روسای بیمارستان ها افسران ارشد نظام سلامت در خط مقدم خدمت هستند

وزیر بهداشت گفت: روسای بیمارستان ها افسران ارشد نظام سلامت در خط مقدم خدمت هستند و در روزهای سخت کنونی با مشکلات زیادی بیمارستان ها را اداره می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «سعید نمکی» در دوره ملی توانمندسازی روسای بیمارستات های دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور که در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از علاقه مندی های من مطالعه در مورد توسعه یافتگی است و یکی از زیباترین تعاریف در ادبیات امروز توسعه این است که کشوری توسعه یافته محسوب می شود که بتواند نیروی انسانی را به سرمایه انسانی تبدیل کند و این مهم از مسیر آموزش محقق می شود.


وزیر بهداشت تصریح کرد: انسان، ابزار توسعه نیست بلکه انسان توسعه یافته هدف غایی توسعه است. در مطالعاتی که داشتم در ۱۲ برنامه توسعه قبل از انقلاب اسلامی و بعد از آن، همواره از اقتصاددانان می خواهیم که میزان تولید و فروش نفت و میعانات و ایجاد زیرساخت ها را مشخص و محاسبه کنند اما هرگز نگفته ایم که جایگاه انسان توسعه یافته، در چه بخشی از برنامه های توسعه کشور قرار دارد، بنابراین از روزهای اول از همکارانم در وزارت بهداشت خواستم که در راستای توانمندسازی نیروی انسانی در این وزارتخانه گام برداریم.


وزیر بهداشت با اشاره به توانمندی های ایران در ایجاد و تقویت زیرساخت های سلامت و وجود شبکه بهداشت و درمان کشور، یادآور شد: امروز هیچ نیازی به اعزام بیماران ایرانی به خارج از کشور نداریم و برای ارائه خدمات، به بیرون از کشور دست دراز نمی کنیم و در حال حاضر ۹۷ درصد از داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کنیم و برای کاهش قابل توجه ۳ درصد داروهای وارداتی، به شدت مصمم هستیم و برنامه های جدی داریم.



دکتر نمکی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت موفقیت های زیادی در توسعه زیرساخت های حوزه سلامت به ویژه در مناطق محروم و مرزی داشت، افزود: این طرح، منتقدان کارشناسی هم دارد. البته برخی منتقدان، هر اقدامی از سوی دولت را با شک و تردید می نگرند اما منتقدان منصف، انتقاداتی به طرح تحول نظام سلامت وارد می کنند اما این طرح موفقیت هایی در کاهش پرداختی از جیب مردم، ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم و توسعه زیرساخت ها داشته است.



وی تاکید کرد: هدف ما این است که به جای ایجاد بخش های ویژه در بیمارستان ها، بر کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر تمرکز کنیم که اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، نمونه ای از آن است که مشارکت بسیار خوبی برای این طرح شکل گرفته است، بنابراین باید کاری کنیم که بیمار پرفشاری خون از بیماری خود مطلع شود و تحت مراقبت و درمان قرار گیرد.


وزیر بهداشت اضافه کرد: با هزینه ایجاد یکی دو تخت بیمارستانی در بخش های ویژه می توانیم مردم حداقل یک یا دو استان را از وجود این بیماری آگاه کنیم تا انسان های مولد که برای کشور خلق ثروت می کنند،حفظ شوند.


دکتر نمکی با اشاره به وجود تنش ها و چالش های اداره بیمارستان ها، گفت:  بنده شب و روز برای رفع این مشکلات غصه می خورم، اما اهل جنجال آفرینی نیستم و حتما با منطق و استدلال، امور و مسائل را پیگیری می کنم. اما از هفته های آینده، ۱۰ هزار میلیارد تومان مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی، به صورت نقدی و نه اوراق، پرداخت می شود تا گشایشی در کار بیمارستان ها ایجاد شود.


وی، خطاب به روسای بیمارستان ها گفت: بدانید بنده به عنوان وزیر بهداشت بی وقفه در تلاش هستم تا مشکلات نظام سلامت را برطرف کنم، اما بیمارستانی که ۵۰۰ میلیارد تومان مطالبه دارد با وجود مدیری صبور، دلسوز و مهربان، اداره می شود و به وزیر رفاه گفتم نمی دانید چه گوهرهای نازنینی در وزارت بهداشت به مردم خدمت می کنند. حداقل مطالبات ۱۷ ماهه ما را پرداخت کنید که رییس جمهور به شدت دستور پیگیری داد و در این زمینه کمیته ای ۳ نفره تشکیل و مسئول حل این مشکلات است.

وزیر بهداشت، یکی از مشکلات نظام سلامت و بیمارستان ها را کمبود نیروی انسانی دانست و افزود: پیگیری های لازم برای اخذ مجوز استخدام ۲۰ هزار نفر در وزارت بهداشت انجام شد و برای بکارگیری ۱۰ هزار نفر از آنها به زودی آگهی منتشر خواهد شد و ۱۰ هزار نفر دیگر نیز در نیمه دوم سال، استخدام می شوند.



