از آغاز سومین فصل تئاتر بچه‌های مسجدتا اهدای ۶۱ سری جهیزیه به زوج‌های جوان در مناطق کم برخوردار

«حمام تاریخی شیروان از نخاله های ساختمانی پاکسازی شد»،«اهدای ۶۱ سری جهیزیه ویژه زوج‌های جوان مناطق کم برخوردار»،«سازی که روی چوب کوک شد»و«حضور ۵۷۰۰ دانش آموز و همکار فرهنگی در طرح ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم»تیترهای روز دوشنبه ۲۰ خرداد را تشکیل می دهد.

«پیمان سویدانلویی»  با بیان اینکه به تازگی حمام خزینه و تاریخی روستای پیرشهید شیروان که از جمله آثار تاریخی شهرستان است، لایروبی و اطراف آن حصار کشی و خالی از نخاله های ساختمانی شد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان افزود: این اثر تاریخی چندین سال بود که به محل زباله ها تبدیل شده بود و از سویی با توجه به قرار گرفتن در مسیر سیل هرساله داخل آن پر از گل و لای می شد.

رییس شورای اسلامی روستای پیرشهید از توابع بخش مرکزی شیروان، با بیان اینکه امسال 350 میلیون ریال اعتبار برای دیوار کشی اطراف اثر و احداث باغچه برای آن هرینه شده است، گفت: هم اکنون با اقدامات انجام شده این اثر قابل بازدید است چرا که همه ساله مسافران و دانش آموزان بسیاری از آن بازدید می کردند که متاسفانه داخل آن از زباله ها و حشرات موذی پر شده بود.

سویدانلویی با اشاره به اینکه مرمت این اثر تاریخی طی چند سال اخیر مورد غفلت مسئولان واقع شده است، افزود: چندین سال است که بر اثر بارندگی و سیلاب، دو گنبد این اثر سقوط کرده که نیاز به مرمت، ایزوگام سقف و سنگ فرش دارد و قول اعتبار برای آن در سال جاری داده شده است.

رییس شورای روستای پیرشهید از توابع بخش مرکزی شیروان گفت: سال گذشته 570 میلیون ریال اعتبار برای مرمت و سقف آن در نظر گرفته شد ولی هم اکنون برای بازسازی این اثر اعتبارات بیشتری لازم است.

سویدانلویی با اشاره به برنامه های در دست اجرا برای این اثر تاریخی افزود: سعی بر این است که داخل حیاط مجموعه فضای سبز و آلاچیق کار شود که مسئولان استانی برای انجام آن، قول طراحی سایت پلان را داده اند.

 

 

شبستان گزارش می دهد؛ 
سازی که روی چوب کوک شد
«سمانه سعادتمند» هنرمندی که روزی فقط عشق به ساختن ساز داشت اما یک پیشنهاد ساده او را به مسیری هدایت کرد که حالا نه تنها میراث پدر را به خوبی امانتداری می کند؛ بلکه قرار است هنرش در بیرون از مرزها هم نمایش داده شود.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ صنایع دستی ایران، اصیل ترین، مردمی ترین و کاربردی ترین هنر سرزمین ما به شمار می آید و همچنین صنایع دستی به عنوان کاربردی ترین هنر و نیز تولیدی فرهنگی معرفی شده که توانسته به بهترین شکل ممکن فرهنگ اصیل ایرانی را در جهان منعکس کند. مهم ترین صنایع دستی ایران را انواع زیر اندازهای سنتی از جمله گلیم، زیلو، گبه و قالی، نساجی سنتی پارچه های دست بافت، رنگ و رنگرزی، رودوزی های سنتی، چاپ های سنتی، هنرهای مرتبط با چوب خراطی چوب، کنده کاری چوب، منبت کاری، مشبک کاری، نازک کاری چوب، معرق روی چوب، هنرهای مرتبط با فلز دواتگری، حکاکی، قلمزنی، ملیله کاری، مینا کاری، سفال و سرامیک سفالینه های لعابدار و بدون لعاب، شیشه گری و هنرهای مرتبط با شیشه شیشه های دست ساز و طراحی سنتی و نگارگری همچون طراحی نقوش سنتی، نگارگری، تذهیب، تشعیر، نقاشی قهوه خانه ای، نقاشی گل و مرغ، نقاشی پشت شیشه تشکیل می دهند.

امروز به مناسبت 20 خرداد روز «صنایع دستی» به سراغ «سمانه سعادتمند» یکی از فعالان این حوزه رفته ایم که حدود 18 سال از عمر خود را صرف یادگیری و همچنین ارائه آموزش هنر منبت، معرق و درودگری کرده و طی برگزاری پنج نمایشگاه انفرادی در مرکز خراسان شمالی و یک نمایشگاه کشوری در تهران، این روزها به برپایی نمایشگاهی خارج از مرزهای جغرافیایی می اندیشد.

این بانوی هنرمند در خصوص فعالیت هنری خود می گوید: سال 80 بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه تصمیم گرفتم یک دوره آموزشی ساخت دوتار را در فنی و حرفه ای سپری کنم ولی متاسفانه چون ظرفیت کلاس به حد نصاب نرسید، دوره تشکیل نشد...

 

 

اهدای ۶۱ سری جهیزیه ویژه زوج‌های جوان مناطق کم برخوردار
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: ۶۱ سری جهیزیه با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، برای آغاز زندگی زوج‌های جوان مناطق کم برخوردار تهیه شده است.

