به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، «محسن هاشمی» رییس شورای اسلامی شهر تهران در این دیدار که در محل صحن علنی شورای اسلامی شهر برگزار شد با خالد المشیخی رییس هیات و مدیر کل همکاری های خدمات سلامت استان ظفار، سعود الحینانی شهردار ضنک، طلال الحسنی شهردار مصیره، حلیل الحبسی شهردار الرستاق، مجید الحرتی شهردار سمائل و علی الشمسی شهردا صحار از کشور عمان دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار سید حسن رسولی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه، سید محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات، ناهید خداکرمی، رییس کمیته سلامت و زهرا نژادبهرام، رییس کمیته شهرسازی شورا حضور داشتند.
در ابتدا دیدار محسن هاشمی به تشریح تاریخچه و وظایف شورا های اسلامی شهر و روستا در جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: قانون شهرداری ها در کشور ایران مربوط به 70 سال پیش است ولی بحث شوراهای اسلامی شهر و روستا مربوط به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که در سال 1358 به تصویب رسید و بالغ بر 7 بند از این قانون به شوراها اختصاص داده شد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: شوراهای اسلامی بزرگترین نماد مردمی سالاری ایران اسلامی است که اولین انتخابات در 20 سال پیش برگزار شد و امروز دوره پنجم آن را طی می کنیم. مدت زمان هر دوره نیز 4 سال است.
هاشمی افزود: انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همراه با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود و همزمان با رییس جمهور، اعضای شوراها نیز انتخاب می شوند.
وی در ادامه گفت: در این روز بیش از 200 هزار نفر برای شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور انتخاب می شوند که نمود بارزی از مردم سالاری در جمهوری اسلامی است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای شهر تهران 21 نفر به عنوان اعضای اصلی شورا و 11 نفر نیز به عنوان علی البدل انتخاب می شوند. این در حالی است که تعداد اعضای شوراها برای شهرهای دیگر 15، 13، 9 و 7 نفر است.
هاشمی ادامه داد: در اولین روزی که شوراها جلسه تشکیل می دهند هیات رییسه و رییس شورا انتخاب می شوند و بعد نوبت به انتخاب کمیسیون های تخصصی می رسد.
وی افزود: در شورای شهر تهران 6 کمیسیون تخصصی وجود دارد که کمیسیون شهرسازی و معماری، کمیسیون حقوقی و نظارت، کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون عمران و حمل و نقل شهری، کمیسیون های 6 گانه شورای شهر تهران هستند.
هاشمی اظهار داشت: در اولین روزهای فعالیت شورای شهر، شهردار تهران انتخاب می شود که بعد از آن، انتخاب شهردار باید به تایید وزارت کشور برسد و حکم را وزیر کشور می دهد.
محسن هاشمی در ادامه افزود: از وظایف اصلی شوراهای شهر نظارت بر عملکرد شهرداری ها است.
وی افزود: مصوبات شورای شهر به دو صورت انجام می گیرد؛ لوایحی که شهرداری ارسال می کند و طرح هایی که توسط کمیسیون ها به صحن می آیند که پس از تایید هیات تطبیق در فرمانداری به شهرداری ابلاغ می شود.
خالد المشیخی که ریاست گروه عمانی را بر عهده داشت نیز طی بیان مطالبی گفت: امیدواریم همکاری های خوبی در جهت دستیابی به شهر سالم و شهروند سالم بین دو کشور ایجاد شود.
در ادامه خالد المشیخی، مدیر کل همکاری های خدمات سلامت استان ظفار کشور عمان با ابراز خوشحالی از حضور خود و همراهانش در تهران گفت: از حسن استقبال شما بسیار خرسندیم و امیدواریم بتوانیم باب همکاری های بیشتری را با تهران و کشور ایران بگشاییم.
وی ادامه داد: دیروز نشستی با مسئولان وزارت بهداشت کشور ایران داشتیم که بسیار مفید بود. در این جلسه نمایندگان سازمان بهداشت جهانی نیز حضور داشتند.
المشیخی افزود: در حوزه سلامت همه ما به نوعی شریک هستیم و اقدامات ما اثر گذار در سایر نقاط نیز هست لذا نیاز به فعالیت های مشترک در حوزه سلامت و خدمات بهداشتی داریم.
المشیخی در ادامه با اشاره به تجربیات کشور عمان در حوزه سلامت گفت: تجربه ای که ما در عمان داریم مربوط به روستاها و شهرهای سالم است که خیلی نزدیک به تجربه برادران ما در جمهوری اسلامی ایران است.
المشیخی ابراز امیدواری کرد در این سفر اهتمامی که در دستیابی به شهر های سالم از سوی دو کشور است منجر به ایجاد همکاری های بیشتر شود.
