به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، «محمود حجتی»، صبح امروز (28 خرداد) در همایش اقدام مشترک توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری در منطقه زاگرس به میزبانی این استان، اظهار کرد: عرصههای طبیعی و جنگلها بهعنوان سرمایه عظیمی در اختیار ما قرار دارند که متأسفانه باوجوداینکه در کنار ما قرار دارند بهراحتی از کنار این سرمایههای عظیم میگذریم.
وی، بابیان اینکه صیانت از منابع طبیعی دارای سه رکن اساسی حاکمیت، مردم و طبیعت است، افزود: این سه رکن در یک راستا قرار دارند، مسیر طبیعت مشخص است و خط سیر خود را طی میکند، آنچه به ما برمیگردد، پی بردن به رمز و راز طبیعت است و اصل را باید بر آن گذاشت.
حجتی، یادآور شد: ما در نگاه و روش خود میتوانیم تغییر ایجاد کنیم اما در طبیعت نمیتوانیم تغییر ایجاد کنیم، ما باید همراستا با طبیعت حرکت کنیم، نباید مردم در مقابله با نگاه خودمان را قرار دهیم، ما حاکمیت، مردم و طبیعت باید در یک راستا حرکت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی، یادآور شد: اگر فکر میکنیم که مردم طبیعت را تخریب میکنند، باید فکر مردم را خود همراه خود کنیم، مردم ازنظر من دلسوزتر از حاکمیت در حفاظت از عرصهها و منابع طبیعی هستند، اگر ما همراه مردم باشیم و به آنها توجه کنیم مردم نیز همراه خواهند شد.
وی، تصریح کرد: طبیعت ظرفیت فوقالعادهای دارد که اگر همراه طبیعت شویم، به ما خدمت میکند، طبیعت مهربان است، خداوند متعال این بستر را در خدمت ما قرار داده و در خشکترین منطقه نیز سازگارترین درختان را هم برای ما معرفی کرده است.
حجتی، گفت: این ذهنیت که ما میتوانیم منهای مردم طبیعت را حفظ کنیم باید از گوش خارج کرد و یک تفکر مردود است، دنیا تجربیات بسیار خوبی در این زمینه دارد و مطالعات و تحقیقات زیادی در جهان در راستای حفظ منابع طبیعی انجامشده است.
وزیر جهاد کشاورزی، یادآور شد: خوشبختانه حساسیتهای لازم به حفاظت محیطزیست و منابع طبیعی در بین گروههای مردمی و مسئولین به حد کافی وجود دارد، در استانهای مختلف کارهای خیلی خوبی در راستای حفاظت از عرصههای طبیعی انجامشده است در استان ایلام نیز این اقدام نسبت به متوسط ملی بیشتر درخشان است.
وی، بیان کرد: ما باید همراه و همزیست طبیعت باشیم و استعدادها و ظرفیتهای که در طبیعت وجود دارد احیا کنیم که بخشی جهت حفظ طبیعت و عرصههای جنگلی به کار گرفته شود و بخشی نیز در راستای خدمت به مردم باشد، همانطوری که در طبیعت ظرفیت فوقالعادهای وجود دارد ما همظرفیت و کارایی خیلی زیادی داریم و اگر بخواهیم میتوانیم و هیچ محدودیتی مانع از خواست ما در حفاظت از منابع طبیعی نمیتواند بشود.
حجتی، بیان کرد: ما باید از این سرمایه بیانتها صیانت کنیم، خاک و آب را حفظ و طبیعت را سرپا نگاهداریم، با مردم و همراهی مردم این طبیعت را حفظ کنیم، یک کمربند حفاظتی سبز ایجاد کنیم و از خطر عدم زایش جنگلها در حوزه زاگرس جلوگیری کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: با توجه به امکانات و تجربیات خوبی که در این زمینه وجود دارد، مبارزه با بیابانزایی در ایران بهعنوان یک برند بینالمللی مطرح است، امسال با توجه به بارندگیهای اخیر و پوشش مناسب گیاهی در سطح مراتع و جنگلهای کشور خطر آتشسوزی بهمراتب بیشتر از سالهای گذشته است و باید خیلی مراقبت کرد که این جنگلها و سرمایههای ملی دچار حریق نشود.
نظر شما