به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلسه بررسی ۱۰ هزار واحد مسکونی امروز (19 خرداد) با حضور معاون عمرانی استاندار و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.
«علی اصغر آسمانی مقدم»، مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی در ابتدای این جلسه به ارائه گزارشی از روند کارهای انجام شده در خصوص احداث 10 هزار واحد مسکونی ویژه محرومین استان در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر پرداخت و گفت: تاکنون 1620 خانوار از 287 روستای استان فرم تقاضای ساخت این مسکن ها را پر کردند که از این تعداد 865 نفر تشکیل پرونده شدند.
گلایه از عدم همکاری کامل بانکها!
وی افزود: از 865 خانوار که تاکنون تشکیل پرونده دادند، 368 پرونده به بانک های عامل معرفی شدند که از این تعداد تاکنون فقط 89 مورد منجر به عقد قرارداد با بانک شده است و این اختلاف تعداد معرفی شده با عقد قرار داد نشان می دهد که هنوز بانک ها همکاری لازم را در این خصوص ندارند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه همچنین تاکنون 44 واحد مسکونی به مرحله اجرای فنداسیون و 16 واحد اجرای سقف و چهار واحد هم در مرحله سفت کاری هستند، اظهارداشت: در حال حاضر بزرگترین مشکل ما این است که پرونده ها از بانک برگشت می خورد به طوری که در برخی شهرستان ها هیچ بانکی پرونده ها را نمی پذیرد.
آسمانی مقدم یکی دیگر از مشکلات بر راه این واحدهای مسکونی را هزینه پروانه ساخت عنوان کرد و گفت: پروانه ساخت برای این واحدهای مسکونی باید رایگان و یا با حداقل هزینه باشد، البته در برخی شهرستان ها مانند بیرجند زمان صدور پروانه هم خیلی طول می کشد که این هم باید حل شود.
49 هزار واحد مسکونی غیر مقاوم روستایی!
وی با بیان اینکه از این 10 هزار واحد مسکونی 5 هزار واحد مخصوص مددجویان کمیته امداد و 5 هزار واحد دیگر برای محرومان روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر است، گفت: کسانی که در منازل مسکونی هستند که از استحکام بسیار پایین برخودار است و یا منزل ندارند، کسانی که در داخل روستا زندگی می کنند واجاره نشین هستند در اولویت هستند، تازه ازدواج های فاقد مسکن ساکن روستا و کسانی که از شهرها به روستاها مهاجرت دائمی کردند و تاکنون از تسهیلات بنیاد مسکن استفاده نکردند، در اولویت این تسهیلات قرار دارند.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه این وام 40 میلیون تومان است که هنوز ابلاغ نشده و فعلا 25 میلیون تومان را ابلاغ می کنیم، افزود: در کنار این تسهیلات، تا سقف 15 میلیون تومان بلاعوض نیز برای محرومان در نظر گرفتیم.
آسمانی مقدم گفت: در حال حاضر طبق سرشماری سال 95 حدود 49 هزار واحد در روستاهای استان داریم که از مقاومت بسیار پایین در استان برخوردارند و یا مقاوم نیستند.
ساخت 5 هزار واحد مسکونی ویژه مددجویان کمیته امداد
«رضا سلمآبادی» مدیر کل کمیته امداد حضرت امام(ره) هم در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر حدود 12 هزار و 200 خانوار فاقد مسکن و یا مسکن غیر مقاوم تحت پوشش کمیته امداد در استان داریم، گفت: از این تعداد هفت هزار و 202 خانوار در قالب طرح احداث 10 هزار واحد مسکونی محرومین می توانند قرار بگیرند که از این تعداد 5 هزار خانوار را برای احداث منزل مقاوم انتخاب کردیم.
وی با اشاره به مصوبه کمیته امداد که مددجویان تحت پوشش این نهاد برای ساخت و یا مقاوم سازی منازل خود از هزینه صدور پروانه ساخت معاف هستند، گفت: متاسفانه برخی شهرداری ها نه تنها خود این موضوع را رعایت نمی کنند بلکه مابقی شهرداری ها را هم به این کار تشویق می کنند.
«مجید پورعیسی» رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی هم در این جلسه با تاکید بر عدم سخت گیری مسئولان در مراحل مختلف صدور پروانه ساخت و واگذاری زمین به روستائیان، گفت: صدور پروانه ساخت برای زلزله زدهها و سیل زدهها رایگان است و باید برای این واحدهای مسکونی هم رایگان شود؛ اگر هم نشد حداقل هزینه را از افراد بگیرند.
وی اظهارداشت: بانک ها در هر شهرستان، بانک عاملی که قرار است وام مسکن را به متقاضی بدهد را برای نظارت بیشتر به همراه مشخصات مسئول شعبه به ما معرفی کنند.
«سیدكمال الدین میرجعفریان» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه که از عدم همکاری بانکها نسبت به تشکیل پرونده 10 هزار واحد مسکونی محرومین در برخی شهرهای استان گلایه داشت، گفت: بنیاد مسکن لیست بانکهایی که همکاری نمیکنند را به استانداری ارائه دهد.
وی بر استفاده از تمام ظرفیت فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاران و بسیج سپاه شهرستان ها برای شناسایی محرومین و تشکیل پرونده برای آنها تاکید کرد و گفت: گزارش تشکیل پرونده ها و روند اجرایی کار باید به صورت هفتگی به دفتر استاندار جهت بررسی روند کار ارائه شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با بیان اینکه تاکنون از 368 پرونده معرفی شده به بانک ها، تنها 89 مورد پذیرش و پرونده آنها تشکیل شده است، گفت: بنیاد مسکن گزارش مکتوب بانک هایی را که همراهی نمی کنند را به ما ارائه دهد.
میرجعفریان اظهارداشت: پرونده ها را بنیاد مسکن تشکل دهد و به بانک ها بفرستد و ریز گزارش را به ما ارائه دهند.
عدم همکاری بانکها رفتار سلیقه ای است!
وی با بیان اینکه مصوبات سفر دکتر نوبخت حتما اجرایی خواهد شد، افزود: با وجود اینکه خود دولت تضمین این تسهیلات را داده است، چنانچه بانکی، پرونده را نپذیرد بی مهری کرده و به نوعی چون بخشنامه دولت است رفتار سلیقه ای محسوب می شود و قابل قبول نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه دهیاری ها و شهرداری ها مکلف هستند که پروانه ساخت را رایگان و یا با حداقل هزینه صادر کنند، اظهارداشت: این پروانه ها باید در کمتر از یک هفته آماده شود.
میرجعفریان از مددجویان متقاضی و واجد شرایط سازمان بهزیستی خواست تا در 10 روزه آینده نسبت به تشکیل و تکمیل پرونده به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه این طرح بهترین فرصت برای خانه دار شدن محرومین است، گفت: در این طرح مبلغ 40 میلیون تومان تسهیلات با کارمزد 5 درصد و بازپرداخت 15 ساله و برای مددجویان کمیته امداد 25 میلیون تومان وام بلاعوض از طریق دولت و 15 تا 10 میلیون تومان هم بلاعوض کمیته امداد است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اظهارداشت: بنیاد مسکن حداکثر تا 45 روز آینده کل 10 هزار پرونده را آماده و به بانک ها معرفی کنند.
نظر شما