»، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی حضور داشتند و به بیان نظرات و دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.
محمودی شاه نشین که از موافقان تشکیل وزارت بازرگانی است بر این نکته تاکید داشت که وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی همه هدف شان پرداختن به مباحث تولید، اشتغالزایی و حمایت از تولید داخلی و صنعتگر است. این دو وزارتخانه تخصص و ابزارهای کنترل بازار را ندارند و نگاهشان به تولید کننده است، نه مصرف کننده. همچنین هدف اصلی ادغام این بود که جهاد کشاورزی واسطه بین کشاورز و مصرف کننده را از بین ببرد اما در طول هشت سال گذشته ادغام موفق نبوده است.
این در حالی است که پاپی زاده به عنوان مخالف تشکیل وزارت بازرگانی بر این موضوع تاکید داشت که هیچگاه ساختار بازرگانی را در کشور حذف نکردیم. این ساختار در وزارت صنعت معدن و تجارت تحت عنوان معاونتهای مستقل وجود دارد به طوری که انجام وظیفه میکند. به جای اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت ادغام شود تجمیع صورت گرفت اما متاسفانه دولت شرح وظایف خود را در این رابطه ارائه نکرده است و از روز اولی که قانون انتزاع مصوب شد دولت عزم عدم اجرای قانون را در پیش گرفت.
در بخش دیگری از این برنامه خبری «قاسم نوده فراهانی» درباره بودن یا نبودن وزارت بازرگانی با اشاره به اینکه چند سالی است که ادغام وزارت بازرگانی و صنایع و معادن داشته ایم، گفت: متاسفانه به نظر بنده وزارت بازرگانی عقب مانده است زیرا صنعت در حوزه تولید است و بازرگانی هم موضوع خاص خودش را دارد.
رییس اتاق اصناف تهران با ابراز تاسف از اینکه به صنعت توجه خاصی شده است و بازرگانی به فراموشی سپرده شده است، گفت: این بازرگانی و صنعت اگر جدا شوند خیلی بهتر است و هر دستگاه یا ارگانی باید مسئول خاص خودش را داشته باشد.
در ادامه این برنامه «محمد شفیع ملک زاده» درباره تشکیل وزارت بازرگانی گفت: متاسفانه این بحث هرروزه تکرار میشود، انگار تجارب وزارت بازرگانی و ضربه آن به تولیدکنندگان را فراموش کردیم.
رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور ادامه داد: نگاه نمیکنیم که هیچ گونه ابزاری به وزارت جهاد نداده ایم اما گویا دستگاههای دیگر تصمیم میگیرند.
ملک زاده خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری گفت وضعیت کشاورزان ١٢ برابر خوب شده است، اما آیا این مسئله صحت دارد؟ اشتباه نکنید وضعیت ما ١٢ برابر بدتر شده است./
نظر شما