به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محسن حموله» عصر امروز در مراسم رونمایی از ۱۲ ایده برتر حوزه اسباب بازی که در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، گفت: خدا را شاکرم که فرصت داد تا با برگزاری دومین رویداد ملی ایدهآزاد اسباببازی بتوانیم گامی در جهت خدمت به کودکان و نوجوانان این مرز پر گوهر برداریم.
مدیر کل مرکز سرگرمی های سازنده کانون پرورش فکری با بیان اینکه فرهنگ هر ملت، سند هویتی آن ملت است، افزود: فرهنگ امری اکتسابی است و فرهنگ آموزی در دوران کودکی بهتر صورت میگیرد.
آموزشهای ارائه شده به کودک و ابزارهای مورد استفاده و به ویژه اسباببازی از منابع شکلگیری در هویت فرهنگی هستند.
وی با اشاره به اینکه هر اسباببازی حاوی پیامی است که به نقش بستن، باورها و ارزشها در ذهن کودک کمک کند بیان کرد: با ورود این پیامها به ذهن کودک نظام فکری، شخصیتی و هویتی کودک و به تبع آن جامعه شکل میگیرد. بنابرابن با توجه به نقش مهم بازی و اسباببازی در انتقال ارزشها و فرهنگ جوامع امروزه اسباببازیها به عنوان یک رسانه مطرح میشوند.
وی بازی را شادترین و سازندهترین فعالیت کودکان دانست و اظهار داست: اسباببازیهاتوسط بزرگسالان تولید میشوند .اسباب بازیهاحاوی پیامهایی هستند که جوامع خواهان آموزش آنها به کودکان هستند. اینکه از طریق اسباببازی چه پیامی به کودک منتقل شود میزان مفید یا مخرب بودن اسباببازی را مشخص میکند.
حموله خاطر نشان کرد:تلاش کردیم با جمعآوری ایدهها و طرحهای اسباببازی متناسب با فرهنگ این مرز و بوم اقدام به برگزاری چنین رویدادی در سطح کشور کنیم. این رویداد با هدف گردهمایی طراحان، فعالان، تولیدکنندگان، سرمایهگذاران حوزه اسباببازی برگزار میشود تا با معرفی طراحان و ایدهپردازان به صنعت اسباببازی، زمینه رشد و پویایی این عرصه بیشتر فراهم شود.
مدیر مرکز سرگرمی های سازنده کانون ایجاد فضای حمایتی از ایدهپردازان ایرانی، ترویج خلاقیت و نوآوری در صنعت اسباببازی، اعتبار بخشی به فعالیتهای محققان حوزه اسباببازی، گسترش ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی، شناخت اولویتهای مهم صنعت اسباببازی و همافزایی سازمانهای دولتی و بخش خصوصی برای شناسایی و حل مشکلات صنعت اسباببازی از دستاوردهای رویداد ملی اسباب بازی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه ومین رویداد ملی ایدهآزاد تلاش کرده راه را برای طراحان خوش فکر و با استعداد در صنعت اسباببازی ایرانی فراهم کند، بیان کرد: در این رویداد آگاهی رساندن و برگزاری آموزش و کارگاههای تخصصی برای تقویت ایدهها توسط اساتید مجرب، موجب ارتقا ایدهها و ظهور انها در صنعت اسباببازی ایرانی شده است. در این دوره طراحان با شناخت از استانداردهای تولید اسباببازی و با توجه به شناخت گروه سنی کودک و نوجوان در سال رونق تولید و حمایت از کالاهای ایرانی امکانی را فراهم آورده که سرمایهگذاران در صنعت اسباببازی برای تولید محصول انتخاب بهتر داشته باشند.
حموله برگزاری رویدادهایی مثل ایده آزاد در سطح کشور را باعث بروز استعدادهای جوان و خلاق دانست و افزود: یکی دیگر از اهداف این رویداد در کشور به راه انداختن جریان تولید اسباببازی با هویت ایرانی در کشور است که باید سال به سال بیشتر شود.
حموله با بیان اینکه شاید یکی از مشکلات صنعت اسباببازی ایرانی در بحث کپیبرداری از محصولات خارجی است، عنوان کرد: با توجه به اینکه اسباببازی نقش چشمگیری در فرهنگ آموزش کودکان ما دارد، محصولات کپی قطعا تاثیرات خوبی ندارد. معتقدم این رویداد باعث ارتباط بین طراح و تولیدکننده را سرعت می بخشد.
نظر شما