قانون انتخابات منطبق با نیازهای امروز کشور نیست/ بسیاری از دیدارهایمان با اشخاص سیاسی را رسانه ای نمی کنیم

کدخدایی با انتقاد از اینکه قانون انتخابات قانون کارآمد و منطبق با نیازهای امروز کشور نیست، گفت: ما با بسیاری از دوستان از جناح ها و گروه های سیاسی مختلف گفت و گو و دیدار داریم اما قرار نیست که همه این دیدارها رسانه ای شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عباسعلی کدخدایی» در نشست خبری امروز شنبه 25 خرداد در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد دعوت شورای نگهبان از پگاه آهنگرانی و عنوان ناظر شورای نگهبان در انتخابات مجلس پیش رو گفت: ظاهرا ایشان با یکی از همکاران دیگر ما یعنی آقای کریمی مستندی را تهیه می کنند و مصاحبه هایی را با افراد مختلف داشته اند که درخواست مصاحبه ای را نیز با بنده داشتند و قبول کردم و پیشنهادی را بنده در پایان مصاحبه به آنها دادم و اعلام کردم که چون شورا وظایفی را طبق قانون انجام می دهد هر کسی می تواند ناظر باشد و پیشنهاد دادم خانم آهنگرانی به صورت سمبلیک ناظر ما در انتخابات باشد.

 

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در مورد معیارهای شورای نگهبان برای تایید صلاحیت افراد گفت: معیارها به صورت مدون و مشخص در قانون اساسی آمده اند و شورای نگهبان نیز در بررسی صلاحیت افراد همواره معیارهای قانونی را مد نظر دارد. از جمله این موارد بحث مفاسد اقتصادی، عمل کردن در چهارچوب نظام سیاسی و همچنین عدم ضدیت با حاکمیت است که این موارد جدید نیست و بنده در مصاحبه های مختلفی که مطرح می شود فقط معیارها را به عنوان شرط کلی مطرح می کنم و امیدواریم در انتخابات پیش رو به جز قانون روش دیگری را برای بررسی صلاحیت ها نخواهیم داشت.

 

وی همچنین در مورد اصلاح قانون انتخابات گفت: قانون انتخابات قانون کارآمد و منطبق با نیازهای امروز جامعه نیست. تلاش هایی برای اصلاح قانون صورت گرفت اما به نتیجه نهایی نرسید و امیدواریم اصلاح قانون در موقعی انجام شود که ما هم بهتر پاسخگو باشیم و نظام انتخاباتی از این مشکلات نجات پیدا کند.

 

وی در مورد تشکیل کارگروهی متشکل از شورای نگهبان، مجلس و وزارت کشور برای اصلاح قانون انتخابات گفت: هر زمان که در مجلس از ما دعوت شود در این کارگروه حضور پیدا می کنیم.

 

این عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین در مورد دیدار با سیاسیون گفت: ما با خیلی از دوستان گفت و گو و دیدارهایی داریم که در این دیدارها پاسخگوی سوالات و ابهامات آنان هستیم اما قرار نیست همه این دیدارها رسانه ای شود.

 

وی همچنین در مورد برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت الکترونیکی گفت: تا جایی که دوستان در وزارت کشور آمادگی داشته باشند و امکانات لازم فراهم باشد و امنیت انتخابات تامین شود ما آمادگی برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک را داریم و در حال حاضر نیز هماهنگی خوبی بین شورای نگهبان و وزارت کشور در این زمینه وجود دارد.

 

سخنگوی شورای نگهبان در مورد شکایت این شورا از محمود صادقی نماینده تهران و اینکه آیا سخنان وی در بحث تایید صلاحیت اش موثر است، گفت: ایشان به ما یعنی به شورای نگهبان نسبت ها و افتراهایی زدند و ما گفتیم توضیح دهند، به مجلس نیز شکایت کردیم؛ اگر نتوانند شکایت شان را ثابت کنند حتما در بحث تایید صلاحیت اش مد نظر قرار می گیرد چرا که مصداق دروغ می شود.

 

وی در مورد برخی سخنان مبنی بر کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس گفت: مردم گوش شان بدهکار این مسایل نیست و اینها غروم غروم های اول انتخابات است. مردم در انتخابات پاسخ این حرف ها را خواهند داد.

 

وی همچنین در مورد اینکه اخیرا مباحثی در رابطه با افزایش اختیارات رییس جمهور مطرح است و با توجه به اینکه شورای نگهبان مرجع تفسیر قانون اساسی است آیا می توان در این زمینه تفسیری از قانون ارایه داد، گفت: اختیارات همه نهادها در قالب قانون اساسی است. اگر همه مسئولان در همین چهارچوب عمل کنند، کشور گلستان می شود.

 

وی در مورد اینکه برخی از بازنشستگان در نهادها علیرغم تصویب و اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان همچنان به فعالیت شان ادامه می دهند و همین افراد در انتخابات مجلس نیز ثبت نام کرده اند و آیا این موضوع برای آنها تخلف محسوب می شود و در تایید صلاحیت شان موثر است، خاطرنشان کرد: اگر تخلف قانونی باشد، طبیعتا در تایید صلاحیت موثر است و ما بر اساس قانون عمل می کنیم.

 

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در مورد قانون رسیدگی به اموال مسئولان گفت: این قانون، قانون خوبی است و اگر جایی قرار باشد شورای نگهبان اقدامی انجام دهد، ما آن را انجام می دهیم.

 

وی همچنین در مورد پروژه ایران هراسی که در حال حاضر توسط برخی کشورها در پیش گرفته است، خاطرنشان کرد: اظهار نظر سیاسیون داخل آمریکا نشان می دهد که رویکرد دولت جدید آمریکا غیر قابل قبول است البته در گذشته هم این گونه بوده است اما ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی می خواهند که مستقل باشند و وقتی ترامپ در داخل کشورش روسیاه است در حوزه بین الملل نیز تکلیف اش روشن است.

 

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در ادامه از جمله مصوبات این شورا طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور، حمایت از کالای ایرانی عنوان کرد و ادامه داد: طرح اصلاح جزء بند پ ماده 60 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و لایحه معافیت وزارتخانه ها و موسسات دولتی از پرداخت هزینه های تحصیل، لایحه موافقت نامه تشویقی و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ و لایحه حفاظت از خاک مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان گفت: در تبصره ماده 9 اطلاق آن در مواردی که والدین تحفظ واجب را انجام نداده اند و صدمه مستند به آنها باشد، خلاف موازین شرع شناخته می شود.

 

سخنگوی شورای نگهبان همچنین با اشاره به ایرادات شورای نگهبان به لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: اطلاق اعطای تابعیت نسبت به مواردی که خوف بروز مشکلات و مسایل امنیتی وجود داشته باشد، خلاف موازین شرع و مغایر بند پنج اصل ت قانون اساسی است. همچنین اطلاق اعطای پرونده اقامت به پدر نسبت به مواردی که خوف بروز مشکلات و مثلا اعتیاد وجود داشته باشد، خلاف موازین شرع و مغایر بند پنج اصل 3 قانون اساسی است.

 

کدخدایی از جمله مصوبات دیگر مجلس که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است را لایحه مدیریت بحران کشور عنوان کرد و خاطرنشان کرد: طرح حمایت و احیای بافت های تاریخی فرهنگی و طرح اصلاح مواد یک قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی نیز مورد بررسی قرار گرفت و ایراداتی از سوی شورای نگهبان به این دو مصوبه وارد شد و به مجلس اعلام شد. /

کد خبر 799846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha