گیلان فاقد آثار جهانی/۲ روستای استان ثبت ملی شدند

امیرانتخابی با اشاره به ثبت ۲ روستای گیلان در فهرست آثار ملی گفت: روستای قاسم آباد به‌عنوان روستای ملی چادرشب بافی و روستای فشتکه به‌عنوان روستای ملی حصیر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «شهرود امیرانتخابی» امروز(سه‌شنبه،21 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت هفته صنایع دستی با بیان اینکه هنرهای سنتی هر مرز و بوم انعکاس میراث، هنر و زیبایی‌های مردمان سرزمین است گفت: ایران اسلامی به‌دلیل تنوع صنایع دستی در سراسر استان یکی از سه قطب برتر صنایع دستی در دنیاست.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان این استان را یکی از قطب‌های مهم صنایع دستی در کشور دانست و افزود: 2 روستای استان در حوزه صنایع دستی به ثبت ملی رسیده است.

 

وی ادامه داد: روستای قاسم آباد به‌عنوان روستای ملی چادرشب بافی و روستای فشتکه به‌عنوان روستای ملی حصیر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.

 

امیرانتخابی با تاکید بر حمایت از هنرمندان صنایع دستی تصریح کرد: اولویت اصلی  این اداره کل در اتخاذ سیاست‌ها، راهبردها و خط مشی‌ها به‌منظور توسعه کیفی و کمی  در جهت حمایت از هنرمندان و محصولات مختلف و متنوع صنایع دستی و هنرهای سنتی است.

 

وی با بیان اینکه ثبت جهانی صنایع دستی منجر به جهانی شدن ارزش‌ها و سنت‌های محلی می‌شود عنوان داشت: رونق صنعت گردشگری با میزان ورود گردشگران خارجی ارزیابی می‌شود که صنایع دستی می‌تواند از عوامل هدایت کننده گردشگران خارجی باشد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر اینکه جهانی‌شدن  یک اثر، فرا سازمانی است گفت: ثبت دو بنای تاریخی ماسوله و قلعه رودخان به‌تنهایی از عهده این اداره کل  خارج بوده و نیازمند اراده جمعی همه مسئولان و مردم استان است تا بتوانیم این مهم را تحقق بخشیم.

 

وی با بیان اینکه گیلان فاقد اثر ثبت جهانی است تاکید کرد: تا زمانی‌که اثر ثبت جهانی نداشته باشیم نباید انتظار ورود گردشگر خارجی به استان را داشت.

 

امیرانتخابی خواستار همکاری و تعامل همه دستگاه‌ها در رونق صنعت گردشگری استان شد و گفت:  متاسفانه فاقد برنامه‌ایی جهت جذب گردشگران کشورهای اطراف هستیم و آژانس‌های گردشگری موظف به تعامل و جذب گردشگر هستند و دولت نقش تسهیل‌کننده را دارد.

 

وی با ابراز تاسف از عملکرد آژانس‌های مسافرتی در جذب گردشگر افزود: در ایام پیک سفر که فرصتی برای توسعه گردشگری استان است متاسفانه شاهد خروج مسافر به کشورهای اطراف هستیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه هزار و هشت اثر ثبت ملی شده در گیلان وجود دارد تصریح کرد: این میراث متعلق به همه نسل‌هاست و باید حفظ شود حتی اگر یک آجر باشد. اثر میراثی که مردم به صورت خرابه می‌بینند یک منبع درآمد است.

 

وی از شناسایی سه هزار اثر میراثی در استان خبر داد و اعلام کرد: این آثار به مردم معرفی نشده است مانند غار دربند رودبار که 230 هزار سال قدمت دارد.

 

کد خبر 798781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha