به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، جلسه امروز یکشنبه 19 خرداد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در استانداری برگزار شد که در این جلسه چند مصوبه از قبیل طرح ملی سیمای زندگی دانشجویان استان تهران، مرکز نگهداری خاورشهر، پلمپ ساختمان های دارای پلاک قرمز و جابجایی مراکز DIC مورد بررسی قرار گرفت که در این خصوص محمد علی اسدی در خصوص منازل دارای پلاک قرمز گفت: هنوز پرونده ای در رابطه با فک پلمپ منازل پلاک قرمز محله های شوش، هرندی و مولوی به دادستانی ارسال نشده است.
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران بیان کرد: قرار بود بسیج اطلاعات مربوط به این خانه ها را در اختیار دادستانی قرار دهد که تاکنون این اقدام صورت نگرفته است.
در ادامه، سید نجم الدین محمدی، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری در خصوص اقدامات شهرداری برای فراهم کردن مراکز نگهداری معتادان متجاهر تصریح کرد: شهرداری تهران در سطح شهر تهران 17 ساختمان برای نگهداری معتادان متجاهر دارد که اسم اش را بهاران گذاشته است که هشت مورد که در حال حاضر در اختیار معتادان متجاهر قرار گرفته است از استانداردهای لازم برخوردار می باشد لذا شهرداری تهران از سال 94 تا 98 امکانات لازم را برای معتادان انجام داده است ولی اکنون دیگر قادر به انجام آن اقدامات نیست لذا باید سایر دستگاه های متولی پای کار بیایند.
در ادامه، انوشیروان محسنی بندپی در پاسخ به این نماینده شهرداری تهران گفت: اینکه شهرداری بخواهد از انجام این اقدامات سلب مسئولیت کند، کار درستی نیست لذا مکلف است از طریق سازمان بهزیستی نسبت به نگهداری، احداث و تکمیل مراکز نگهداری معتادان بهبود یافته اقدام کند و اداره این کار نیز بر عهده بهزیستی و شهرداری ها می باشد.
استاندار تصریح کرد: 17 و نیم درصد بودجه شهرداری ها مربوط به اقدامات فرهنگی، اجتماعی است و همچنین در حوزه عوارض نیز 80 درصد نرخ خود را افزایش داده است، پس منابع شهرداری محدود نیست و می تواند این اقدامات را برای قشر آسیب پذیر جامعه انجام دهد، این امر یک وظیفه ذاتی، قانونی و اجتناب ناپذیر است که هم مقام معظم رهبری تاکید کرده و هم اعتیاد یک آسیب اجتماعی در جامعه محسوب می شود که باید اقدامات همه جانبه برای کاهش آن در جامعه صورت بگیرد.
همچنین، پروانه مروستی، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با اشاره به مرکز نگهداری بهاران اظهار کرد: قرار بود از هشت مرکز بهاران دو مرکز برای کودکان خیابانی در نظر گرفته شود؛ یکی از این مراکز آب آشامیدنی است و مشکل دیگر در این مراکز این است که هنوز پیمانکاران بعد از اتمام کارشان آنجا را تخلیه نکردند.
در ادامه، نجم الدین محمدی در پاسخ به انتقاد خانم مروستی تصریح کرد: همچین مسئله ای صحت ندارد و ما طی 24 ساعت می توانیم پیمانکاران را از این مراکز تخلیه کنیم.
همچنین، محمد علی اسدی در خصوص جابجایی مراکز DIC گفت: برخی دستگاه ها مانند دانشگاه علوم پزشکی با جابجایی مراکز DIC از محله های شوش و هرندی موافق هستند اما پلیس با این اقدام مخالفت می کند.
همچنین، سرهنگ محمد بخشنده نیز در خصوص جابجایی مراکز DIC از محلات شوش، هرندی و مولوی گفت: اگر مراکز DIC از شوش، مولوی و هرندی منتقل شوند موجب حضور و هجوم بیشتر معتادان در این مناطق خواهد شد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان تهران بیان کرد: در این محلات در هر خیابان یک مرکز DIC گذاشتند که اگر من یک شب آنجا نروم حجم زیادی از معتادان در آنجا تجمع می کنند.
وی افزود: اگر انتظار دارید این مراکز پاک شود باید مراکز DIC از آنجا منتقل شوند و یا تعدادشان کمتر شود چرا که هر کدام از این مراکز اگر 50 معتاد را جذب کند تعداد معتادان آن منطقه افزایش یافته و ما شاهد آسیب های دیگری خواهیم بود.
سرهنگ بخشنده خاطرنشان کرد: اگر مراکز DIC در این مناطق جمع آوری نشوند می توان پیش بینی کرد تا دو ماه آینده تعداد معتادان متجاهر در این مناطق به 15 هزار نفر خواهد رسید.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان تهران تصریح کرد: اداره ثبت احوال و بسیج از خانه های پلاک قرمز بازدید کردند ولی گزارشی به ما ارایه ندادند ولی ساختمان هایی که پلمپ شده بودند، فک پلمپ شدند و معتادان به راحتی در حال تردد و مراکز DIC نیز فعال هستند و حتی فروشندگان مواد مخدر نیز به راحتی به فعالیت خود ادامه می دهند.
همچنین در ادامه جلسه، اسدی گفت: طبق گزارشی که در جلسه شورای هماهنگی مواد مخدر ارایه شد، مدارک کامل و محکمه پسند در این ساختمان ها دال بر فروش مواد مخدر وجود نداشته است و 15 منزل از ساختمان هایی که پلمپ شده بودند، آزاد شدند.
در ادامه، محسنی بندپی اظهار کرد: ولی مدارکی وجود دارد که خرید و فروش مواد مخدر در این مراکز انجام می شود، بنابراین دستگاه قضایی باید این مسئله را بررسی کند.
نظر شما