به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «مهدی چمران» در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سی و هشتمین سالگرد شهادت شهید چمران گفت: شهید چمران در دهم مهر 1311 در تهران مطابق با اسناد شناسنامه ای دیده به جهان گشود و مدارج تحصیلی خود را در تهران گذراند.
رییس بنیاد شهید چمران ادامه داد: شهید چمران تحصیلات ابتدایی را در دبستان انتصالیه و چهار سال دبیرستان را در دارالفنون و دبیرستان البرز پشت سر گذاشت و در کنکور دانشکده فنی دانشگاه تهران با رتبه بالا در رشته الکترومکانیک قبول شد و در سال 1334 به عنوان مهندس برق و مکانیک فارغ التحصیل شد. با توجه به اینکه این شهید شاگرد اول دانشگاه تهران بود، حایز شرایط بورسیه اعزام به خارج از کشور شد و مدارج تحصیلی ارشد و دکتری را در دانشگاه تگزاس آمریکا و بلک لی کالیفرنیا گذراند.
رییس سابق شورای شهر خاطرنشان کرد: شهید چمران مدرک دکترای خود را در کالیفرنیا در فیزیک پلاسما گرفت و در دروس قرآنی نیز شاگرد آیت الله طالقانی بود و دروس اخلاق و حوزوی را نیز در محضر اساتیدی همچون مجتهدی تهرانی گذراند. وی در تمام فعالیت های سیاسی زمان خود از جمله ملی شدن صنعت نفت فعال بود و در تمام تظاهرات ها و تحصن ها و پخش اعلامیه ها فعالیت های قابل ملاحظه ای داشت.
وی خاطرنشان کرد: شهید چمران در طی دوران تحصیل خود در آمریکا انجمن دانشجویان مسلمان را فعال کرد و بعد از انقلاب به کشور بازگشت و به دیدار امام رفت. در همان زمان در لبنان اقدامات نظامی علیه اسراییل و فالانش ها داشت که هشت سال از فعالیت خود را در جنگ و مبارزه با رژیم صهیونیستی گذراند. این مبارزات، مبارزاتی سخت بود و برای اولین بار تانک های اسراییل را به آتش کشید. شهید چمران پایه گذار مقاومت اسلامی در لبنان و البته در سوریه بود که امروز مقاومت اسلامی از دغدغه های سخت آمریکا و اسراییل است.
رییس بنیاد شهید چمران در خصوص زندگی مبارزاتی این شهید بزرگوار پس از پیروزی انقلاب اظهار کرد: شهید چمران پس از پیروزی انقلاب به کشور بازگشت و به دستور امام (ره) در ایران ماند و مدتی مسئولیت آموزش های نظامی سپاه را بر عهده داشت و سپس به عنوان معاون نخست وزیری در ابتدای انقلاب برگزیده شد و پس از آن نیز در جریان آزادسازی پاوه به وزارت دفاع منصوب شد و به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع به فعالیت خود ادامه داد.
وی خاطرنشان کرد: شهید چمران در جنگ ایران و عراق به همراه مقام معظم رهبری در خوزستان به فعالیت مشغول بود و ستاد جنگ های نامنظم را در خوزستان پایه گذاری کرد. وی در بیست و شش آبان 59 به تنهایی در مقابل تیم زرهی عراق در آزادسازی سوسنگرد ایستادگی کرد و با کامیونی که به غنیمت گرفته بود، به عقب برگشت و در این ماجرا به شدت زخمی شد و روانه بیمارستان شد.
برادر شهید چمران در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به شهادت مصطفی چمران در 31 خرداد سال 60 تصریح کرد: این شهید بزرگوار در اثر اصابت ترکش خمپاره در منطقه دشت آزادگان در حالی که فرمانده جدید نیرو را در آن منطقه معرفی می کرد، به شهادت رسید.
وی در مورد برنامه های بزرگداشت شهادت شهید چمران گفت: در روز چهارشنبه بیست و نهم خرداد برنامه ای در خصوص بزرگداشت شهید چمران در تالار اندیشه برگزار می شود. در ادامه برنامه های این بزرگداشت در روز پنج شنبه دعای کمیل در منطقه دهلاویه برگزار می شود و این برنامه به صورت مستقیم از شبکه های صدا و سیما منعکس می شود.
رییس بنیاد شهید چمران ادامه داد: در روز دوشنبه سوم تیر ماه نیز مراسمی بعد از نماز مغرب و عشا در منطقه 22 تهران برگزار می شود و در چهارم تیر ماه نیز در روز سه شنبه مراسم بزرگداشتی در دانشگاه مالک اشتر برگزار خواهد شد. بعدازظهر همان روز نیز در دانشکده صنعتی امیر کبیر ساعت شش بعدازظهر نیز به همین مناسبت برنامه هایی تدارک دیده شده است.
وی با بیان اینکه روز شهادت شهید چمران به نام بسیج اساتید نامگذاری شده است، گفت: در روز سه شنبه 28 خرداد در مسجد الغدیر تهران نیز پس از نماز مغرب و عشا مراسم بزرگداشتی برگزار می شود. همچنین برنامه ای نیز در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع پیش بینی شده است.
رییس بنیاد شهید چمران گفت: در چهارشنبه پنجم تیر ماه نیز مراسمی برای بزرگداشت شهید چمران با حضور رزمندگان ستاد جنگ های نامنظم در پنجم تیر ماه در خانه موزه شهید چمران برگزار می شود. همچنین در ششم تیر ماه نیز برنامه هایی به شکل گسترده در استان اراک مد نظر قرار گرفته است.
وی در مورد آثار منتشر شده از این شهید بزرگوار خاطرنشان کرد: تمام دست نوشته های شهید چمران جمع آوری شده و در قالب 12 کتاب منتشر شده است که مرجع کتاب هایی است که تاکنون انتشار یافته اند. از جمله این کتاب ها می توان به رقصی چنین میان میدانم آرزوست، انسان و خدا، علی زیباترین سروده هستی، نیایش ها، عارفانه ها و حماسه عشق و عرفان اشاره کرد. همچنین چند نمونه جدید دیگر نیز در خصوص زندگینامه مبارزاتی شهید چمران در دست تدوین است./
نظر شما