ناهید خداکرمی، رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز دیگر سخنران این دیدار بود و گفت: امیدواریم تبادل تجربیات و نیروی انسانی متخصص در حوزه سلامت با کشور عمان منجر به بهبود زندگی شهروندان دو کشور شود.
ناهید خداکرمی در ادامه گفت: ما در کمیسیون سلامت شورای شهر تهران مباحثی را که مرتبط با سلامت شهروندان است مورد توجه قرار می دهیم.
وی ادامه داد: مسلما اشتراکات فرهنگی و مذهبی فراوانی بین دو کشور ایران و عمان وجود دارد و تاریخ نیز گواه رویکرد مثبت و عاطفی بین دو کشور است لذا این مهم می تواند به ما کمک کند تا برنامه های مشترکی را برای بهبود زندگی شهروندان ایرانی و عمانی داشته باشیم.
خدا کرمی در ادامه افزود: امروزه زندگی شهرنشینی موجبات تغییرات در آب و هوا و تولید گازهای گلخانه ای می شود و آنچه زندگی شهر نشینی امروز بر سر محیط زیست می آورد سبب ساز مشکلات فراوانی در زندگی بشری شده که از جمله می توان به آلودگی آب و هوا و خاک اشاره کرد. در این راستا نگاه و رویکرد ما به صورت مدیریت شده و پیشگیرانه است.
خدا کرمی تصریح کرد: بنابراین آنچه به عنوان برنامه مشترک بین ایران و عمان می تواند تعریف شود، تجربه های شما در زمینه شهرها و روستاهای سالم و ساختمان های سبز است و از طرفی هم تجربه ما در زمینه خدماتی که به شهروندان در حوزه های سلامت روان و پیشگیری از رفتارهای پرخطر می دهیم، می تواند فصل مشترکی برای برنامه های منطقه ای باشد.
وی ادامه داد: ما امیدواریم بتوانیم در منطقه خلیج فارس و به ویژه در مورد تهران و مسقط در مسیر همکاری های بیشتر گام برداریم و با شهرهای منطقه پیمان خواهر خواندگی منعقد کنیم.
خدا کرمی خاطر نشان ساخت: ما آمادگی داریم در زمینه بازیافت پسماند و تبدیل آن به کالای دوباره مصرف در زمینه سلامت عمومی شهر و از آن مهمتر در تبادل نیروی انسانی زبده و متخصص همکاری کنیم. هر جا که نیاز است شما و ما از تخصص نیروی انسانی در حوزه سلامت زنان و سلامت خانواده و سلامت عمومی شهروندان بهره جوییم و تفاهم نامه منعقد کنیم.
رییس کمیته سلامت شورا ابراز امیدواری کرد فصل مشترکی در حوزه سلامت و محیط زیست بین ایران و عمان باز شود.
در این جلسه همچنین دکتر حلیل الحبسی، شهردار الرستاق عمان به عنوان آخرین سخنران، گفت: از میزبانی برادران خوب ایرانی مان تشکر می کنیم.
وی گفت: مانیز تجربه خوبی از تشکیل شوراهای شهر در عمان داریم و امروز هر استانی افرادی را انتخاب می کنند که به عضویت شورا در بیایند. در شهرها و استان های بالای 60 هزار نفر، 6 عضو، پایین 60 هزار نفر تا 30 هزار نفر، 4 عضو و زیر 30 هزار نفر، 2 عضو انتخاب می شوند.
وی ادامه داد: در کنار اعضایی که انتخاب می شوند برای شورای شهر، اعضای انتصابی هم هستند که از دولت می آیند و به نوعی نماینده وزارتخانه هایی هستند که به شهروندان خدمات رسانی می کنند.
الحبسی افزود: ما از حضور این افراد در شوراها اطلاعات دقیقی را در حوزه های مختلف به دست می آوریم که می توانیم با مطالعات کارشناسی، خدمات رسانی خوبی در جهت تامین منافع شهروندان داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در شوراهای شهر عمان، سه کمیسیون امور عامه و کلی، قانون گذاری و امور اجتماعی وجود دارند.
الحبسی در ادامه افزود: ما اهتمام ویژه ای به مسائل محیط زیستی داریم به گونه ای از گذشته سلطان قابوس به این امور دقت ویژه ای داشته است و بر اساس این ایده وزارت خانه محیط زیست در دهه 1980 تاسیس شد. گرچه در ابتدا تفکر این بود که این وزراتخانه فعالیتی نمادین دارد اما بعد دیدند این یک بینش حکیمانه بوده و می بینیم بسیاری از کشورها، وزارتخانه هایی دارند که کارشان پیگیری مسائل محیط زیستی و تغییرات آب و هوایی است.
گفتنی است این دیدار در جهت همکاری های هر چه بیشتر در حوزه سلامت و خدمات بهداشتی برگزار شد.
نظر شما