وزیر بهداشت به ایجاد تخت های بیمارستانی در کشور اشاره کرد و گفت: ساختار و شیوه پرداختی به نیروهای جدید استخدامی از محل درآمدهای اختصاصی نخواهد بود بلکه از محل بودجه عمومی تامین می شود. البته امسال یکی از سخت ترین سال های پس از انقلاب است که کار را برای مدیران سخت و دشوار می کند چون امسال، سال درآمدهای نامعلوم و هزینه های کاملا معلوم است.
 


دکتر نمکی به بیان انتظارات خود از روسای بیمارستان ها پرداخت و گفت: اداره هیات امنایی بیمارستان ها باید مورد توجه قرار گیرد و بیمارستان ها باید اختیارات بیشتری برای اداره و سرریز کردن منابع در محل درست هزینه، داشته باشند. 


 
وی اضافه کرد: متاسفانه در برخی بیمارستان ها تخت در راهروها نصب شده در حالی که برخی از بیمارستان ها ضریب اشغال تخت کمتر از ۱۰ یا ۱۵ درصد دارند و این بیمارستان ها در برخی نقاط کشور با فشارهای مسئولان یا بی تدبیری ایجاد شده است و لازم است که بیمارستان های بزرگ به عنوان چتر و مادر، بیمارستان های کوچک را به شکل زنجیره ای اداره کنند تا اقتصاد سلامت معنی پیدا کند.


 
وی یادآور شد: در تصمیم گیری ها باید به جای وجود پیوست سلامت اجتماعی و زیست محیطی به این توجه کنیم که پیوست حمایت از فقرا وجود داشته باشد و مردم فرودست مورد بی مهری قرار نگیرند.


 
وزیر بهداشت تاکید کرد: خریدهای بیمارستانی را باید متمرکز و منطقی کنید و بیمارستان ها خریدهای راهبردی و متمرکز داشته باشند تا قیمت اجناس و کالاها ارزان تر شود و قدرت چانه زنی افزایش پیدا کند. البته فضاهای آشپزخانه های بیمارستانی و بایگانی پرونده های کاغذی با وجود پرونده الکترونیک سلامت می تواند به فضای درمانی تبدیل شود و بخش های VIP فعال و توریسم سلامت تقویت شود چون در کشور، بهترین پزشکان و متخصصان فعالیت دارند و برخی دلالان اقدام به پذیرش بیماران خارجی می کردند که این موضوع موجب تخریب جایگاه پزشکان ایرانی می شد، به همین دلیل با امضای تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی، شرکت های تسهیل گر ایجاد می شوند تا توریسم سلامت، سر و سامان پیدا کند. 


 
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تغییر سیستم پرداخت در بیمارستان ها، گفت: سیستم مالی بیمارستان ها باید تغییر کند و باید به سمت سیستم های مالی مدرن مانند DRG حرکت کنیم تا فاصله بین گروه های مختلف، از بین برود چون نباید به بی عدالتی در پرداخت به گروه های مختلف، دامن بزنیم و تفاوت بین پزشک و پرستار یا تکنسین اتاق عمل و متخصص بیهوشی باید به صورت منطقی تعریف شود.


 
دکتر نمکی یادآور شد: پرونده الکترونیک سلامت راه اندازی شد در حالی که تا چند ماه پیش کار چندانی در این حوزه انجام نشده بود و در حد حرف باقی مانده بود اما شبانه روز تلاش کردیم و این طرح تکمیل شد و هر ایرانی دارای پرونده الکترونیک سلامت شده و با حضور رییس جمهور به زودی رونمایی می شود. البته بیمارستان های خصوصی و دولتی اگر به پرونده الکترونیکی سلامت نپیوندند، جزیره های محکوم به مرگ خواهند بود، بنابراین لازم است که بیمارستان ها، تکمیل داده ها و ارتباطات سطح ۳ خدمات را جدی بگیرند.
 


وزیر بهداشت تاکید کرد: هدف غایی ما رضایتمندی مردم است و بیمارستان ها باید در این زمینه نظم پیدا کنند تا مردم کمتر اذیت شوند، البته بنده فقط به خاطر رضای خدا و مردم، مسئولیت وزارت بهداشت را پذیرفتم و دست همه خدمتگزاران را می بوسم، اما در مقابل جریانی که بخواهد به مردم بی احترامی کند، می ایستم، بنابراین نباید اجازه دهیم کرامت انسانی، لگدمال شده و سیستم اعمال مستمر مدیریت طراحی و راه اندازی شود و ساختار مدیریتی به سمتی حرکت کند که رضایتمندی مردم و خداوند را در پی داشته باشد.
 

کد خبر 800996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha