حجت الاسلام محمود رضا جمشیدی، قائم مقام مرکز مدیریت حوزه های علمیه به خبرنگار شبستان گفت: عامل اصلی حضور مردم در 9دی، انگیزه های معنوی مردم بود که از اعتقاد عمیق آنها به نهضت عاشورا و ارادت خاص به ساحت مقدس سیدالشهدا(ع) ناشی می شود. بزرگترین درس عاشورا، پایمردی و ایستادگی اصحاب حضرت اباعبدالله (ع) بر سر عقیده و اعتقاداتشان بود.
وی افزود: اصحاب حضرت سید الشهداء(ع) به واسطه 2درک عمیق به این فیض عظیم رسیدند درک عمیق از جایگاه امامت و شخص امام حسین(ع) و درک رسالتی که در مقابل امام خود به عهده داشتند. آنها هم هدف را خوب شناخته بودند وهم امامی را که باید اقامه کننده این هدف باشد.
قائم مقام مرکز مدیریت حوزه های علمیه گفت: یاران امام حسین(ع)در کربلا در ایفای نقش خود در مقابل امام زمانشان کوتاهی نکردند و وظیفه و تکلیف خود را در این رابطه به نحو احسن انجام دادند.
حجت الاسلام جمشیدی در رابطه با الگو گیری جوانان از عاشورا گفت: نسل جوان ما هنگامی که با فرهنگ عاشورا آشنا شود، جایگاه ولایت را در جامعه می شناسد و بدون هیچ کم و کاستی الگو پذیری می کند همچنان که نسل امروز ما عمق بصیرت خود را 9 دی نشان داد و این حماسه الگو گرفته از عاشورا است.
حجت الاسلام جمشیدی در تبیین جایگاه و نقش حوزه های علمیه و روحانیت در این زمینه گفت: دریک جامعه، خواص، اعم از روحانیت یا سایر اقشار فرهیخته، رسالتی خاص به عهده دارند به این معنا که مسئولیت بیشتری متوجه آنهاست. خواص در شناسائی علل و عوامل فتنه، شناسایی و تشخیص خود فتنه و شناسایی و تشخیص راه های مقابله با فتنه مسئول هستند.
وی افزود: خواص باید بدانند که در دوران فتنه در چه مسیری باید هم خود حرکت کنند و هم مردم را به سلامت از آن مسیر عبور دهند تا غبار فتنه بر دامان کسی ننشیند و این از وظایف اصلی روحانیت و حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام جمشیدی افزود: در دوران فتنه بیشترین مسئولیت متوجه خواص است هر چند که عمل کردن یا نکردن خواص به وظایفشان، مانع از آن نیست که عموم مردم به وظیفه و تکلیف خود عمل نکنند.
قائم مقام حوزه های علمیه گفت: خاستگاه جامعه اسلامی و نهاد رهبری، حوزه های علمیه است، روحانیت همواره پشتیبان ولایت فقیه بوده و هست. اهداف حوزه های علمیه با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی که همان تحقق احکام و ارزش های الهی – اسلامی است، مشترک و هماهنگ است و روحانیت همواره در حفظ نظام و حمایت از رکن رکین انقلاب به وظیفه خود عمل می کند.
پایان پیام/
نظر شما