حجت‌الاسلام «علی خادمی» ، از اهدای ۶۱ سری جهیزیه ویژه زوج‌های جوان مناطق کم برخوردار خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: ارزش ریالی هر سری جهیزیه که شامل فرش، یخچال، اجاق‌گاز، جاروبرقی و لباسشویی می شود، ۲۵۰ میلیون ریال است که تحویل نوعروسان می شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه این کمک ها از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) تأمین شده است، افزود: روحانیون مستقر با شناسایی و معرفی زوج های جوان در مناطق مختلف استان ما را در اجرای این برنامه یاری رساندند.

حجت‌الاسلام خادمی، بیان کرد: جهیزیه‌ها به زوج‌های جوانی که در مناطق کم برخوردار مستقر هستند و حداکثر ۶ ماه از تاریخ ازدواج آنان می گذرد، اهدا می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی بیان کرد: برای تهیه این تعداد جهیزیه مبلغ 15 میلیارد و 250 میلیون ریال هزینه شده که طی دو روز آینده به زوج‌های جوان اهدا می‌شود.

 

 

مدیر آموزش و پرورش شیروان: 
حضور ۵۷۰۰ دانش آموز و همکار فرهنگی در طرح ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم
مدیر آموزش و پرورش شیروان گفت: پنج هزارو ۷۰۰ دانش آموز و همکار فرهنگی شهرستان شیروان در طرح ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم شرکت کردند.

به گزاش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیروان؛ سعید رحمانی فضلی، امروز در آئین تجلیل از حدود 120 حافظ جزء 30 قرآن کریم که در مسجد امام حسین (ع) برگزار شد، اظهار داشت: خدا را شاکریم که در ماه نزول و بهار قرآن در محفل قرآنی دانش آموزانی که توانسته اند کلام وحی را در سینه های خود بسپارند تا راه روشنی برای خود و آیندگان باشند، حضور داریم.

مدیر آموزش و پرورش شیروان، افزود: افتخاری بالاتر از این نیست که دانش آموزان و آینده سازان کشور ما پیام قرآن و کلام وحی را در دل های خود دارند و آن را به دیگران هدیه می کنند.

حسین اسلامی، معاون پرورشی و تربیت بدنی هم ضمن تقدیر و تشکر از تلاش دست اندرکاران، مدیران و معلمان که در اجرای این طرح ملی همکاری داشته اند، بیان کرد: حدود  پنج هزارو 700 همکار فرهنگی و دانش آموز شهرستان شیروان در طرح ملی حفظ جزء 30 شرکت کرده اند که امروز 120 نفر از حافظان این طرح مورد تقدیر قرار می گیرند.

 

 

دبیر هنری سومین فصل تئاتر بچه‌های مسجد خراسان شمالی 
سومین فصل تئاتر بچه‌های مسجد کلید خورد
کشمیری از اجرای هشت نمایش سومین فصل تئاتر بچه های مسجد خبر داد.

«سیدمهدی کشمیری» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد گفت: در این فصل از اجراها، هشت نمایش آماده شده که چهار نمایش در بجنورد، دو نمایش در جاجرم، و در شهرستان های فاروج و گرمه هم هر کدام یک نمایش اجرا می شود.

دبیر هنری سومین فصل تئاتر بچه‌های مسجد خراسان شمالی با بیان اینکه هر نمایش طی چهار شب و در چهار مسجد اجرا می شود، زمان اجرای شهرستان ها را از 10 تا 21 خردادماه و در شهرستان بجنورد را تا 25 خرداد ماه معرفی کرد و افزود: در این ایام نمایش های ماموریت سری، احتکار ماه، کبوترانه، ایمان، منم مصیب، کُما، غربت قریب و عتیقه در سطح مساجد بجنورد و شهرستان‌ها اجرا می شود.

کشمیری بیان کرد: نمایش «غربت قریب» به کارگردانی سعید نیستانی، نمایش «ایمان» به کارگردانی حسین اکبرزاده، نمایش «منم مصیب» به کارگردانی امیر زیبایی و اثر «عتیقه» به کارگردانی نازنین آریا وند در مساجد بجنورد اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه نمایش «کُما» به کارگردانی کاظم نظم آرا و «کبوترانه» به کارگردانی مهدی فخرانی در مساجد شهرستان جاجرم به روی صحنه می رود، افزود: مساجد شهرستان گرمه میزبان نمایش «ماموریت سری» به کارگردانی انسیه حاجی زاده و مساجد فاروج هم میزبان نمایش «احتکار ماه»به کارگردانی حمیدرضا عابدی است.

مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری خراسان شمالی در خصوص اتمام این فصل و چگونگی اختتامیه فصل سوم گفت: هدف ما از اجرای تئاتر در مساجد تقویت گروه های تئاتر درون مسجدی و فراهم سازی زمینه اجرای تئاترهاست و قصد برگزاری اختتامیه در قالب جشنواره و تقدیر از برترین ها را نداریم.

وی با بیان اینکه تصمیم و اراده ما برگزاری حداقل یک فصل از تئاتر بچه های مسجد در سال است، افزود: اگر اعتبارات و منابع مالی اجازه دهد ممکن است فصل چهارم هم در 6 ماهه دوم سال جاری اجرایی شود.

 

 

کد خبر 798971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha