به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برنامه شب گذشته (یکشنبه 26 خرداد) تیتر امشب شبکه خبر سیما با موضوع قیمت گذاری خودرو و بررسی وضعیت کنونی بازار خودرو بود که در این برنامه خبری دو نماینده مجلس شورای اسلامی و از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس حضور داشتند و هر کدام به ارزیابی خود از وضعیت کنونی بازار خودرو پرداختند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در توضیحات خود درباره وضعیت بازار خودرو به جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد اشاره کردند و به توضیح مواردی که در این جلسه از سوی وزیر و نمایندگان مطرح شد پرداختند و از توجه بهتوان خودروسازان داخلی و تکیه بر شرکت های دانش بنیان به عنوان مهمترین نکات مطرح در این جلسه اشاره داشتند چرا که استفاده از ظرفیت های داخلی می تواند بهترین راهکار برای مقابله با تحریم های کنونی باشد.
همچنین بر این نکته تاکید شد که باید در خصوص قیمت های خودرو و روند قیمت گذاری چاره اندیشی شود و خروجی آن به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیاید و سپس روی نتیجه آن بحث و تصمیم گیری شود.
بنابراین گزارش در بخش دیگری از این برنامه خبری «امیرحسین کاکایی» در بررسی خود از وضعیت کنونی بازار خودرو گفت: برخی از چالش ها مرتبط به موضوع تحریم هاست و باید به فکر دور زدن تحریم ها باشیم.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه دولت از اردیبهشت 97 به پیشواز تحریم ها رفت، افزود: چالش های جدی در قطعات خودرو حتی پیش از وقوع تحریم ها اتفاق افتاد.
کاکایی در تشریح دیگر مشکلات موجود در بازار خودرو و این صنعت گفت: چالش دیگر موضوع قیمت گذاری دستوری خودروها و کمبود شدید نقدینگی است.
این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: در مجموع دوعامل نقدینگی و ارز هر دو عامل این معضل شده است. موضوع نقدینگی بسیار مهم است و حجم نیاز به نقدینگی بیش از دو برابر شده است. در حال حاضر خودروساز خالی شده و بخشی از پیش فروشها با هدف تامین نقدینگی صورت میگیرد.
کاکایی با اشاره به اینکه اکنون ۱۸۵ هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان است که ناقص بوده و نیازمند تامین مواد اولیه یا قطعات از خارج هستند، گفت: پولی که قرار بود به صنعت خودرو کمک کند ناقص ماند. این ۱۸۵ هزار خودرو باید به هر قیمتی شود به بازار بیاید.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: شک دارم با این پیش فروشها مشکل نقدینگی صنعت خودرو حل شود هر چه این مشکل ادامه دارتر شود باز کردن گره سختتر خواهد شد.
کاکایی درباره قیمت گذاری خودرو نیز گفت: اول باید مشکل تولید حل شود. بحث تعیین قیمت در حاشیه بازار هیچ وقت به طور واقعی اجرایی نشد. اکنون وسط جنگ اقتصادی هستیم. وقتی تولید بالا رفت تا حدودی قیمتها درست شد.
وی با اشاره به اینکه قیمت که بالا میرود پولش به جیب خودروساز نمیرود، افزود: اگر این اتفاق می افتاد میتوانست جبران سال گذشته را بکند و در تحقیق و توسعه به کار گرفته شود. تاکنون با این روشها به خودروساز ضربه زده ایم و تنها دلالها سود کردند. برای ساماندهی صنعت خودرو باید همزمان بسته حمایتی فراقوهای اجرا شود./
نظر شما