دانشگاه باید محل یادگیری مهارت های اجتماعی باشد

حجت الاسلام قدرتی گفت: دانشگاه تنها نباید محل تحصیل باشد بلکه باید مهارت های اجتماعی و زندگی هم در آن آموزش داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، حجت الاسلام «نورالله قدرتی» در نشست هم اندیشی با اساتید دانشگاه فرهنگیان استان بیان کرد: آسیب های اجتماعی مجموعه ناهنجاری های معارض با قانون و ارزش های جامعه است.

 

رئیس کل دادگستری استان قزوین افزود: اینکه بخواهیم قبل از ظهور جامعه عاری از جرم و آسیب اجتماعی داشته باشیم، امکان پذیر نخواهد بود زیرا در زمان اولیاء و انبیاء الهی هم آسیب های اجتماعی مختص آن دوران وجود داشته است بلکه باید همت کنیم و مانع گسترش و افزایش آسیب های اجتماعی شویم.

 

وی عنوان کرد: در بحث کنترل جرائم و آسیب های اجتماعی همه ما با اصل مبارزه موافق هستیم اما در شیوه های مبارزه با هم اختلاف داریم و این امر نیازمند آن است که منسجم، هماهنگ و همسو در کنار هم قرار گیریم و در مصادیق آسیب های اجتماعی به یک گفتمان مشترک برسیم.

 

حجت الاسلام قدرتی تأکید کرد: دستگاه قضایی سرریز بسیاری از آسیب های اجتماعی است و نتیجه بسیاری از جرائم و آسیب های اجتماعی به دستگاه قضایی ختم می شود و لازم است قبل از تشکیل پرونده اقدامات پیشگیرانه از سوی نهاد های مختلف به خصوص دستگاه های فرهنگ ساز صورت گیرد و تشکیل بیش از 260 هزار پرونده در استان در سال 97 زیبنده این استان با این پیشینه غنی فرهنگی نیست.

 

وی تصریح کرد: در برخی جرائم تشکیل پرونده برای اشخاص در آینده او تأثیر بسزایی دارد و گاهی منجر به حذفش از جامعه می شود پس ما باید به ثمره بسیاری از احکام و تشکیل پرونده های قضایی توجه کنیم بلکه باید با نگاه پیشگیرانه با برخی جرائم برخورد کنیم و اجازه دهیم فرد در کنار جامعه اصلاح شود.

 

رئیس کل دادگستری استان قزوین خاطر نشان کرد: اساتید دانشگاه تنها یک فرد نیستند بلکه در سال های تدریس خود با هزاران انسان که اغلب از قشر جوان جامعه هستند ارتباط و سرو کار دارند و از این رو اساتید به منزله یک امت هستند.

 

وی اضافه کرد: اساتید باید نسبت به دانشجویان همانند فرزندان خود حساس باشند و نباید نسبت به بسیاری از مسائل دانشگاه ها همچون حجاب، روابط، نماز و... بی تفاوت باشند و در سال هایی که دانشجویان در دانشگاه مشغول تحصیل هستند باید به خوبی در کنار آموزش، تربیت هم شوند زیرا همه ما در روز قیامت نسبت به کوتاهی های خود پاسخگو خواهیم بود.

 

حجت الاسلام قدرتی اعلام کرد: اساتید باید قوانین کیفری و مدنی را مطالعه کنند و در اختیار دانشجویان قرار دهند و آنان را از مسائل خارج از دانشگاه نیز آگاه کنند و دانشگاه تنها نباید محل تحصیل باشد بلکه باید مهارت های اجتماعی و زندگی هم در آن آموزش داده شود.

 

وی گفت: کاهش آسیب های اجتماعی در گرو بالا بردن سرمایه های اجتماعی است و باید ارزش های که مورد قبول عموم جامعه است ارتقاء یابد و اگر بخواهیم این ارزش ها افزایش یابد، باید سطح علم، آگاهی و دانش جامعه را بالا ببریم تا به یک رشد عقلی برسیم.

 

رئیس کل دادگستری استان قزوین با بیان اینکه ۴۸ طرح برای کاهش آسیب های اجتماعی در دادگستری استان در حال اجرا است، اظهار کرد: باید به موضوع آسیب های اجتماعی در تمامی برنامه ها، خطبه ها، هیئت های مذهبی، نشست ها و غیره توجه شود تا شاهد رشد نسلی کم اطلاع نباشیم.

 

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در بحث اقدامات فرهنگی انجام شده رضایت نداشته و به همین خاطر به طور شخصی به این موضوع ورود پیدا کردند زیرا بسیاری از اقدامات فرهنگی ما به صورت جزیره ای انجام می شود و نیاز به این دارد که در این خصوص به یک انسجام عمل برسیم.

 

کد خبر 797647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha