زندگی حضرت حمزه دربردارنده درس غیرت و مردانگی و جانبازی/ لقب سیدالشهداء به دلیل جایگاه و مظلومیت او در جنگ احد است

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان نکاتی پیرامون شخصیت جوان ترین عموی رسول اکرم؛ به نمونه هایی از توجه و عنایت پیامبر به حضرت حمزه هم اشاره کرد.

آیت الله «احمد شیخ بهایی»به مناسبت ۱۵ شوال، سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهداعلیه السلام، آن حضرت را جزو مردان آزاده جهان دانست که به هیچوجه تن به ذلت نداد؛ مردی غیرتمند که نسبت به پیامبر اکرم تعصب داشت و با مخالفان ایشان برخورد و با توهین کنندگان به ایشان مقابله می کرد.

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان تعصب حضرت حمزه به پیامبر اکرم را جزو تعصبات پسندیده خواند و ادامه داد: او در رکاب پیامبر بود و در جنگ احد مثل شیر می غرید و وحشی، غلام هندجگرخوار او را غافلگیر و به شهادت رساند و هند، همسر ابوسفیان به حدی از حضرت حمزه کینه داشت که جسد ایشان را مثله کرد(در حالیکه پیامبر به شدت از مثله کردن نهی می کردند) و خواست جگر او را بخورد که در دهانش گیر کرد و نتوانست.

 

 

آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: در جنگ احد کسی نمی توانست خبر شهادت حضرت حمزه را به پیامبر بدهد و پیامبر خود به جستجوی حمزه رفت و با پیکرش مواجه شد و عبای خویش را روی او کشید و لقب خورنده جگرها که در زیارت عاشورا هم لعن شده « آکِلَةِ الْاَکْبادِ اللَّعینُ ابْنُ اللَّعینِ...» برای هند همسر ابوسفیان، مادر معاویه و مادربزرگ یزید و منسوب به این شجره خبیثه است.

 

 

وی گفت: وقتی سپاه اسلام به مدینه برگشت از خانه هر یک از شهدای احد صدای گریه بلند بود اما حمزه چون مجرد بود صدایی از خانه او نمی آید و پیامبر فرمود حمزه گریه کننده ای ندارد و اینجا بود که زن های مدینه و صاحبان عزا در خانه حمزه جمع شده و برای ایشان عزاداری کردند و از آن زمان مرسوم شد که هرکس شهید می شد و یا کسی از دنیا می رفت صاحبان عزا اول در خانه حمزه عزاداری می کردند و این به دلیل جایگاه و مظلومیتی است که در جنگ مبتلا و به سیدالشهدا ملقب شد و این لقب ماند تا حادثه کربلا اتفاق افتاد.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان اظهار داشت: از جمله اسم هایی که پیامبر دوست داشتند و برای نامگذاری فرزندان سفارش می کردند حمزه بود؛ حضرت حمزه قبل از اسلام بر آئین حضرت ابراهیم و جزو پیروان دین حنیف بود و هیچیک از اعمال دوران جاهلی را مرتکب نشده بود.

 

 

وی با تأکید بر اینکه قبر بزرگان را باید احترام کرد زیرا آنجا ذکر خدا گفته می شود اما متأسفانه وهابیت از روی عقیده باطل در راستای تخریب آثار اسلامی از جمله قبر شهدای احد و حضرت حمزه را تخریب کرده؛ افزود: ما به حجاج سفارش می کنیم هنگام زیارت شهدای احد بدانند که کجا قدم می گذارند و چه کسانی برای حفاظت از اسلام جان دادند.

 

 

 

آیت الله شیخ بهایی با بیان اینکه زندگی حضرت حمزه دربردارنده درس غیرت و مردانگی و جانبازی است؛ تأکید کرد: حجاج در آنجا کینه خود را نسبت به دشمنان محکم و تولی خود را نسبت به بزرگان دین تقویت کنند؛ شرک یک جریان است حمزه و هند در هر زمان مصادیق خودش را دارد و امروز هم؛ باید روح مقابله با استکبار و حمایت از مقاومت را در خود تقویت کنند.

کد خبر 801315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha