تاکنون آلبوم موسیقی یا کتاب رسمی با موضوع موسیقی عربی خوزستان ارائه نشده است

مشهودی، گفت: با توجه به پتانسیل بالایی که در بحث موسیقی عربی در استان وجود دارد ولی تاکنون هیچ نوع آلبوم یا کتاب رسمی در این خصوص ارائه نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اولین نشست از سلسله نشست های موسیقی اقوام خوزستان به همت واحد موسیقی حوزه هنری استان با موضوع پژوهشی در موسیقی عربی خوزستان در اهواز برگزار شد.

 

محمود مشهودی، در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، اظهار کرد: دو نوع موسیقی عربی داریم که شامل موسیقی مقامی (کلاسیک یا شهری) و موسیقی شعبی (مردمی) می شود.

 

پژوهشگر موسیقی خوزستان، با بیان اینکه موسیقی شعبی نیز به دو دسته ریفی (محلی یا روستایی ) و بدوی تقسیم می شود، افزود: در خوزستان بیشتر از موسیقی شعبی استقبال می شود چون نهادی برای ارائه آن نداریم.

 

وی اضافه کرد: کلا دو موسیقی اصلی در استان داریم که یکی مربوط به موسیقی مردم سوسنگرد، هویزه و بستان است و دیگری موسیقی که در مرکز و جنوب خوزستان همچون آبادان، خرمشهر و باوی از آن استفاده می شود.

 

مشهودی، تصریح کرد: سازهایی که بیشتر موسیقی عربی استان مورد استفاده قرار می گیرد، شامل تمپو، کاسوره و سنتور 12 خرک است که سازهای اصلی هستند و گاهی نیز از کمانچه یا ویلون و نی استفاده می شود.

 

وی با بیان اینکه با توجه به پتانسیل بالایی که در بحث موسیقی عربی در استان وجود دارد ولی تاکنون هیچ نوع آلبوم یا کتاب رسمی در این خصوص ارائه نشده که امیدواریم ادامه این نشست ها به رونمایی از یک آلبوم منتخب از گروه های فاخر و یک کتاب موسیقی عربی خوزستان منتهی شود.

 

در این نشست گروه موسیقی عربی صبا به سرپرستی لفته دیلمی به اجرای برنامه پرداخت که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.

 

کد خبر 799726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha