داستان تنهایی یک پیرمرد در جشنواره آمریکایی

مستندکوتاه «کیومرث سرشار» داستان پیرمردی است که سال ها به سختی در معدن نمک کار می کند تا هزینه های زندگی خود را تامین کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، پرداختن به زندگی اقشار مختلف جامعه، از زمینه های فیلمسازی مستند اجتماعی است. مستندهایی که ما را به گوشه گوشه کشورمان می برد و با آدم هایی آشنا می کند که سال های سال دور از دید همگان مشغول زندگی خود هستند. اگر دوربین مستندسازان نبود شاید بسیاری از این افراد تا پایان عمر هم دیده نمی شدند.

 

بیراه نیست اگر بگوییم فیلم مستند بیش از هر مدیوم دیگر از توانایی ارائه تصویری واقع گرا از فرهنگ و اقوام متنوع کشوری چون ایران برخوردار است. از سوی دیگر سینمای مستند چنان که از نامش هم پیداست،‌ مدارکی مستند از وقایع و آدم های یک دوره ثبت می کند؛ اسنادی که هر زمان در آینده می توان با مراجعه به آن ها، ‌نه تنها از واقعیت ها باخبر شد بلکه به تحلیلی واقع گرا درباره آن چه بوده و حالا نیست،‌دست یافت. 

 

مستند «بومی» از جمله این آثار است که در ظاهر، زندگی در گوشه ای از این سرزمین را به نمایش می گذارد اما در واقع اطلاعات مهمی از وضعیت محیط زیست، ‌اشتغال، خانواده و ... در اختیار مخاطب قرار می دهد.‌ «کیومرث سرشار» با فیلم کوتاه خود، ما را با زندگی پیرمردی همراه می کند که سال هاست در نزدیکی روستای خود، در معدن نمک کار می کند. او که فرزندانش برای یافتن شغلی بهتر به شهر رفته ان به تنهایی نمک استخراج می کند و می فروشد. این مستند محصول پژوهشی از سوی کارگردان است.

 

سرشار که این مستند کوتاه 15 دقیقه ای را با همکاری انجمن سینمای جوانان خرم آباد ساخته، خود متولد خرم آباد است و در رشته روانشناسی تحصیل کرده است.  او تاکنون چندین مستند ساخته که مورد توجه جشنواره های داخلی و خارجی قرار گرفته اند.

 

در ساخت مستند «بومی» امین مظلوم ساکی به عنوان فیلم‌بردار، مرتضی رو مانی به عنوان صدابردار همراه یرشار بوده اند. صداگذاری فیلم را هم شمس‌الدین آروند برعهده داشته است.

 

حالا این فیلم کوتاه مستند در تازه ترین موفقیت بین المللی خود قرار است در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم HAAPIFEST به نمایش درآید. جشنواره ای که از 30 خرداد تا 7 تیر در هوستون آمریکا برپا می شود.

کد خبر 800820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha