پاویونی که به سختی برپا شد اما دیدگان را خیره کرد

یک ماه و اندی از برپایی پاویون ایران در پنجاه و هشتمین بینال ونیز می گذرد؛ غرفه ای که ایران علی رغم همه مشکلات و موانع توانست در میدان سن مارکو برپا کند و تاکنون تحسین بسیاری از بازدید کنندگان را برانگیخته است .

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری  شبستان، پنجاه و هشتمین بینال ونیز در حالی از اردیبهشت ماه در ایتالیا در حال برگزاری است که  جمهوری اسلامی ایران  با نمایش آثار سه هنرمند و با شعار «از بودن و سرودن»   در این بینال حضور دارد ،در پنجاه و هشتمین بینال ونیز که تا آذرماه برپاست پاویون ایران میزبان آثار «رضا لواسانی» با عنوان «زندگی»، «سمیرا علیخانزاده» با عنوان «شبح صلب خاطره» و «علی میرعظیمی» با عنوان  «شاهد آواز» است. در یک ماه و اندی که از افتتاح پاویون ایران در ونیز می گذرد بسیاری از هنرمندان ‌و گالری داران  غربی از جمله مدیر گالری ملی برلین،  مدیر دپارتمان هنر معاصر دانشگاه برارا میلان، کیوریتور موزه برلین، روزنامه نگاران روزنامه های هنری و جمعی از ایرانیان مقیم ایتالیا و خبرنگاران رسانه‌های ایتالیایی از غرفه ایران  دیدن کرده اند و تحسین بسیاری از آنها را برانگیخته است . 

 

 

«رضا لواسانی»  هنرمندی که با اثر چیدمان «زندگی» در غرفه ایران در پنجاه و هشتمین بینال ونیز  حضور دارد ،متولد ۱۳۴۱ تهران است و  در مدیوم‌های گوناگونی فعالیت دارد؛این هنرمند ساخت چیدمان «زندگی» را در سال ۱۳۹۱ آغاز و بیش از سه سال روی اجزای مختلف آن کار کرد.وی تعمداً خمیر کاغذ را انتخاب کرده که هم آثار ارزشمندی از بزرگان هنر ایران با استفاده از مدیوم پاپیه ماشه آفریده شده و هم به طور عینی و نمادین بر مفهوم بازیافت تاکید دارد. این اثر هنری روایتی شعرگونه است درباره‌ی شکوه و جلال زندگی و همچنین تصویری از گذشت زمان. شیوه‌ی شگفت‌انگیز او در ارائه این اثر هنری، توصیف‌گر باور هنرمند به ارزشمندی زندگی‌ست که با امضای خاص او در زیباشنایی به نمایش درآمده است. «زندگی» بر نمایش‌وارگی مجسمه و چیدمان تاکید دارد.

 

 

دیگر هنرمند ایرانی حاضر در پنجاه و هشتمین بینال ونیز «سمیرا علیخانزاده» متولد ۱۳۴۶ تهران و فارغ‌التحصیل رشته نقاشی است، این هنرمند نیز با نگاهی به آینده خاطرات گذشته را یادآور می‌شود بعد از اولین نمایشگاه آثار نقاشی خود، دیگر هیچ‌گاه نقاشی نکرد و توجهش را در تولیدات هنری به سمت «مدیوم جدید» برد، مدیومی که از زمانه‌ خود بود. عکس‌های خانوادگی را به عنوان ماده‌ خام کارهایش برگزید و با دست‌بردن در این تصاویر، ایده‌هایی درباره‌ی هویت و خاطرات را واکاوی کرد. با جدا کردن پرتره‌هایش از زمینه در عکس‌های قدیمی و قرار دادن آن‌ها روی توری فلزی، بیننده را به جستجوی روایتی تصویری به جای تنها نگاه کردن به عکس سوق می‌دهد.

 

 

سومین هنرمند ایرانی حاضر در بینال ونیز هنرمند جوان اصفهانی«علی میرعظیمی» است  وی با گذار و تجربه در مدیوم‌های مختلف مثل سینما، نوشتار، هنرهای تجسمی و … آثار هنری روایت‌گونه، خود را می‌سازد. او با نگاهی به نارسایی‌های زبان و رؤیا، چیدمانی کنشگر آفریده که ایده‌ی اصلی کار او مفهوم خواب و رؤیا، آموزش و مقایسه استعداد یادگیری زبان بین کودک انسان و «فنچ» نابالغ است.



بینال ونیز قدیمی‌ترین دوسالانه جهان است که هر سال با مشارکت کشورهای جهان  و نمایش هنر معاصرشان  در ونیز برگزار می شود، این رویداد که المپیک هنر نام دارد امسال ۱۱۶ ساله شده است، پنجاه و هشتمین دوره دوسالانه ونیز  از ۲۱ اردیبهشت تا ۳ آذر Fondaco Marcello در ونیز ایتالیا برگزار می شود.   ایران تاکنون هشت دوره در بینال ونیز شرکت کرده که دو دوره پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و شش دوره پس از انقلاب بوده است

کد خبر 799702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha