به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «محمد جواد آذری جهرمی» در جلسه علنی امروز دوشنبه 27 خرداد و در پاسخ به سوال بیت الله عبداللهی و تعداد دیگری از نمایندگان در مورد توسعه ارتباط تلفن همراه اول، اینترنت و همچنین اشتراک تلفن ثابت در برخی روستاهای کشور گفت: در ابتدای سخنانم می خواهم خاطره ای را تعریف کنم که به اتفاق یکی از مسئولان محلی به روستایی رفته بودم که درخواست توسعه ارتباطات تلفن همراه و همچنین اینترنت را داشتند، به آن فرد گفتم من خانه ای اینجا نمی بینم، چند خانوار اینجا زندگی می کنند که وی در پاسخ به من گفت پنج هزار گوسفند اینجا هستند، نمی دانم چند خانوار اینجا زندگی می کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: آن چیزی که ما برای حایز اهمیت است، توسعه ارتباطات روستایی است که اگر این موضوع با نگاه توسعه اقتصادی و اشتغال مورد توجه قرار می گیرد، می تواند محرکی برای اشتغال کشور باشد؛ اتفاقی که در سیستان و بلوچستان برای زنان هنرمند این استان افتاد، نشان داد که توسعه ارتباطات تا چه اندازه می تواند به توسعه اشتغال و درآمدزایی کمک کند.
وی ادامه داد: بعد از سال ها زنان ایرانی هنرمند در سیستان و بلوچستان با استفاده از توسعه ارتباطات هنر خود را به دنیا معرفی کردند. در واقع ما آنها را آموزش دادیم که چگونه محصولات شان را در شبکه های اجتماعی معرفی کنند و همین موضوع باعث شد که بحث مهاجرت معکوس، اشتغال و درآمدزایی مردم را در آنجا ببینیم.
آذری جهرمی با تاکید بر توسعه بوم گردی و تاثیر توسعه ارتباطات روستایی در این زمینه گفت: در برنامه ششم توسعه مجلس به ما تکلیف کرد که 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را تحت پوشش ارتباطات و تلفن همراه و اینترنت قرار دهیم. در آن موقع ما قول دادیم که اهداف برنامه ششم را در صدر برنامه هایمان قرار دهیم و این اتفاق نیز افتاد.
وی اضافه کرد: روزی که وزارتخانه را تحویل گرفتیم از مجموع 42 هزار روستای بالای 20 خانوار چیزی حدود 19 هزار روستا به اینترنت متصل شده بودند اما مشکلات متعددی داشتند. امروز مجموع روستاهایی که در 22 ماهه دولت دوازدهم به اینترنت متصل شدند، بیش از 27 هزار روستاست یعنی ما در این مدت توانسته ایم هشت هزار روستا را از خدمات ارتباطی و اینترنت برخوردار کنیم که اگر میانگین روزانه بگیریم هر روز 20 روستا تحت پوشش قرار می گیرند.
وزیر ارتباطات خطاب به نمایندگان گفت: مجلس مصوب کرد که چهار هزار میلیارد تومان از مجموع درآمد وزارت ارتباطات به حوزه ارتباطات برگردد و در آنجا هزینه شود. با توجه به اینکه دشمنان ما طراحی تابستان داغ را برای جمهوری اسلامی ایران کرده بودند که داغ اش بر دلشان ماند و ابزار فشار اقتصادی را در این مسیر انتخاب کرده بودند، این باعث شد که کشور در این زمینه دچار مشکل شود و آن چیزی که از مجموع چهار هزار میلیارد تومان محقق شد، 1500 میلیارد تومان بود.
آذری جهرمی با بیان اینکه به لطف خدا پشت سر تحریم ها و تهدیدات دشمن نماندیم، گفت: ما توانستیم 72 درصد پوشش توسعه روستایی را که طبق برنامه ششم توسعه باید در سال سوم محقق می شد، عملیاتی کنیم و سر قول مان هستیم که تا برنامه ششم 90 درصد روستاها را تحت پوشش توسعه ارتباطات قرار دهیم.
وزیر ارتباطات همچنین ادامه داد: در حال حاضر ما 18 هزار خانه بهداشت روستایی در سراسر کشور داریم که از این تعداد بیش از 15 هزار خانه با نام و مشخصات مردم مشخص هستند، سه هزار خانه بهداشت دیگر مانده است که از این تعداد 1200 خانه آماده تحویل به وزارت بهداشت و 1800 خانه بهداشت نیز به دلیل اینکه روستاهایشان تحت پوشش نیست، امکان اینکه مشخصات شان معلوم شود، وجود ندارد.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: امروز خدمات به مردم در خانه سلامت چگونه ارایه می شود؟ قطعا با توسعه ارتباطات و با همت وزارت ارتباطات این خدمات ارایه می شود.
وی با انتقاد از سخنان نمایندگان مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات به برنامه ششم پایبند نبوده است، گفت: چند گزارش را به آقای لاریجانی و کمیسیون برنامه ارایه دادم که در آنها عملکرد ما مشخص است. ما با امکانات محدود فعالیت قابل قبولی را ارایه داده ایم./
نظر شما