به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «عباس فرهادیه» شب گذشته (یکشنبه 19 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اقدامات انجام شده برای بهبود بازار مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مسکن با رویکرد جدیدی که مجموعه نظام، مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و وزارت راه وشهرسازی دیگر مسئولان داشتند در اولویت قرار گرفته است، گل گفت: رئیس جمهوری در اجرای طرح اقدام ملی وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد تا با جدیت دنبال کند.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ساخت 200 هزار واحد از 400 هزار واحد این طرح را وزارت راه و شهرسازی تقبل کرده است، افزود: با توجه به ورود بخش خصوصی و مردم برنامه ریزی برای تولید مسکن انجام است تا پایان دوره باقی مانده دولت دوازدهم به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه شرکت شهرهای جدید زمین دارد و پروانه ساختمانی 130 هزار واحد صادر شده است، ادامه داد: با مشارکت بخش خصوصی و انبوه سازان و تولیدکنندگان عمده مسکن اقدام می شود. تامین مالی پروژه ها برای بخش سازندگان و انبوه سازان تقویت می شود.
فرهادیه در تشریح دیگر جزئیات طرح اقدام ملی گفت: برای 100 هزار واحد مسکونی از اقدام ملی در بافت ناکارآمد و فرسوده شهری، برنامه ریزی بازآفرینی شهری به این صورت است که 80 هزار واحد با ظرفیت های خود مردم که مسکن و زمین دارند انجام شود و مجلس با تخصیص یک میلیارد دلار وجوه اعتباری و 25 میلیون تومان وام بدون بهره برای هر واحد در اختیار انبوه سازان قرار می گیرد.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه 100 هزار واحد باقی مانده را نیز بنیاد مسکن تقبل کرده که در شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت انجام شود، گفت: عقب ماندگی در تولید مسکن باید جبران شود، پتانسیل های کشور باید مشخص شود و با تشویق بخش خصوصی در تولید مسکن کمک گرفت.
فرهادیه با اشاره به اینکه دغدغه مجلس درباره ضعفی که در بخش مسکن وجود دارد پذیرفته است، تاکید کرد: 400 هزار واحد مسکن فقط اهرمی برای راه اندازی بخش مسکن است و وظیفه وزارت راه و شهر سازی بستر سازی است.
مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد در سال 85 ما 420 هزار واحد مسکن تولیدی داشتیم، گفت: در سال 92 این تعداد به 846 واحد رسید و در حال حاضر به 400 هزار واحد رسیده ایم که نشان می دهد تولید مسکن در طی سالهای 1385 تا 96 با شیب بسیار تندی کاهشی بوده است از این رو با توجه به اینکه قیمت مسکن در سال 97 به طور متوسط کشور 2 برابر افزایش داشته است، در طرح ملی مسکن آسیب شناسی ها انجام شده است./
نظر شما