به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، وحید محمدی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، امروز(۲۱ خرداد)در نشست خبری «نخستین سوگواره ملی تعزیه ده زیار» از برگزاری این سوگواره از ۲۲ خرداد تا ۲ تیر ماه جاری در روستای ده زیار و با حضور گروه های برگزیده استانی و کشوری خبر داد.
وی با بیان اینکه اهمیت این هنر آیینی بر کسی پوشیده نیست؛ گفت: تعزیه در فرهنگ عامه مردم حضور پررنگ دارد، هنر اصیل ایرانی و بازنمایی حوادث عاشورا و مصائب اهل بیت و در واقع برجسته سازی و ثبت این رویداد در تاریخ است که افراد با عشق و اعتقاد وارد این عرصه می شوند.
محمدی ادامه داد: تعزیه رویداد مهمی است که مردم در این هنر شرکت می کنند و بر دل می نشیند و با آن اشک می ریزند و نوعی عزاداری سنتی محسوب می شود.
وی کرمان را استانی سابقه دار و دارای جایگاه ممتاز در تعزیه دارد وعنوان کرد و با اشاره به اینکه هنرمندانی در این عرصه فعال هستند؛ گفت: روستای ده زیار از خاستگاه های تعزیه استان و کشور محسوب و تعزیه آن کاملاً مردمی برگزار می شود و ما فقط نقش نظارت و تا حد امکان هم حمایت داریم.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با تأکید بر اینکه تعزیه، این هنر آیینی مردمی، باید مردمی باقی بماند و تا الان هم توسط طیف خودجوش برگزار شده و این طیف با اهمیت دادن به آن سعی کردند آن را زنده نگه دارند؛ تصریح کرد: البته که ده زیار همه ظرفیت تعزیه استان نیست و در استان ظرفیت های زیادی برای تعزبه وجود دارد.
وی اظهار داشت: مردم ده زیار عاشقانه و با شور و شعور خاصی تعزیه را مربوط به خود می دانند و پذیرای گروه های تعزیه خوان هستند؛ افزود: این روزها ۱۰۰ نفر از مردم در حال آماده سازی فضای تعزیه هستند.
محمدی مواردی چون انحراف معنا و تحریف را از آسیب های تعزیه دانست و بیان داشت: سعی می کنیم بر این موضوع نظارت کنیم.
بر اساس گزارش شبستان؛ فراخوان نخستین سوگواره ملی روستای ده زیار که در حقیقت هفتمین دوره سوگواره است؛ از اول خرداد توزیع و بیش از ۳۰ اثر از استان های اصفهان، خراسان رضوی، اراک، قزوین، مازندران، گیلان، تهران، فارس، کرمانشاه و کرمان برای شرکت در جشنواره ارسال شده که در نهایت ۵ گروه استانی از کرمان و ۵ گروه کشوری به مدت ۱۰ شب توسط ۳۰۰ تعزیه خوان اجرای رقابتی دارند؛ همچنین افتتاحیه آن با مجلس شهادت امام رضاعلیه السلام و اختتامیه آن با اجرای گروه منتخب همراه است.
دو دوره نخست تعزیه ده زیار اجراها عمومی بوده و از دوره سوم به ترتیب مجلس شهادت حضرت عباس علیه السلام، حضرت علی اکبرعلیه السلام، حربن یزید ریاحی، طفلان مسلم و در این دوره شهادت حضرت مسلم علیه السلام اجرا و داوری آن را اسماعیل محمدی از پیشکسوتان، عباس صالحی از نوازندگان موسیقی تعزیه ایران و مسعود گنجعلی خان حاکمی مدرس دانشگاه بر عهده دارد.
نظر شما