به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سه شنبه 7 دی و در بررسی جزئیات طرح الحاق موادی به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را مصوب کردند.
معلمان حق التدریسی دارای مدرک کارشناسی و بالاتر که تا پایان سال تحصیلی 87-88 هر سال سابقه ای خدمت مستمر نداشته اند اما با احتساب سالهای تحصیلی بعد حائز چهارسال سابقه مستمر می شوند به شرط شاغل بودن در زمان استخدام می توانند براساس ضوابط این ماده استخدام شوند.
همچنین مجلس مقرر کرد معلمان حق التدریسی دارای مدرک فوق دیپلم که تا پایان سال تحصیلی 88-87 پنج سال سابقه خدمت مستمر نداشته اند اما با احتساب سالهای تحصیلی بعد حائز پنج سال سابقه مستمر می شوند به شرط شاغل بودن در زمان استخدام می توانند براساس ضوابط این ماده استخدام شوند.
براساس رای مجلس معلمانی که در سال تحصیلی 89-88 از طریق شرکت های خدماتی در وزارت آموزش و پرورش فعالیت کرده اند در صورتی که قبل از سال تحصیلی 89-88 نیز سابقه حق التدریس در وزارت آموزش و پرورش یا نهضت سوادآموزی داشته اند و یا با حکم وزارت آموزش و پرورش در دارالقرآن ها تدریس کرده اند و یا با حکم وزارت آموزش و پرورش به عنوان معلمان حق التدریس از دانش آموزان بازمانده از تحصیل خدمت کرده اند و همکاری آنها در سال تحصیلی 89-88 با وزارت آموزش و پرورش به صورت مستمر بوده است با احتساب سال تحصیلی 88-89 منطبق بر سوابق ماده 2 این قانون برای مدرک کارشناسی و بالاتر و منطبق بر ضوابط ماده 3 برای مدرک فوق دیپلم با رعایت سایر شرایط مندرج در این قانون استخدام می شوند.
براساس رای مجلس استخدام این معلمان در سقف شصت هزار نفر معلم حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی است و در صورت کامل شدن ظرفیت شخصت هزار نفر در اولویت استخدام بعدی که مجوز قانونی دارد قرار می گیرند.
مجلس همچنین مصوب کرد: معلمانی که دارای مدرک دکترا یا کارشناسی ارشد هستند نیز در اولویت قرار دارند.
خانه ملتی ها مقرر کردند معلمانی که براساس این ماده با وزارت آموزش و پرورش همکاری داشته اند این حق را دارند تا در صورت نیاز وزارت آموزش و پرورش بتوانند تا استخدام پیمانی یا رسمی همکاری خود را به صورت حق التدریس ادامه دهند.
نمایندگان مقرر کردند افرادی که از سال 1379 به بعد به صورت حق التدریس و یا از طریق شرکت های خدماتی با وزارت آموزش و پرورش همکار آموزشی داشته اند و یا در نهضت سوادآموزی به صورت آموزشیار خدمت کرده اند و خدمت همکاری آنها مستمر بوده است در صورت مجوز استخدام و با کسب حدنصاب لازم در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش می توانند استخدام شوند.
همچنین در صورت کسب حدنصاب تا پنج امتیاز و حداکثر سی امتیاز به ازاء هر سال خدمت آموزش و پرورش یا نهضت سوادآموزی در صورت تایید خدمت با همکاری به تشخیص آموزش و پرورش استخدام خواهند شد.
افرادی که سابقه همکاری براساس مفاد این ماده را با وزارت آموزش و پرورش را ندارند نیز می توانند در صورت موافقت وزارت آموزش و پرورش در این آزمون شرکت کنند و تنها امتیاز مندرج را براساس نمره علمی کسب شده اخذ کنند.
براساس رای مجلس وزارت آموزش و پرورش می تواند استخدام معلمان را براساس نیاز خود با اعمال سهمیه جنسیت و یا سهمیه برای استانها و یا رشته های موردنیاز در اولویت قرار دهد.
افرادی که براساس این ماده به استخدام درمی آیند باید تنها در همان رشته و مقطعی که آزمون داده اند خدمت کرده اند.
وزارت آموزش و پرورش از افرادی که حدنصاب لازم را کسب نکرده و یا در آزمون شرکت نکرده اند نمی تواند در امور آموزشی استفاده کند و باید به خدمات آموزشی یا همکاری آموزشی آنها خاتمه دهد شرکت این افراد در آزمون های استخدامی بعد نیز بلامانع است.
براساس رای نمایندگان ممنوعیت ماده 8 قانون تعیین تکلیف معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی شامل هر نوع به کارگیری به صورت حق التدریسی از جمله از طریق شرکت های خدماتی، حق التدریس در دارالقرآن ها و حق التدریس دانش آموزان باز مانده از تحصیل و همچنین شامل به کارگیری آموزشیاران جدید در نهضت سوادآموزی می شود.
هرگونه پرداخت از اعتبارات دولتی به این افراد ممنوع است و در صورت تخلف، مرتکب به اشد مجازات مقرر برای تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی محکوم می شود.
پایان پیام/
نظر شما