به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «غلامرضا قوسی» امروز (21 خرداد) در نشست خبری سمپوزیوم بین المللی قنات بلده فردوس با اصحاب رسانه اظهار کرد: قنوات در معرض خطر و تهدید است و باید این سازه سازگار با محیط زیست بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود 11 هزار 523 منبع آبی در استان، ادامه داد: از این تعداد 6 هزار و 252 رشته قنات و 2 هزار و 52 دهنه چشمه هستند که قنوات حدود 55 درصد منابع آبی استان را به خود اختصاص دادند.
قوسی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان آبدهی قنوات استان 265 میلیون مترمکعب است، عنوان کرد: هم اکنون 26 درصد آب مورد نیاز بخش کشاورزی خراسان جنوبی از طریق قنوات تامین می شود.
وی با بیان اینکه 41 درصد جمعیت استان در نقاط روستایی و عشایری مستقر هستند، گفت: 90 درصد این جمعیت درآمد خود را از بخش کشاورزی کسب می کنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه معتقد است 8 هزار رشته قنات در استان وجود دارد، افزود: در تعداد قنوات استان با شرکت آب و منطقه ای اختلاف داریم.
قوسی با اشاره به مزیت های قنوات در خراسان جنوبی، بیان کرد: مرمت قنوات جزو پدافند غیرعامل محسوب می شود و کمترین هزینه را برای استحصال و برداشت آب را از قنوات داریم ضمن اینکه ذخیره آب قنوات دائمی است و همچنین آب قنوات در کانال های سرپوشیده است که مانع هدررفت آب می شود.
وی برای حمایت بیشتر مسئولان از سازه سازگار قنوات خراسان جنوبی پیشنهاد داد: شناسنامه فنی مدون برای قنوات تهیه و اعتباراتی برای این امر در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: باید اعتباراتی برای بازسازی فنی قنوات اختصاص یابد تا امنیت قنوات دائمی باشد.
قوسی درخواست کرد ضوابط قانونی برای حفظ و رعایت حریم قنوات تدوین شود و همچنین مقنی های که در بحث قنوات فعالیت دارند مورد حمایت بیمه ها قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه طرح از آبخیز تا جالیز در حال تهیه و کارهای مطالعاتی آن در دست اقدام است، گفت: تاکنون برای لایروبی و مرمت قنات بلده فردوس 610 میلیون تومان اختصاص یافته است.
نظر شما