به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان به نقل از روابط عمومی شهرداری همدان، «عباس صوفی» با تأکید بر اینکه شورای اجتماعی محلات، گامی برای ایجاد تحول اساسی در مدیریت شهری است، گفت: 24 خردادماه امسال طی مراسمی این شوراهای محلهای همراه با قرائت سوگندنامه بهطور رسمی در مرکز همایشهای قرآنی و بینالمللی شهر، کار خود را آغاز میکنند.
شهردار همدان افزود : شکلگیری شورای اجتماعی محلات پس از گذشت روند قانونی کار، وضعیت عملیاتی به خود گرفته است تا با اجرای این طرح، روحی تازه را در کالبد مدیریت شهری، شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: شورای اجتماعی محلات به صورت آزمونه در 4 محله شهر همدان با هدف مشارکت شهروندان در حوزههای مختلف مدیریت شهری و در راستای ارتقای کمی و کیفی خدمات راهاندازی شد که امید است این مهم، بسط و گسترش پیدا کند.
صوفی با بیان اینکه تشکیل شورای اجتماعی محله در محلات کوی شهید مدرس، جولان، محمدیه و کوثر مدنظر قرار گرفته است، افزود: دبیرخانه مرکزی شوراهای اجتماعی محلات به عنوان سیاستگذار در مرکز همایشهای قرآنی و بینالمللی شهر و دبیرخانههای عملیاتی نیز در مناطق و نواحی شهرداری همدان مستقر هستند.
شهردار با اشاره به برنامهریزیهای آموزشی دبیرخانه مرکزی شوراهای اجتماعی محلات، عنوان کرد: محوریت این آموزشها شامل آشنایی با مبانی مدیریت شهری، دستورالعمل شوراهای اجتماعی محلات، کار گروهی، ارتباط مؤثر و برنامهریزی محلی است که در 2 گروه کارکنان شهرداری و اعضای شوراهای اجتماعی محلات پیش از آغاز به کار رسمی این شوراها، برگزار میشود.
وی بیان کرد: این امور نشان میدهد که بهترین حالت ممکن وضعیت این شورا در شناسایی بهتر مشکلات محله، انگیزه داوطلبانه بودن عضویت در شورا، اعتماد مردم به شهرداری، همافزایی بین دستگاههای خدماترسان در محلات، هویت اجتماعی و احساس تعلق و برنامههای مرتبط با وضعیت محله است.
وی با بیان اینکه حضور دیگر دستگاههای دولتی و دیگر نهادها موجب همافزایی در تصمیمگیریها و افزایش رضایت مندی شهروندان خواهد شد؛ از همه آنان دعوت کرد تا در اجرای این طرح همقدم با شهرداری، مشارکت داشته باشند.
صوفی با اشاره به اهمیت شورای اجتماعی محله به عنوان نهادی تازه تأسیس از نظر رویکرد مشارکتی جدید و متفاوت، عنوان کرد: در این اقدام ارزشمند به دنبال تقویت جلب مشارکتهای مردمی محله در راستای رویکرد نوین در مشارکت شهروندی با توجه به وضعیت شورای اجتماعی محلات هستیم که به دلیل شکل ساختاری، برنامهها و مصوبات از الگوی نوینی تبعیت میکند.
شهردار همدان یادآور شد: با توجه به اینکه شهرداری نهادی اجتماعی و خدماتی است، حضور داوطلبانه شهروندان در قالب شورای اجتماعی محله به عنوان مهمترین محرک با رویکرد تعامل بیشتر در راستای رسیدن به شهری آرمانی، زیبا، مدرن و آباد مدنظر ما بوده و هست؛ بنابراین با این گام تا حدودی ثابت کردهایم که مشتاق دریافت ایدههای شهری و دیدگاههای کارشناسانه قشرهای مختلف، صاحبنظر و دلسوز همدان هستیم.
وی با بیان اینکه قصد داریم با اجرای بهتر طرح شورای اجتماعی محلات همدان با همراهی و مشارکت شهروندان در کشور الگوی برتری باشیم، ادامه داد: با شکلگیری شورای اجتماعی محلات شاخصهای شهری افزایش یافته و این مهم ارتباط مستقیمی با تفکر شورایی در محلات دارد.
* اداره هر محله شهر بر اساس نظر و مشارکت مردم
صوفی همچنین عنوان کرد: اداره این شورا در دستانِ معتمدان و مردم هر محله خواهد بود که ایفای این نقشِ اجتماعی توسط مردم، اتفاق مبارکی در مدیریت شهری محسوب میشود و امیدواریم پیگیری و رفع مشکلات و معضلات محلات را شتاب ببخشد.
شهردار همدان در پایان با تأکید بر ضرورت تشکیل شوراهای اجتماعی محلات، گفت: این طرح میتواند موجب نگاه ریزبینانهتر مدیریت شهری به مشکلات محلات و همچنین برانگیختن حس مشارکت شهروندی و مدیریت بهتر شهر و در نهایت افزایش رضایتمندی مردم همدان شود.
نظر شما