تحصیل طلاب خراسان برای نخستین بار در رشته فقه مقارن

مدیر مرکز علوم و معارف اسلامی معاونت آموزش دفتر تبلیغات خراسان رضوی از آغاز تحصیل طلاب خراسان برای نخستین بار در رشته فقه مقارن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید محمد تقی شوشتری، مدیر مرکز علوم و معارف اسلامی معاونت آموزش دفتر تبلیغات خراسان رضوی اظهار داشت: گروه آموزشی فقه و مبانی اجتهاد از سال 1383 تاکنون، تجربه سه دوره برگزاری رشته فقه مقارن را در کارنامه خود دارد و از آبان‌ سال جاری، نخستین دوره رسمی این رشته را در سطح سه حوزه علمیه، برگزار کرده و در حال حاضر 16 نفر در این رشته مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: استقبال برای ثبت‌ نام رشته فقه مقارن با اینکه برای اولین بار در کشور آغاز شده، خوب بوده و با توجه به ظرفیت محدود، پذیرش مطلوبی صورت گرفته است و نیز مصاحبه ورودی بر اساس انگیزه و استعدادیابی انجام شده است. 

وی با اشاره به دروس مشترک حوزه، تصریح کرد: رشته فقه مقارن 125 واحد درسی دارد و مهم‌ترین مواد درسی آن، اصول فقه تخصصی (دروس فی علم الاصول، حلقه سه شهید صدر)، کلیات فقه و مذاهب فقهی، اصول فقه مقارن، فقه استدلالی مقارن، مبانی کلامی اجتهاد، اصول مقارن، حدیث‌شناسی (تاریخ، درایه و رجال)، نظام سیاسی و اقتصادی اسلام و کلیات علم حقوق است.

 شوشتری افزود: دانش‌پژوهان رشته فقه مقارن در نیم سال اول مدخل فقه مقارن، اصول فقه مقارن، کلیات علم حقوق و کاربری رایانه و اینترنت را نزد اساتیدی همچون مجتبی الهی‌خراسانی، ربانی بیرجندی، دانشور ثانی و روحبخش می‌گذرانند.

 

وی با بیان اینکه این مرکز برای قوت علمی بیشتر دانش‌پژوهان، از اساتید مطرح کشور دعوت می نماید، اظهار داشت: با توجه به واحدهای درسی، اساتیدی را از قم و تهران دعوت می نماییم.

 

مدیر مرکز علوم و معارف اسلامی معاونت آموزش دفتر تبلیغات خراسان رضوی گفت: آن دسته از دانش‌پژوهانی که در سه دوره گذشته فقه مقارن اشتغال به تحصیل داشته‌اند، اگر در آزمون ورودی دوره جدید شرکت و قبول شده باشند، آن واحدهایی که عناوین و سرفصل‌هایش منطبق بر عناوین و سرفصل‌های مصوب باشد، مشروط به اینکه نمره شانزده و بالاتر از آن را کسب کرده باشند، نیازی به حضور در کلاس و امتحان پایان ترم ندارند و همان نمره اولی لحاظ می‌شود و باید در کلاس درس جدید هم حضور یابند.

 

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، وی افزود: اساتیدی مانند آیت‌الله شیخ محسن اراکی، مهدی محقق، آیت‌الله حاج شیخ مهدی مروارید، آیت‌الله شیخ باقر ایروانی، آیت‌الله محمد واعظ‌ زاده‌خراسانی ، حجت‌الاسلام احمد واعظی، سیدعباس صالحی، حجت‌الاسلام عبدالهادی مسعودی، حسام‌الدین قپانچی، حسین صابری و محمدعلی سعیدی تاکنون به ارائه بحث‌های علمی و تدریس در این گروه پرداخته‌اند.

 

گفتنی است، که سطح سه رشته فقه مقارن برای اولین بار در کشور از سوی معاونت آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اقدام به جذب دانش‌پژوه کرده است و با توجه به تصویب رشته‌ تخصصی مذکور توسط مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان به فارغ‌التحصیلان این رشته، مدرک رسمی سطح سه حوزه اعطا می‌شود.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 79853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha