«من یک بادبادکم» چینی و عربی می شود/ برای کودک نویسنده کتاب اهمیت ندارد

خورشاهیان با با بیان اینکه برای کودکان اهمیت ندارد که نویسنده کتاب اهل کدام کشور است، گفت: برای کودک، کتاب مهم است نه نویسنده.

«هادی خورشاهیان» در پاسخ به این سئوال که ترجمه و چاپ کتابهای ایرانی به سایر زبانها و ترجمه و چاپ کتابهای خارجی به زبان فارسی را چقدر در تعامل فرهنگ ها و نویسندگان کشورها موثر می دانید به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: در عرصه کودک ، مخاطب عملا به اسم نویسنده توجه ندارد. برای بچه 5، 6 ساله ما اهمیت ندارد که نویسنده کتابی که می خواند اهل کدام کشور است، چینی است، برزیلی، ایرانی یا فرانسوی.

 

این نویسنده و شاعر که برای گروه های سنی خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال کتاب می نویسد اظهار داشت: به عنوان مثال برای بچه چینی مهم نیست که کتابی که می خواند رویش نوشته باشد هادی خورشاهیان یا رولد دال. برای بچه اصل کتاب مهم است نه نویسنده آن. فکر می کنم داستان هایی که تا الان نوشتم خیلی این قابلیت را ندارد که در کشورهای دیگر خوانده شود . قاعدتا باید داستان هایی نیز بنویسم که در برخی کشورها مثل چین خواننده داشته باشد، چین یک گستره عظیمی است با یک میلیارد و 400 میلیون جمعیت.

 

وی در پاسخ به این سئوال که ناشران چینی به عنوان مهمان سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بسیاری از ناشران و نویسندگان ایرانی برای کار مشترک تعامل و مذاکره داشتند آیا پیشنهادی از طرف آنها دریافت کردید، عنوان کرد: نه پیشنهادی از طرف آنها نداشتم. من دنبال مهمانان چینی نرفتم و کسی هم به عنوان نویسنده و ناشر از چین به سراغم نیامد البته در جریان هستم که ناشران چینی با خیلی از دوستان نویسنده و ناشر ایرانی قرارداد بستند. این مساله به ناشران ربط دارد. اگر در انتشاراتی کتاب چاپ کرده باشم که ناشر احساس کند که این احتمال هست که در چین کتابم مطرح شود ، حتما برای ترجمه آن به زبان چینی اقدام می کند. من خودم از نظر زبان و هماهنگی، توانایی کارهای این چنینی و رایزنی با ناشران خارجی را ندارم.

 

خورشاهیان که کتابهایی همچون انسان پرنده است، پیراهن و کفن، با جازه دبیر هندسه ، خواب مادربزرگ و آقا جون مهربان را نوشته است در پاسخ به این سئوال که چه کتابهایی از شما به زبانهای خارجی ترجمه و منتشر شده است، بیان کرد: داستان کوتاهی از من با عنوان« من یک بادبادکم» توسط نشر شب و روز چاپ شد. «من یک بادبادکم» در سه چاپ 155 هزار تیراژ داشت . خانم خلعتبری گفتند که قرار است این کتاب به زبانهای عربی و چینی ترجمه و منتشر شود.

 

کد خبر 800796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha