بررسی راهکار‌های افزایش مراودات ایران، عمان و قطر

کشورمان با تاکیدات مقامات اقتصادی توسعه صادرات و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه را هدفگذاری کرده است و بر این اساس در همایش فرصت‌های تجاری و اقتصادی ایران با کشور‌های عمان و قطر برگزار و در آن راهکار‌های افزایش مراودات سه کشور بررسی شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، کشورمان برای افزایش مناسبات تجاری با کشورهای منطقه برنامه ریزی هایی انجام داده است و این برنامه ریزی ها پس از تاکیدات وزیر صنعت، معدن و تجارت برای افزایش مراودات تجاری با کشور‌های عراق، ترکیه، سوریه و لبنان بیشتر شده است. بنا به گفته «رضا رحمانی» یکی از برنامه های وزارت صمت برای توسعه مناسبات تجاری با کشورهای همسایه؛ راه اندازی دفاتر تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در شهر‌های اربیل، بصره و بغداد در عراق و استانبول در ترکیه است که در همین ارتباط دفتر وزارتخانه در آنکارا پایتخت ترکیه فعال است.

 

وزیر صمت همچنین بر این نکته تاکید داشت که ۵۵ درصد از صادرات غیرنفتی ایران به ۱۵ کشور همسایه است اما تنها ۲ درصد از واردات این کشور‌ها از ایران است که برنامه ما افزایش این میزان به ۵ درصد است. افزایش همکاری‌های اقتصادی با عمان، عراق و لبنان دروازه ورود به بازار کشور‌های عربی است و محور برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش صادرات، تولید ساخت داخل و فعال سازی معادن است.

 

«فرهاد دژپسند»، وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز به دنبال این تاکیدات در همایش بین المللی آینده جهان اسلام  خواستار تشکیل یک اتحادیه تجاری بین کشورهای اسلامی به منظور پر کردن فاصله موجود  میان کشورهای جهان اسلام و غرب در موضوع حجم مبادلات تجاری شده بود.

 

بنابراین گزارش با توجه به عزم راسخ بدنه اقتصادی کشور برای توسعه مناسبات تجاری با کشورهای همسایه روز گذشته (28 خرداد) همایش فرصت‌های تجاری و اقتصادی ایران با کشور‌های عمان و قطر برگزار و در آن راهکار‌های افزایش مراودات سه کشور بررسی شد. این همایش با هدف ارتقاء روابط تجاری از طریق مقررات زدایی، بکارانداختن توانایی بازرگانان و فعالان اقتصادی و همکاری دستگاه‌های خدمات دهنده سه کشور به فعالان اقتصادی برگزار شده است.

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در این همایش با اشاره به اینکه فرصت های اقتصادی ایران، قطر و عمان در تهران بررسی و زمینه افزایش مبادلات تجاری میان این سه کشور فراهم شدف گفته است: «این همایش کمک می‌کند در شرایطی که ما در تحریم قرار گرفته‌ایم از تجربه‌ها و فرصت‌های بازرگانان فعال کشورهای همسایه استفاده کنیم و به افق‌های بلندی دست یابیم.»

 

ایرنا به نقل از «یدالله صادقی» آورده است: «کشور ما توانمندی و پتانسیل روبه رشدی برای صادرات کالا به کشورهای همسایه بخصوص عمان و قطر، دارد. محصولات خوبی در زمینه شرکت‌های دانش بنیان تولید می‌شود که می‌توانیم آنها را در بازارهای هدف ارائه کنیم. در این همایش ما توانمندی‌های کشور را به صورت تخصصی مطرح و از تجربیات کشورهای قطر و عمان در زمینه صادرات و برقراری ارتباطات استفاده می‌کنیم. باید تراز بازرگانی ما با برخی کشورها که زیر یک میلیارد دلار است افزایش یابد.»

 

رایزن اقتصادی ایران در قطر نیز در این همایش گفته است: «در قطر بازار جذابی وجود دارد و میزان جمعیت این کشور در سطح جهانی می‌تواند اثرگذاری مطلوبی داشته باشد در این بازار ساختار شرکت‌های قطر و راهکارهای عملی آن بیان می‌شود.۲۵۰ میلیون دلار روابط تجاری، نشانگر وجود پتانسیل‌های بالا برای همکاری اقتصادی بین دو کشور است. قطر کشوری ثروتمند و جذاب برای سرمایه گذاری و تجارت است اما به همان اندازه رقابت شرکت‌ها در آن زیاد و ورود به آن سخت است.»

 

بنا به گفته «محمد باقری» نخستین اقدام برای ورود به بازار قطر را شرکت در نمایشگاه‌های بخش خصوصی و دولتی است و بازرگانان خارجی بعد از شرکت در این همایش‌ها متوجه می‌شوند با ارائه چه محصولاتی می‌توانند وارد این کشور شود.

 

نماینده کشور عمان و رئیس مجموعه بین المللی سیپراس نیز در این همایش با بیان اینکه سلطنت عمان از سرمایه گذاران ایرانی استقبال می‌کند، اضافه کرده است: «ویزای بین دو کشور برداشته شده و این فرصت مناسبی برای توسعه صادرات است.»

 

به گفته «ذکریا الفسانی» برای پروژه‌ای صنعتی و زیر ساختی ۷۰ درصد برای سرمایه گذار ایرانی و ۳۰ درصد برای سرمایه گذار عمانی در نظر گرفته شده است.

 

یادآور می شود: از ۱۸ هزار واحد صنعتی کشور، سالانه ۵۰۰ واحد در صدد سرمایه گذاری در خصوص محصولاتی که هستند که در کشورهای همسایه مصرف دارد./

 

کد خبر 801125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha